Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na temat transakcji nieruchomościowych, takich jak rentowność (dom dochodowy), lokalizacja nieruchomości, rzeczoznawcy, pośrednicy nieruchomości, umowy kupna, ubezpieczenia nieruchomości i podatki. (Zakup nieruchomości w celu wynajmu)

Re: Rozwój cen nieruchomości po kryzysie finansowym.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, myślałem, że mogę skorzystać z kryzysu finansowego w pewien konkretny sposób, a mianowicie poprzez spadek cen nieruchomości, co pozwoliłoby mi wreszcie z moją rodziną kupić wymarzony Dom jednorodzinny. Ale okazuje się, że jest dokładnie na odwrót, przynajmniej w okolicach Kolonii i okolic. Kto może mi wyjaśnić, dlaczego tak jest i czy ceny mogą być może w dłuższej perspektywie spadną w tym roku? Dzięki za odpowiedzi!!

Napisany przez 2Escorpio
Hej hm... tu gra bardzo wiele czynników... to, że firmom i gospodarce idzie źle, nie oznacza koniecznego załamania na rynku nieruchomości, złota, platyny itp. Czasami wręcz przeciwnie... wielu ludzi, którzy przeżyli już kryzys finansowy, wie, co może nastąpić może, np. inflacja pieniądza itp. Dlatego właśnie w tych czasach posiadanie nieruchomości, złota itp. ma o wiele większą wartość niż sprzedaż wszystkiego, aby mieć więcej gotówki. Pozdrawiam, esco

Napisany przez Sonnenbrand
Dokładnie tak jest. W szczególności w obszarach zurbanizowanych z dobrą infrastrukturą (np. gdzie nie jest konieczne korzystanie z drogiego paliwa do samochodu), ceny, podobnie jak czynsze, nadal rosną. Wynika to po prostu z faktu, że nieruchomość jako aktyw materialny jest łatwiej osiągalna i ma realną wartość. Akcje mogę w końcu co najwyżej spalić. W domu zawsze mogę teoretycznie mieszkać. To, co może być dla Ciebie bardziej interesujące, to to, że przez kryzys Twoje finansowanie staje się znacznie tańsze. Ponieważ odsetki są obecnie najniższe od dawna.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata