Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Czy opłaty za prowadzenie konta i dostęp do Internetu można odliczyć od podatku?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Mam 36 lat, jestem nieżonaty i mam klasę podatkową 1. Niestety nie mogę odliczyć zbyt wiele, dlatego zawsze interesuje mnie, co można odliczyć podatkowo. Od koleżanki usłyszałem, że odlicza opłaty za prowadzenie konta osobistego od podatku. Jeśli to naprawdę możliwe, czy mogę także odliczyć koszty internetu jako koszty zawodowe? Korzystam z komputera również w domu, aby ułatwić sobie pracę. Ponadto prawie wszystkie operacje bankowe załatwiam właśnie stamtąd. Czy mogę także odliczyć składki ubezpieczeniowe samochodu, chociaż w żadnym wypadku nie używam go do celów zawodowych? Ktoś może mi dać wskazówki? Antonino

Re: Czy opłaty za prowadzenie konta i dostęp do Internetu można odliczyć od podatku?

Napisany przez 2Escorpio
Opłata za prowadzenie konta Tak... Internet Nie

Napisany przez Peter
Równolegle do pracy uczęszczam na studia zaoczne w szkole branżowej, szkoła potwierdza, że potrzebujemy komputera i dostępu do Internetu... dzięki temu mogę odliczyć koszty obu rzeczy i jest to uznawane. Ale to nie ułatwi pracy, chyba że pracodawca wymaga od Ciebie dostępu do sieci firmowej z domu i potwierdzi to na piśmie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata