Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy można wypowiedzieć ubezpieczenie samochodu w trakcie roku?

Napisany przez ADMCI4
Niestety zaniedbałem sprawę poszukiwania innego ubezpieczenia na czas. Na początku nie widziałem ku temu powodu. Jednak w ostatni weekend porównałem składki znajomych z moimi i doszedłem do wniosku, że przepłacam w moim obecnym ubezpieczeniu. Czy istnieje jakaś możliwość zerwania istniejącego ubezpieczenia przed listopadem 2010 roku? Będę bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki!!! Pozdrawiam, Śpiący

Napisany przez ADMCI4
Tak, istnieje taka możliwość, trochę uciążliwe, ale się opłaca. Wskazówka została mi podana przez jednego z ubezpieczycieli. 1. Po prostu zezwól na pojazd w urzędzie komunikacji, zanieść do depozytu. (Nie zapomnij zarezerwować numeru rejestracyjnego) 2. Zadzwoń do ubezpieczyciela lub jeszcze lepiej odwiedź go i poproś o ostateczne rozliczenie, mówiąc, że pojazd został wyrejestrowany, ponieważ obecnie jest niestety uszkodzony (uszkodzenie silnika) lub podaj inny uzasadniony powód. Ponieważ ubezpieczyciele od kilku lat lepiej współpracują z urzędami i dane są elektronicznie porównywane, twoje ubezpieczenie powinno to uzyskać w ciągu kilku dni (u mnie zajęło to 3 dni). 3. Tego samego dnia udaj się do nowego ubezpieczyciela i poproś o wydrukowanie karty ubezpieczenia lub numeru polisy. Nie martw się, nowe ubezpieczenie ma możliwość zapytania o dane od starego również kilka dni później, po prostu porozmawiaj z Twoim przyjaznym przedstawicielem, u mnie zrobił to po 5 dniach. 4. Następnego dnia (ja zrobiłam to 3 dni później) z kartą ubezpieczenia udaj się do urzędu komunikacji i ponownie zarejestruj pojazd (nie zapomnij o zarezerwowanym numerze). Gotowe. Jest to trochę uciążliwe, ale faktem jest, że oszczędzasz mnóstwo. W moim przypadku np.: Nazwijmy ubezpieczenia A i B ubezpieczenie A powinno lub moje ubezpieczenie wynosiło 117,-€ co trzy miesiące z SF4 ubezpieczenie B chce tylko 77,-€ Ok, wyrejestrowanie i zarejestrowanie pochłonie Cię około 20,-€, ale tablice masz już. Mimo to zaoszczędziłeś dużo pieniędzy.

Napisany przez selly
Cześć, no cóż. Niestety, tak łatwo to nie jest! Z chwilą złożenia wypowiedzenia kończy się oczywiście ubezpieczenie, a otrzymasz częściowy zwrot już opłaconej składki ubezpieczeniowej. Jednak w momencie zgłoszenia się jako właściciel i ubezpieczony do urzędu komunikacji, twoje stare ubezpieczenie otrzyma miłe powiadomienie. Treść tego powiadomienia, jak się domyślasz, będzie informowała, że zamierzasz ubezpieczyć się w nowym towarzystwie ubezpieczeniowym. Stare ubezpieczenie ma prawo odzyskać prawo do ciebie jako ubezpieczonego na cały rok. Nowe ubezpieczenie zostanie automatycznie anulowane! Pozdrowienia, Selly

Napisany przez Torian
Cześć, po prostu sprawdź w sieci, jakie są obecne opłaty (np. darmowo na TopTarif.de - porównywarka/tabelaryczna dla prądu, gazu, ubezpieczenia samochodowego i innych) i zadzwoń do Twojego ubezpieczyciela. Mój udzielił mi wtedy znacznej zniżki (tylko około 10€/rok droższy niż najtańszy dostawca o podobnych usługach). W razie potrzeby zagroź rezygnacją w delikatny sposób, u mnie świetnie zadziałało. Pani przez telefon jeszcze szepnęła, żebym spokojnie dzwonił co roku... Dla nich lepiej, jeśli dzwonisz niż gdy rezygnujesz! Nakład pracy: Mniej niż 1 godzinę Torian

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata