Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Różne opłaty za prowadzenie konta w banku

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim. Jestem bardzo ciekawy, co o tym myślicie. Dotychczas w moim banku zawsze miałem pakiet obsługi konta, który dla mnie był stosunkowo tani, biorąc pod uwagę świadczenia. Teraz zostałem zaproszony na rozmowę, podczas której poinformowano mnie, że niestety przewidziano dla mnie inny model opłat, ponieważ jak się okazało, mam oszczędności i inwestycje w innym banku. Faktycznie tak jest, ponieważ tam oprocentowanie jest wyższe. Chciałbym jednak pozostać z rachunkiem oszczędnościowym w moim starym banku. Czy jest legalne, że bank zmienia dla mnie opłaty za prowadzenie konta i czy w ogóle istnieje możliwość ustalania różnych opłat za tę samą usługę w jednym banku? Pozdrowienia, Trimmer77

Napisany przez Finanzmaus
Cześć Trimmer77, moim zdaniem bank nie może zmienić zasady naliczania opłat bez dalszego uzasadnienia, chyba że sytuacja klienta uległa zmianie (np. określone wpływy gotówki, które zwalniają z opłat, nie występują już itp.). Sam fakt oszczędzania gdzie indziej nie może spowodować zmiany modelu konta. Może się zdarzyć, że bank wycofuje starą zasadę opłat z oferty lub zmienia warunki jej spełnienia. Jednak należałoby to wyjaśnić bezpośrednio w banku. Pozdrowienia

Napisany przez Doso
Powiedz im dosyć miło, że jeśli opłaty zostaną podniesione, przeniesiesz swoje konto bieżące do innego banku. Myślę, że to sprawi, że szybko zmienią zdanie. Jeśli nie, powinieneś naprawdę zmienić bank.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata