Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Zablokowanie karty kredytowej z powodu częstych wypłat gotówki.

Napisany przez ADMCI4
Owszem, muszę przyznać, że w ostatnim czasie częściej wypłacałem pieniądze z bankomatu za pomocą mojej karty Mastercard. Często zdarzało się też, że oddałem kartę debetową mojej dziewczynie i po prostu jej nie miałem przy sobie. Kiedy w zeszłym tygodniu chciałem zapłacić Mastercardem po zatankowaniu, nie został on już zaakceptowany. Po moim zapytaniu pracownik mojego banku wyjaśnił mi, że moja karta została zablokowana, ponieważ zbyt często wypłacałem gotówkę. Przecież do tego nie jest przeznaczona karta kredytowa. Co za bzdura!!! Skoro po rozliczeniu równowartość jest gotowa do obciążenia na moim koncie, to bankowi powinno być obojętne, czy płacę kartą czy gotówką. Dlaczego w ogóle istnieje kod PIN do karty kredytowej? Co o tym sądzicie? Pozdrowienia, Octopus

Napisany przez Doso
Śmieszny bank, który masz, na pewno chętnie pobiera opłaty za wypłaty gotówki? *potrząsanie głową* W moim banku wypłacanie gotówki kartą kredytową jest raczej regułą niż wyjątkiem.

Napisany przez 2Escorpio
Najpierw jedno pytanie... Co robi Twoja dziewczyna z Twoją kartą debetową? Nie wolno jej nią płacić ani wypłacać pieniędzy. Wydaje mi się raczej, że w chwili wypłaty gotówki nie miałeś wystarczającej ilości środków na koncie bieżącym i zatem oszczędzasz na odsetkach od debetu?

Napisany przez VOL710
Cześć, to czysta środek bezpieczeństwa ze strony wydającego instytucji kart płatniczych. Blokada ta nie jest wprowadzana przez bank, ale przez dostawcę karty kredytowej (np. Mastercard, Visa itp.). Istnieją pracownicy w tych firmach, którzy (aby zapewnić twoje bezpieczeństwo) monitorują transakcje kart kredytowych i w przypadku podejrzanych zdarzeń blokują lub wymieniają karty. Może to się zdarzyć na przykład gdy dokonujesz kilku transakcji za granicą. Pracownik banku prawdopodobnie źle to ujął. Kilka wskazówek dla Ciebie: Twoja dziewczyna nie powinna mieć Twojej karty debetowej, a zwłaszcza PINu. Ma to związek z odpowiedzialnością. Jeśli kiedyś zgubisz kartę debetową, będziesz odpowiedzialny za wszystkie z nią związane koszty, ponieważ przekazałeś kartę i PIN osobie, która nie powinna ich mieć. Lepiej ustanów dla niej pełnomocnictwo bankowe, wtedy będziesz mógł zamówić dla niej również kartę! Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata