Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt ratalny na spłatę.

Napisany przez bobby
Cześć wszystkim, Mam obecnie dość poważny problem - moje pieniądze na koncie bankowym. Niestety w ciągu ostatnich miesięcy popełniłem wiele głupich decyzji i teraz muszę ponieść za nie konsekwencje, bez względu na wszystko. Niestety dałem się skusić na zakładanie dużej ilości pieniędzy - nie w tak drastycznym stylu, jak to robią dzisiaj banki, ale osobiście zrujnowałem siebie. Chociaż mówię tutaj jedynie o tylko 2500 euro. No cóż, gdzie poszły pieniądze? Zostały wydane na salonach gier, zakładach bukmacherskich i na Partypokerze. Początkowo te pieniądze miały być przeznaczone na mały samochód, który chciałem sobie kupić latem, ale z tego raczej nic nie będzie. Moje konto jest na minusie około 500 euro - co stanowi więcej niż jedna pensja miesięczna dla mnie. Dlatego od tygodni zastanawiam się, jak najlepiej łatwo uporać się z tą sprawą. Co do mojej sytuacji: Mam zaledwie 19 lat, pracuję obecnie w firmie pracy tymczasowej na etacie za 400 euro. Jednak od marca 2010 te 400 euro odpadną, gdy tylko rozpocznę naukę zawodu, w której nie będę zarabiał, przez okres około 11 miesięcy. Teraz zadaję sobie pytanie, która bank udzieli mi, 19-latkowi bez wykształcenia zawodowego i bez stałego dochodu od marca, pożyczki w wysokości 3000-4000 euro? Reasumując, raty od pożyczki dałoby się spłacić w ciągu 11 miesięcy, a potem znów zacznę zarabiać własne pieniądze. Jednak czy bank udzieliłby mi pożyczki, skoro przez 11 miesięcy nie mam stałego dochodu? Tym bardziej że pilnie muszę spłacić moje zadłużenie do marca. Czy ktoś ma jakieś porady albo propozycje dla mnie? Chciałbym być dobrze poinformowany, zanim zdecyduję się złożyć gdzieś wniosek. Pozdrawiam

Napisany przez Doso
Słowo kluczowe: kredyt edukacyjny.

Napisany przez 2Escorpio
Czy jesteś naprawdę pewny, że porzuciłeś hazardowanie na pieniądze, zanim weźmiesz kredyt?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata