Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Wziąć drugi kredyt, aby spłacić kredyt samochodowy?

Napisany przez Chica
Cześć, Kupiłem sobie nowy samochód tuż przed Świętami Bożego Narodzenia 2009. Mój stary uległ awarii, a moja praca wymaga posiadania samochodu. W czasie zakupu byłem jeszcze w trakcie nauki, dlatego moja mama musiała wystąpić jako poręczyciel. Ponieważ wszystko musiało dziać się bardzo szybko, zdecydowaliśmy się na Santander Bank, lub raczej salon samochodowy polecił nam tę instytucję. Teraz chciałbym spłacić kredyt samochodowy po pół roku (co według banku jest w porządku), aby moja mama mogła się wycofać z tego zobowiązania, a ja mógłbym zaoszczędzić kilka euro, znalazłszy korzystniejszy bank. Pytanie brzmi: Który bank zgodziłby się na taką zabawę? Czy powinno się grać fair? Czy dostanę drugi kredyt (bez poręczyciela!!!), jeśli mam już jeden (z poręczycielem)? Mam nadzieję, że rozumiecie, o co mi chodzi, i możecie ewentualnie polecić mi jakiś bank. Pozdrawiam, Chica

Napisany przez MThiemann
Cześć Chica, to zasadniczo nie powinno być problemem, ponieważ podczas składania wniosku o nowy kredyt podajesz, że jest on przeznaczony na spłatę istniejącego kredytu. Po konsolidacji będziesz mieć zatem tylko jeden aktywny kredyt. Spłata jest możliwa po okresie blokady wypowiedzenia wynoszącym sześć miesięcy i okresie wypowiedzenia trzymiesięcznym, bez konieczności zapłaty odszkodowania za wcześniejszą spłatę. Jeśli nie chcesz przestrzegać trzymiesięcznego okresu wypowiedzenia, powinieneś wcześniej zapytać Santander o wysokość odszkodowania za wcześniejszą spłatę. Cała operacja ma sens tylko wtedy, gdy nowy kredyt jest tańszy niż istniejący kredyt Santander. Tutaj znajdziesz porównanie kredytów ratalnych online na mojej stronie internetowej, za pomocą którego możesz bezpośrednio porównać kilka instytucji kredytowych i złożyć wniosek. Pozdrowienia M. Thiemann

Napisany przez Moneyman
Dobry wieczór Chica, faktycznie powinnaś zwrócić uwagę na okres wypowiedzenia. Zazwyczaj finansowanie samochodu jest wyposażone w niskie do umiarkowanych stóp procentowych, dlatego przestrzeganie okresu wypowiedzenia jest w większości przypadków tańsze niż zapłacenie opłaty przedterminowej. Jeśli dobrze cię zrozumiałam, twoim głównym zmartwieniem jest kontynuowanie finansowania samochodu bez współodpowiedzialności twojej matki. W przypadku odpowiednich warunków kredytowych, obecna instytucja finansująca może zgodzić się na zawarcie nowej umowy pożyczki z tobą - bez twojej matki. Jednakże może się zdarzyć, że wiąże się to z wyższymi warunkami. Zalety tej wersji: Niewymagana jest opłata przedterminowa. Wady tej wersji (jak również w każdym innym rozwiązaniu) Opłata manipulacyjna za pierwszą umowę nie zostanie zwrócona. Jednak zapytanie nic cię nie kosztuje. Powodzenia i pozdrowienia Moneyman

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata