Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czas trwania przelewu internetowego.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, niedawno wylicytowałem płaszcz na Ebayu. Tego samego dnia zapłaciłem cenę aukcji online. Niemniej jednak płaszcz dotarł do mnie dopiero po 13 dniach. Na moje zapytanie otrzymałem odpowiedź, że moje pieniądze dotarły do sprzedającego dopiero po dobrym tygodniu. Dotychczas zawsze sądziłem, że przelewy zajmują około trzech dni i że w internecie jest znacznie szybciej. Kto może mi powiedzieć, ile dokładnie czasu zajmuje przelew, zanim trafi do odbiorcy? Oczywiście może się zdarzyć, że sprzedający po prostu chciał się wymigać... Pozdrowienia; Earnie23

Napisany przez Doso
Zapamiętałeś to z trzema dniami prawidłowo. Jednak chodzi tutaj o dni robocze, czyli dni bankowe (poniedziałek-piątek, bez świąt). W przypadku tradycyjnych przelewów papierowych trzeba doliczyć jeden dzień. Czysty przelew internetowy często idzie szybciej. Być może miałeś pecha i zleciłeś przelew w piątek, a przeszedł dopiero w poniedziałek + 3 dni, przez co wydawało ci się, że to trwało tydzień. Być może sprzedawca był trochę leniwy i zwlekał, teraz korzystając z banków jako wymówki. Zobacz też: przelew - Zahlungsverkehrsfragen.de

Napisany przez 2Escorpio
Zauważyłem również, że między Bożym Narodzeniem a Sylwestrem trwa nieco dłużej.

Napisany przez VOL710
Cześć, przekazy międzyświąteczne zazwyczaj zajmują trochę dłużej. W innych przypadkach jednak zgodnie z prawem przewidziano, że przelew powinien dotrzeć do odbiorcy w ciągu 3 dni roboczych. Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata