Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: 1 kredytobiorca, ale 2 osób pracujących na pełen etat.

Napisany przez Peter
Cześć, mam pytanie dotyczące nadchodzącej finansowania budowy. Planuję sfinansować Dom samodzielnie, ale moja dziewczyna wprowadza się ze mną i również jest osobą o pełnym etacie. Czy jej wynagrodzenie będzie w jakiś sposób uwzględnione w bilansie mojego wniosku kredytowego? Nie chcemy, żeby jej nazwisko pojawiło się w umowie, ale ma ona zamiar wnosić swój wkład.

Napisany przez Finanzmaus
W normalnych okolicznościach nie powinna wystąpić. Brane pod uwagę są jedynie finansowe warunki wnioskodawcy.

Napisany przez Peter
OK, dzięki. Mam około 700,- EUR na czysto przy mojej aktualnej pensji po odjęciu wszystkich kosztów, od lipca 800,- Więc powinno się udać

Napisany przez tccenter
Czy mogę zapytać, na co chcesz przeznaczyć 800 € z pozostałego wynagrodzenia? Czy masz 800 € na spłatę kredytu ???

Napisany przez Peter
Według moich obliczeń mam 800 EUR więcej (wynagrodzenie netto pomniejszone o wszystkie koszty, również ubezpieczenia, telefon komórkowy, sport itp.), aby np. kupić jedzenie. Jeśli zarobki mojej dziewczyny pojawią się teraz, moglibyśmy dodać jedynkę przed tą kwotą, ale nie chcemy, aby jej nazwisko pojawiło się w umowach.

Napisany przez tccenter
Dobrze, czy mogłbyś wynająć mieszkanie za 800 €? A teraz chcesz kupić Dom za 800 € - jaka jest cena zakupu i ile masz lat?

Napisany przez Peter
Planuję zakup domu, jak już wspomniałem. W pierwszej rozmowie informacyjnej około 900,- EUR wynikało jako rata. Gdy teraz odję tę przybliżoną ratę i wszystkie inne stałe koszty od mojej pensji netto, pozostaje mi około 800,- EUR miesięcznie na normalne koszty utrzymania, czyli jedzenie, wychodzenie itp. Po trochę poszukiwań dowiedziałem się, że banki przyjmują domowe pauschale na poziomie od 600,- do 900,- dla gospodarstwa jednoosobowego... ale nie wiem, co dokładnie banki uwzględniają w tych kosztach... możliwe, że pauschale obejmuje również opłaty za ubezpieczenia i telefon. Dlatego uważam, że w sumie wychodzę dobrze z moim miesięcznym saldem. Interesowało mnie jednak, ponieważ moja partnerka zamieszka ze mną w domu i ma również pracę, czy jej dochód w jakiś sposób będzie uwzględniany. Mam 32 lata, a cena domu wynosi około 200.000,-

Napisany przez tccenter
Na pewno się uda ... w twoim banku domowym.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata