Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Oszczędności losowe - książeczka oszczędnościowa czy konto rozliczeniowe?

Napisany przez tobi901
Cześć, chciałbym wziąć udział w oszczędzaniu z loterią Volksbank. Oto strona startowa programu oszczędnościowego ""https://www.volksbank.de/gewinnsparen"". Chciałbym tam kupić 20 losów miesięcznie, co odpowiada co najmniej 88 € miesięcznie (lub więcej w przypadku wygranej). Chciałbym oszczędzać tę kwotę miesięcznie, ale tak, żeby mieć do niej dostęp w dowolnym momencie. Gdzie najlepiej wpłacić te pieniądze, gdzie mogę uzyskać najwyższe oprocentowanie: na koncie oszczędnościowym, na książeczce oszczędnościowej, czy istnieje jeszcze inne rozwiązanie? Pozdrowienia

Re: Oszczędności losowe - książeczka oszczędnościowa czy konto rozliczeniowe?

Napisany przez ADMCI4
tobi901 pisze: chciałem tam kupić 20 luzów miesięcznie, co daje oszczędności w wysokości co najmniej 88 € miesięcznie (lub więcej, jeśli się wygrywa). Więc chcę oszczędzać tę miesięczną kwotę, ale tak, aby móc w każdej chwili do niej sięgnąć. Gdzie najlepiej wpłacić te pieniądze, gdzie można dostać najwyższe odsetki, na koncie osobistym, na książeczce oszczędnościowej, czy istnieje inna możliwość? Pozdrawiam
u PS / oszczędzanie na loterii nie otrzymasz żadnych odsetek! I wpłacone kwoty są zwracane na konto tylko raz w roku: Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata