Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Logitech

Napisany przez 2cybercrash
Tym razem uniknąłem pułapki, ponieważ byłem zarezerwowany na czołowe szkolenia i konsekwentnie czekałem na terminy opcji. Podobnie jak Intel, Logitech prezentuje solidną liczbę wyników, ale nieco poniżej bardzo wysokich oczekiwań, gwałtowna reakcja kursu spadku o ponad 10% natychmiast została jednak skupiona z powrotem, a teraz zmierza ku pogorszeniu. Wskaźnik cena/zysk powinien być powyżej 27/28. Jeśli kurs zbliży się do poziomów 50/55, wskaźnik cena/zysk spadnie do około 25, co będzie bardziej bezpieczne. Długo nie mieliśmy takiej sytuacji w przypadku Logitecha, wcześniej zwróciłem uwagę na szybki rozwój i czołowe szkolenia, moje cele cenowe powyżej 60 CHF zostały trafnie osiągnięte. W tej chwili nie dokonuję zakupów, gra niedźwiedzia w przypadku Logitecha jest słynna.

Napisany przez Dany1
Dziękuję za ocenę, Cybercrash Od Logitecha zawsze oczekuje się trochę więcej, szczególnie przez analityków... Przychody powinny wzrosnąć w ciągu całego roku, ale zyski są prognozowane jako bez zmian, co oznacza, że marże się pogorszą. Logitech po prostu doszedł do punktu, w którym trudno jest sprostać wysokim oczekiwaniom. Kupiłbym dopiero przy 48...

Napisany przez ADMCI4
firma jest jednak na najlepszej drodze. Chyba za dużo towarów jest zaangażowanych w puty...

Napisany przez speedskater
Szkoda, wczoraj trochę za późno złożyłem zlecenie kupna na ambitne 52,5 SFr. Niestety się nie udało! Dzisiaj już mogłoby być na plusie! No cóż, następna okazja na pewno się pojawi, być może nie u Logitecha, ale analitycy znowu będą przewracać się wokół kolejnego tytułu!

Wczoraj podczas późnej sesji zleciłem zlecenie kupna po cenie 52,95, jaką widziałem w księdze zleceń za pośrednictwem UBS Tradepack. Nie wyświetliła się żadna realizacja, lecz pozostało jako oczekujące, a następnie doszło do transakcji po cenach 52,8 i 52,7. W moim Tradpacku nie było realizacji, więc skontaktowałem się z UBS, gdzie powiedziano mi, że są przeciążeni i powinienem zobaczyć zrealizowanie zlecenia, ale nic się nie wydarzyło. Pozostawiłem to do końca handlu, a zlecenie pozostało oczekujące. Powiedziano mi, abym poczekał i spróbował wprowadzić je ponownie następnego dnia. Po 15 minutach intensywnej rozmowy z bankierem domagając się wyjaśnienia i dowodu braku realizacji, ponieważ handel został przeprowadzony zgodnie z zasadami pomimo dużego wolumenu. Wydawało mi się, że UBS ponownie sama dokonuje transakcji. Zagroziłem wycofaniem całego portfela, jak to zrobiłem już z depotem $. Nagle wszystko się udało, bankier nagle znalazł realizację, rzekomo został dokonany ogromny obrót w Logitech, a realizacje nie były od razu widoczne. Kolejny jasny dowód na to, że UBS prowadzi nieczyste e-banking, próbując oszukać klientów. Bankier prawdopodobnie usunął zlecenie i dokonał transakcji na własny rachunek. Przedział handlowy 50/55 znów został przeze mnie obiektywnie zaprojektowany, sama muszę to zapisywać na tej platformie, ponieważ coraz częściej pojawiają się tu niekompetentne bzdury (np. Market Insider i inne). Mały szczegół - dziś otwarcie LOGN 55+. (!) Rejestrowanie transakcji na najniższych kursach zawsze jest bardzo trudne, ponieważ wówczas aktywne są banki niedźwiedzi, które utrzymują kursy na minimalnym poziomie poprzez fikcyjne transakcje. Patrz Intel!

Napisany przez beta
cybercrash pisze: Kolejny jasny dowód, UBS nie prowadzi czystego bankowości internetowej, ale stara się oszukać klientów banku. Ten bank o szemranej reputacji.......
Tylko krótko: Wczoraj między 16:00 a 17:00 miałem dwa zlecenia sprzedaży w UBS w trakcie oczekiwania. Nie zostały wykonane. Wygląda na to, że nie byłeś jedynym mającym problemy. Wygląda, że w UBS wczoraj coś nie działało jak należy. Ponieważ dla mnie nic się nie zmieniło, nie będę się kontaktować....błąd lub przeciążenie systemu komputerowego nie zostanie przyznane; UBS zawsze próbuje zrzucić winę na pracowników, bez przyznawania błędu w systemie...

Napisany przez ADMCI4
Tak, trzymam tę pozycję od dłuższego czasu (nadal utrzymując się w zielonym obszarze) i powoli zbliżam się do mojego wyznaczonego limitu. Jeśli mam rację i moja wiedza mnie nie zawodzi, to z technicznego punktu widzenia wygląda to fatalnie; dolna linia LRC została dziś przełamana, a wykres świecowy również jest niedźwiedzi. Jednak nie potrafię ocenić, czy przesprzedanie już osiągnęło pułap trochę ponad 1 mln? Prawdopodobnie zmiana trendu mogłaby nastąpić dopiero w okolicach 400 000 lub mniej? Czy możliwe jest, że nie będziemy mieli już żadnych nowości? Wasze opinie są serdecznie mile widziane. Pozdrowienia

Nie było źle oszacowane, CHF 51 wyraźnie stało się strefą oporu na początku, następnie 47,5 również były mocno widoczne. Jak dzisiaj widać, 55 też jest możliwe. W każdym razie był możliwy mały handel. Czy zakres można potwierdzić?

Dzisiaj, 8 marca, na ogólnym rynku NASDAQ również spadła cena akcji Logitech. Dotychczas 50 franków Szwajcarskich były wsparciem, więc kupiłem znowu pakiet po cenie 52,65. Kilka szwajcarskich spółek dzisiaj pokazuje wytrzymałość: Np.: Niezwykły Schulthess, Hügli Suppen, Sika z bardzo dobrymi wynikami, Givaudan pomimo przynależności do indeksu! nawet Vögele stawia opór potężnym sprzedawcom (ZKB?), Emmi, Quadrant, Comet, Lindt PS, Feintool, CKW

Napisany przez richard100
To dobry znak, że korekta niedługo zostanie zakończona. Gotówka nadal jest dostępna. Osoby, które zyskały gotówkę poprzez realizację zysków, muszą niedługo znowu zainwestować, ponieważ nadal nie ma alternatyw. (Wyższe stopy procentowe, czyli dobre stopy zwrotu) Pozdrowienia, Rich

Ponownie osiągnął w późnym handlu dotychczas bronioną bazę handlową. Wpłynęła część. Wygląda na to, że wkrótce stanie się to jak automatyczne obrotowe handlowanie, ale ja trzymam się ręcznego wykonania. Nigdy nie oddala się bardzo od bazy, ale nie opadł poniżej CHF 50. Jak zawsze, bez żadnej gwarancji!

Jak wynika z wykresu, dzisiejszego poranka oba dotychczasowe minima z przeszłości, około 50,50 Fr., zostały krótko osiągnięte, pewna ilość została złowiona, a następnie ruch ruszył już w przeciwnym kierunku. Tym razem się udało! Ale to rzadko się zdarza! :roll:

Napisany przez kandinski
Jaki może być powód tak niskiej wartości akcji Logitecha? ? Nie widzę na to żadnego powodu... Czy teraz może być dobry moment, aby zainwestować?

Jedynym powodem, jaki mi przychodzi do głowy, jest przepraszam znowu fakt, że spekulanci opcji wierzą, iż szybko można zarobić duże pieniądze za pomocą prostych opcji Call. Tak jak sugerował jedno z popularnych biuletynów giełdowych. Nie zadziałało także przy GE! Zalecałem wyraźnie cierpliwe gromadzenie skromnych rabatów zgodnie z opisanym w analizie technicznej zakresem handlowym, starannie i bacznie obserwując spółkę. Bez sensu jest niecierpliwe szarpanie się, w przypadku Logi absolutnie nic nie wyjdzie, są całkowicie pod kontrolą opcji!

Napisany przez kandinski
Tak jak sugeruje to popularny biuletyn giełdowy. Dziękuję za Twoją ocenę, nie uważam tego za głupią odpowiedź... Jestem ciekawy, co się będzie działo po wygaśnięciu opcji... Ale przecież co miesiąc ma miejsce wygaśnięcie opcji :roll: Ty i Simona wspominaliście już ten popularny biuletyn giełdowy... Czy mógłbyś/mogłabyś podać mi więcej informacji na ten temat?

Napisany przez Dany1
kandinski pisze: Tak jak sugeruje powszechnie lubiane pismo giełdowe. Dzięki za Twoją ocenę, nie uważam jej za głupią odpowiedź... To teraz jesteśmy ciekawi, co się dzieje po wygaśnięciu opcji... Ale przecież co miesiąc jest opcja wygaśnięcia :roll: Już raz wspomnieliście o tym powszechnie lubianym biuletynie giełdowym... Czy możesz mi dać więcej informacji na ten temat?
ogólnie: Jeśli ceny akcji spadają, nie idą naprzód, lub jak mówią bankierzy: jeśli SMI jest wykupiony, powinieneś trzymać się z dala od opcji. W takich przypadkach nawet najlepszy biuletyn giełdowy Ci nie pomoże...

Napisany przez beta
Ostatnio pojawił się użytkownik Medienrocker, który dostarczył listy w plastikowych skrzyniach...: www.boersenkiosk.de Pozdrowienia

Tutaj jeden z moich zasad postępowania w stosunku do rekomendacji w biuletynach giełdowych. Czytanie biuletynów giełdowych jest czasami interesujące i oryginalne, ale wymaga także dużo czasu, który mogę lepiej wykorzystać. Jednakże przydatne jest wiedzieć, w jakich obszarach działają autorzy biuletynów giełdowych i w jakich nie. Dla mnie interesujące są inwestycje wartościowe, które nie są opisane w żadnym biuletynie giełdowym i wykazują dużą aktywność handlową. Jeśli przypadkiem posiadam aktywość, która jest rekomendowana do zakupu, ustawiam zlecenie sprzedaży na zbyt wygórowaną cenę. Jeśli zalecano sprzedaż, staram się złowić małą partię. Posiadanie własnych wniosków i dobrej znajomości danych fundamentalnych jest niezbędne przy takich wskazówkach z biuletynów giełdowych. Pewne biuletyny stosują strategię antycykliczną podobną do mojej, w związku z czym zdarza się, że rekomendacja z biuletynu giełdowego zgadza się z moją własną strategią, co jednak wcale nie gwarantuje sukcesu! Nie zamierzam tutaj udzielać rekomendacji dotyczących biuletynów giełdowych, można je otrzymać w banku lub w internecie.

Napisany przez kandinski
Znowu zniechęcające do inwestowania wiadomości o Logitech (i Implenia): https://www.newratings.com/analyst_news/article_1236820.html

Napisany przez kandinski
kandinski pisze:Znowu zniechęcające wieści No nada... dzisiaj wieczorem spadek o 2.6% :cry: x2 :!:

Napisany przez kandinski
Firma ma wielkie plany na przyszłość... https://www.manager-magazin.de/it/artikel/0,2828,407767,00.html A oto także liczby... W bieżącym roku obrotowym kończącym się 31 marca 2006 roku firma dąży do osiągnięcia wzrostu obrotów o co najmniej 20 procent, zamiast dotychczasowego zakładanego przedziału między 18 a 20 procent. Logitech nadal zakłada, że wzrost wyniku operacyjnego na cały rok przekroczy 15 procent, a odpowiedni margines brutto będzie na dolnym końcu długoterminowego zakresu celowego, wynoszącego od 32 do 34 procent. Jako wstępną prognozę finansową na rok obrotowy 2007 (zakończenie 31 marca 2007 roku) Logitech przewiduje wzrost obrotów oraz wyniku operacyjnego o 15 procent w porównaniu do poprzedniego roku. Z przewidywań wyłączone są skutki nowych zasad bilansowania dotyczących ujawniania kosztów związanych z wynagrodzeniami związanymi z akcjami. Czy na koniec roku zobaczymy tam liczbę 70?

Logitech prezentuje wyniki finansowe za rok obrotowy 2005/2006. 181 mln dolarów amerykańskich, czyli około 230 mln CHF. Przy 92 mln akcji zysk na akcję wynosi 2,5 CHF. Przy kursie 50 PE wynosi około 20. Oczekiwania analityków co do przychodów były nieco wyższe. Marża zysku została zachowana w miarę stabilnie. Nie wszystkie obszary są objęte euforią. W sumie imponujący wynik z perspektywami na przyszłość. Poziom kursu w okolicach 50 CHF powinien pozostać stabilny. PE na poziomie 25 odpowiadałby kursowi 62,5. Kurs może być jeszcze lekko obciążony opcjami i instrumentami pochodnymi, inwestorzy powinni spodziewać się raczej powolnego wzrostu kursu. Kurs rośnie dość dynamicznie, osiągając 54 CHF, co oznacza, że zawarte od 16 marca transakcje z bazą 50, która - jak wcześniej opisałam - była dość dobrze utrzymywana, można zakończyć dzisiaj z kilkuprocentowym zyskiem.

Napisany przez Adrian
cybercrash, jak oceniasz Logitech w ciągu najbliższych dni handlowych? LOGKI (EP: 0.25) zakupiony kilka dni temu Moje LOGKI są już na plusie, zastanawiam się nad ich sprzedażą. Ostatnio przeczytałem, że w najbliższych dniach mają pojawić się nowe oceny dla Logitech. Czy powinienem zrealizować zysk czy poczekać?

Szanowny Adrianie, wystarczająco trudno jest wyznaczyć przybliżony przebieg kursu akcji Logitecha. Jeśli chodzi o ekscytujący przebieg LOGKI, mogę serdecznie polecić świetne nerwy. Logitech wielokrotnie reagował w dniach szczytowych niesamowitą jazdą na rollercoasterze. Zakres od 51 do 55 może być przewinięty dwa razy w ciągu jednego dnia. Polecam Ci zarządzanie akcją jako transakcję lub inwestycję, jeśli to możliwe, z otwartym horyzontem czasowym. Logitech nie wahając się utrzymywał w bazowych kursach nawet przez długi czas latem, by nagle pod koniec roku uzyskać imponujące kursy. Takie eskapady są typowe dla Logitecha. Być może istnieje ekspert, który zna przebieg LOGKI? Może jest to ZKB? Sam trzymam się z dala od prognoz.

Napisany przez Adrian
Sprawa załatwiona, jestem poza: 0.52 To był szalony handel. W około tydzień zysk 110%. Przewiduję w przyszłym tygodniu raczej spadek przy logn. Miłego dnia

Znajduję dzisiaj 2 maja, że kurs akcji Logitech wynosi 51,25 i ponieważ nic lepszego mi nie przychodzi na myśl, odkupię pakiet, który został mi wydrapany z rąk tydzień temu, gdy pędziłem dziko za cennymi papierami.

Logi pojawił się na rynku Hatchermarkt na krótko poniżej 50 CHF. Dzisiaj amerykańskie kontrakty futures są krótko 0.3% zielone. W ten sposób ponownie próbuje się i nabywa paczkę po cenie 50.85, ostatnia została wyrwana około tydzień temu za około 53.5. Dużych zmian nie widać, ale już trochę optymizmu zakupowego może doprowadzić do zamkniętej transakcji. Można także zasugerować inwestycję na drugą połowę roku. Dzięki mojemu zakupowi wydaje się, że ostatecznie został otwarty kierunek w dół do 46 CHF? i niemal osiągnięty już kilka godzin później. Zjazd w dół zawsze wydaje się być znacznie szybszy niż mozolne wzrosty kursu przez tygodnie i miesiące? Powodzenia dla graczy na opcjach Call.

Handel od maja, został zgromadzony na poziomie 50, następnie został podzielony 1:2, następnie wyniósł 22 CHF i nic więcej nie zrobił. W ostatnich dniach delikatne podwyższenie do dzisiaj podczas późnego handlu 26.5. Handlowalny netto 2.6%. Do następnego razu.

Napisany przez Simona
Dziś jeszcze trochę zakupiłam sprzętu od Logitech, była to walka! Zobaczymy. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona

Oto jeszcze nowości od firmy Logitech (wyniki za pierwsze półrocze będą dostępne 19 października):

Przez BusinessWire
FREMONT, Kalifornia, BUSINESS WIRE -- Logitech (SWX:LOGN) (NASDAQ:LOGI) dzisiaj przedstawiła słuchawki bezprzewodowe Logitech(R) FreePulse(TM), swoje stylowe bezprzewodowe słuchawki drugiej generacji do iPoda(R) i odtwarzaczy MP3, które oferują pełną swobodę doświadczania muzyki cyfrowej bez żadnych kabli.
Słuchawki bezprzewodowe FreePulse ważą połowę mniej (tylko 60 gramów) i są o połowę mniejsze od nagradzanego produktu pierwszej generacji firmy Logitech - ale są bardziej elastyczne i wytrzymałe, dzięki wytrzymałemu, sprężystemu opaskowi ze stali węglowej sprężystej. Nowa wersja oferuje podwójną wydajność oraz polepszone brzmienie basu za sprawą specjalnej funkcji wzmacniania basu. Dodatkowo oferuje ulepszoną wydajność bezprzewodową dzięki technologii Bluetooth(R) 2.0 Enhanced Data Rate (EDR). Ludzie mogą po prostu podłączyć adapter do dowolnego odtwarzacza z gniazdem słuchawkowym 3,5 mm, wsunąć odtwarzacz do kieszeni i cieszyć się muzyką bezprzewodowo. Koniec z plątaniem się, zaczepianiem czy zagniataniem kabli.
Wierzymy, że słuchawki bezprzewodowe do przenośnych odtwarzaczy muzyki staną się standardem - i nasze zredukowane, słuchawki bezprzewodowe FreePulse drugiej generacji oferują ogromne postępy pod względem stylu, komfortu, wytrzymałości i wydajności - powiedział Jef Holove, wiceprezes ds. marketingu produktów audio w Logitech. Koniec z rozplątywaniem zawiązanych przewodów od słuchawek, czy zaczepianiem się o sprzęt na siłowni. Technologia bezprzewodowa pozwala ludziom słuchać muzyki podczas gdy ich iPod lub odtwarzacz MP3 są bezpiecznie schowane w kieszeni, torbie czy torebce.

Reklama
Trwały, wygodny design zapewniający niezrównane brzmienie
Z minimalistycznym designem za głową, zwarta konstrukcja słuchawek bezprzewodowych FreePulse stanowi doskonałego towarzysza dla porannego dojazdu autobusem lub pociągiem do pracy, wizyty na siłowni lub joggingu po parku - mniejszy rozmiar nie wpływa negatywnie na jakość dźwięku. Każda okrągła słuchawka zawiera precyzyjnie dostrojony przetwornik neodymowy o średnicy 30 mm, który generuje bogaty, pełny dźwięk. A gdy funkcja wzmacniania basu jest aktywowana za pomocą kontrolki na prawej słuchawce, przetworniki dostarczają wzmacnioną jakość basu.
Aby zapewnić, że słuchawki pozostaną na miejscu podczas aktywnego używania, elastyczne, miękkie pierścienie komfortu na każdej słuchawce dopasowują się pewnie do góry ucha. Dla dodatkowego komfortu, giętka, cienka opaska ze stali jest osadzona w miękkiej, miękkiej powłoce. Prawa słuchawka posiada również zintegrowane kontrolki głośności, dzięki czemu ludzie nie muszą dotykać swojego odtwarzacza, aby dokonać regulacji głośności.
Wysokiej jakości wydajność bezprzewodowa
Wykorzystując najnowszą wersję technologii Music Anywhere(TM) firmy Logitech, słuchawki bezprzewodowe FreePulse są proste w konfiguracji i użyciu - naładuj adapter i słuchawki za pomocą dołączonego kabla ładowania, następnie podłącz je do odtwarzacza muzyki cyfrowej i naciśnij play. Adapter i słuchawki firmy Logitech są sparowane podczas produkcji, więc gdy są naładowane i włączone, łączą się automatycznie. Mają zasięg bezprzewodowy do 33 stóp (10 metrów). Podstawą technologii Music Anywhere jest technologia bezprzewodowa Bluetooth. Dzięki wykorzystaniu technologii Bluetooth 2.0 EDR słuchawki mogą przesyłać większe pliki z większą klarownością i mniejszym zakłóceniem.
Słuchawki i adapter, z wbudowanymi akumulatorami, mają czas odtwarzania ponad sześć godzin po pełnym naładowaniu.
Adapter oferuje dopasowanie do szerokiej gamy odtwarzaczy
Słuchawki bezprzewodowe FreePulse działają z dowolnym urządzeniem audio wyposażonym w standardowe gniazdo słuchawkowe 3,5 mm. A dzięki nowemu projektowi adaptera firmy Logitech, adapter w rozmiarze zapałki zapewnia dopasowanie i stabilne połączenie z wszystkimi modelami iPodów oraz szeroką gamą innych odtwarzaczy MP3. Wtyczka 3,5 mm adaptera jest na suwaku, który można regulować w czterech różnych kierunkach, dzięki czemu adapter można elegancko podłączyć do różnych urządzeń audio. Ponieważ słuchawki posiadają standardową wtyczkę, ludzie mogą również używać ich z komputerem.
Cena i dostępność
Słuchawki bezprzewodowe FreePulse będą dostępne w Stanach Zjednoczonych i Europie od października. Sugerowana cena detaliczna w Stanach Zjednoczonych to 99,99 [url]USD[/url].
O Logitech
Założony w 1981 roku, Logitech projektuje, produkuje i sprzedaje urządzenia peryferyjne umożliwiające ludziom efektywną pracę, zabawę i komunikację w świecie cyfrowym. Logitech International to szwajcarska spółka publiczna notowana na SWX Swiss Exchange (LOGN) oraz na rynku Global Select Market Nasdaq (LOGI) w USA.
Logitech, logo Logitech oraz inne znaki towarowe Logitech są własnością firmy Logitech i mogą być zastrzeżone. Wszelkie inne znaki towarowe są własnością ich właścicieli. Aby uzyskać więcej informacji o firmie Logitech i jej produktach, odwiedź stronę internetową firmy pod adresem www.logitech.com.
Znak towarowy Bluetooth i logo należą do Bluetooth SIG, Inc., a jakiekolwiek użycie tych znaków przez firmę Logitech odbywa się na zasadach licencyjnych.
(LOGI - IR)
Kontakt:
Logitech Pamela McCracken,
510-713-4003 pamela_mccracken@logitech.com
Copyright Business Wire 2006. Wszelkie prawa zastrzeżone
Źródło:
https://www.broadcastnewsroom.com/articles/viewarticle.jsp?id=68787
Pozdrawiam,
Simona

Napisany przez Simona
I dzisiaj: (Miły wzrost do 28.) LOGITECH V450 LASEROWY MYSZ BEZPRZEWODOWY Ta urocza dama jest wygodniejsza niż touchpad! Autorem jest Paul Marc Raa±on Jako jeden z wiodących graczy w branży IT w dziedzinie akcesoriów komputerowych, Logitech wprowadził na rynek swój najnowszy produkt. Jest to mysz bezprzewodowa Logitech V450 Laser do notebooków. Kiedy Logitech dostarczył Technews Lab swoją najnowszą mysz, wszyscy byliśmy przekonani, że to tylko kolejny model, który widzimy na półkach. Jednak się myliliśmy, zarówno jeśli chodzi o wygląd, jak i funkcje oraz elementy designu, które odzwierciedlają komfort, mobilność i precyzję. Logitech V450 Urządzenie dotarło do mnie w opakowaniu przypominającym blister. Choć było to dość trudne, aby je otworzyć, unikając samookaleczenia, byłem pod wrażeniem, jak dobrze Logitech zapakował mysz i jak prezentowała się ta, którą właśnie testowałem. Dla zwykłego użytkownika V450 może wydawać się zwykłą myszą, ale jak mówią, pozory mylą. Mierzy około 10 centymetrów długości, około 2 centymetrów z przodu i rozszerza się na około 4 centymetry z tyłu, około 5,5 centymetra szerokości i waży zaledwie 119 gramów (z baterią). Dzięki swoim rozmiarom mysz może łatwo zmieścić się w torbie lub torbie na laptopa. Fizycznie jest ona o około cal krótsza niż standardowa mysz komputerowa. V450 jest wyposażony w odbiornik USB mikrofali o częstotliwości 2,4 GHz, umożliwiając precyzyjne śledzenie i pracę na większych odległościach niż większość myszy z kablem. Komora baterii znajduje się na górze myszy i użytkownik musi usunąć odbiornik USB i nacisnąć przycisk, aby otworzyć klapkę. Zasilany jest dwoma (2) bateriami AA (dołączonymi w zestawie), które mogą wystarczyć na rok, ponieważ V450 jest wyposażony w przełącznik Wł./Wył., aby przedłużyć żywotność baterii. Użytkownik może włożyć odbiornik USB, aby wyłączyć mysz, gdy jej nie używa. Logitech V450 Instalacja V450, zarówno na laptopie, jak i na komputerze stacjonarnym, jest banalnie prosta. Użytkownik po prostu wkłada dołączone baterie, włącza mysz, wtyka odbiornik USB i voilà! Jest gotowa do użycia. V450 jest kompatybilny ze wszystkimi wersjami systemów Windows i Mac OS. Aby w pełni wykorzystać funkcje wskaźnika V450, w pakiecie znajduje się również oprogramowanie Logitecha SetPoint, które pokazuje informacje o żywotności baterii i ustawienia obsługi gier. Ludzie z Technews Lab polubili V450 za jego technologię laserową, która daje mu przewagę nad jego kolegami rolkowymi i optycznymi myszkami. Zapewnia to bardziej płynne sterowanie kursorów i precyzyjne śledzenie dla V450 na większości powierzchni, z wyjątkiem powierzchni szklanych stołów. Muszę przyznać, że widziałem i używałem praktycznie wszystkich rodzajów myszek, ale V450 przewyższa je wszystkie. To urządzenie ma duży ergonomiczny łuk oraz boczne chwyty z gumy, które sprawiają, że jest tak przyjemne w użyciu, zwłaszcza podczas długich sesji przeglądania, klikania i nawet podczas grania w gry Flasha MacroMedia. Technews Lab użył V450 do nawigacji w Windowsie i Internecie i byliśmy wszyscy bardzo pod wrażeniem. Kursor/WSkaźnik reagował niemal natychmiast, niezależnie od tego, jak szybko poruszaliśmy myszką. Ponieważ większość ikon, tekstów, przycisków i odnośników jest małych, zwłaszcza na ekranie notebooka, byliśmy w stanie precyzyjnie przesuwać kursor w kierunku pożądanego odnośnika. V450 posiada również przewijanie boczne i zoomowanie, co stanowi duży plus podczas przeglądania mniejszych tekstów. Przycisk kółka przewijania można używać jako przycisk kliknięcia, który faktycznie ma 3 przyciski. Istnieje jednak mały minus V450. Jego przyciski wydają dźwięk podczas klikania, co może być dość irytujące w cichych miejscach, takich jak biblioteka. Niemniej jednak V450 jest odpowiedni zarówno dla osób leworęcznych, jak i praworęcznych. Muszę przyznać, że Logitech V450 Laserowa Mysz Bezprzewodowa do Notebooków (a także do komputerów stacjonarnych) to świetna mysz, którą warto mieć i kupić, a z pewnością stanowi dobrą alternatywę/zamiennik dla upartego touchpada (a także starej standardowej myszy). Ergonomiczne, funkcjonalne i programowe wszechstronność V450 czyni go zwycięzcą. Dla nas w Technews Lab, mysz bezprzewodowa V450 firmy Logitech jest lepszą ofertą. W końcu został zaprojektowany, aby swobodnie, płynnie i precyzyjnie zastępować Twój touchpad. Ta urocza dama jest wygodniejsza niż korzystanie z touchpada. Źródło: https://www.mb.com.ph/archive_pages.p...092775626.html Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Wyszedłem dzisiaj z 27,15% rabatem w handlu bonami. Poprzedni tydzień był lepszy. Ale pewnie da się to odrobić przy okazji. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Dziś odebrane za 26.85. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Logitech ogłosi wyniki finansowe 19.10 o godz. 04:00: Informacja z Finanznachrichten.de Logitech International (Wiadomości) (SWX:LOGN)(Nasdaq:LOGI) ogłosiło, że wyniki kwartalne zostaną opublikowane w środę, 18 października 2006 o godz. 22:00 czasu wschodniego USA/czwartek, 19 października 2006 o godz. 04:00 czasu środkowoeuropejskiego. Może jeszcze nieco zyskać. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Dzisiaj zakończona transakcja handlowa z Logitech, 27,75. Pozdrowienia, Simona

Perfect Trade, komplementuję, wyprzedzasz mnie nawet w zbieraniu znaczków z rabatami. Podsumowując, tak czy inaczej, zadziwiająca suma kalejdoskopu wychodzi, gdzie zawodowcy z funduszy emerytalnych wyglądają staro z ich mizernymi 2% S skromniaczka! Ojej, oni właśnie obchodzą 25-lecie, czy są już tak młodzi? i od razu rzucili się z kursem w stratosferę? Muszę teraz środkowo pazdziernika przyjrzeć się. Wole przez to przetrzymać ostrzeżenia o zyskach, niż kupić w najgłupszym momencie, jak to już kiedyś miało miejsce.

cybercrash pisze: Idealna transakcja, gratulacje
Cóż, w tej chwili 28,65. Po południu podniosę nieco swoją ofertę.

Granie jest karane. Zlecenie było trochę za wysokie dziś po 28,80 franka. Zobaczymy, jak to pójdzie w poniedziałek. W międzyczasie sprawdzimy jeszcze liczby. Jestem jednak trochę sceptyczny, czy analitycy znowu nie oczekują zbyt wiele :!: :?:

Napisany przez ManfredBali
jestem jeszcze skromniejszy, dzisiaj sprzedałem 2 transze po 28,25 (+10%) Kolejne sprzedaże w przygotowaniu. Pozostaję ostrożny.

Wydobyłem również pewną transzę. 28.10 Fr. Nie zaszkodzi również zabrać zysku. Wyobrażam sobie, że jutro może trochę spaść. Nie zawsze można bić rekordy!

Wyraźna reakcja na nowe wyniki kwartalne, dlatego byłem ostrożny w październiku. Mogło to też pójść w innym kierunku, muszę przeliczyć wycenę. Czy wskaźnik cena/zysk powinien wynosić około 22 przy kursie CHF 30?

Napisany przez Simona
Świetny wynik. Po spodziewanych zyskach, można by znowu wejść. Gospodarka 19 października 2006, 8:38 Logitech na rekordowym kursie rozwoju Produkty wideo i audio cieszą się szczególnym zainteresowaniem Producent akcesoriów komputerowych Logitech osiągnął nowe rekordowe wyniki zysków i przychodów w drugim kwartale roku obrotowego 2006/2007. Firma ogłosiła także przejęcie kalifornijskiej firmy, która specjalizuje się w opracowywaniu systemów muzycznych, za kwotę 20 milionów dolarów. Zysk netto w drugim kwartale wyniósł 49 milionów dolarów, co stanowiło wzrost o 36 procent w porównaniu z poprzednim okresem. Przychody wyniosły 502 miliony dolarów, co oznaczało 32. z kolei dwucyfrowy wzrost, tj. o 19 procent. Boom w dziedzinie wideo i audio W sprzedaży detalicznej Logitech zwiększył swoje obroty o 21 procent. Szczególnie duże zainteresowanie wzbudziły produkty wideo i audio z wzrostem sprzedaży odpowiednio o 43 i 21 procent, a także urządzenia bezprzewodowe z wzrostem sprzedaży o 22 procent. Prezes i dyrektor generalny Logitech, Guerrino Di Luca, określił wyniki jako doskonałe. Szczególnie cieszyło, że w drugim kwartale znacząco poprawiono marżę brutto. Podniesione oczekiwania Logitech zrewidował w związku z tym swoje cele na cały rok w górę. Planuje teraz wzrost przychodów o 17 procent zamiast dotychczasowych 15 procent, a zysku operacyjnego - znaczące zwiększenie zakładanego wzrostu z 15 do 20-25 procent. Zakup firmy z USA Logitech nabył kalifornijską firmę Slim Devices za 20 milionów dolarów w gotówce, oraz ewentualne dodatkowe płatności zależne od osiągnięcia określonych prógów obrotów. Firma specjalizuje się w systemach audio opartych na sieci dla cyfrowej muzyki. Logitech chce w ten sposób uczestniczyć w rynku cyfrowej muzyki i rozrywki domowej. Firma Logitech, znana z myszek komputerowych, ma siedzibę w Romanel-sur-Morges w Vaud, ale operuje głównie z kalifornijskiego Fremont. (ap/kooe) Guerrino De Luca, Dyrektor generalny Logitech, ma powody do zadowolenia. (keystone) ****************************************** *********** Pozdrowienia, Simona

Simona pisze: Bardzo dobry wynik. Po spodziewanych zyskach, które przewiduję, można tam znów wejść.
Czy tak myślisz? W tej chwili zastanawiam się nad sprzedażą ostatniej większej partii. Albo zlecenie jest już wystawione, ale nikt jeszcze nie chciał jej kupić za 30,90. Myślę, że teraz po raz pierwszy nadejdzie czas na zyski.

od razu. +20%, lepiej byłoby kupić więcej! 8)

Napisany przez ManfredBali
Mimo że jesteśmy teraz na 31,15, to chyba nadal za wcześnie, ale można spróbować kupić ponownie. ?

ManfredBali pisze: Także moje przy 31.15. prawdopodobnie nadal za wcześnie, ale można znowu kupić. :wink:
tak, ale taniej! :lol: Nie sądziłem, że może pójść jeszcze wyżej.

Napisany przez Simona
Słodkie, co nie? Jak tam, mała myszko? Druga kwarta koncernu szwajcarskiego Logitech przyniosła ponownie rekordowe wyniki. To bezprzewodowe, mogłoby być mottem Logitecha. Obecnie w szwajcarskim dostawcy akcesoriów komputerowych to przede wszystkim produkty bez kabli wyznaczają trendy. Silne zapotrzebowanie na bezprzewodowe myszy i klawiatury komputerowe odpowiedzialne jest za dobrą kondycję drugiej kwarty biznesowej zakończonej 30 września. Dobrze radzi sobie także sprzedaż produktów audio i wideo, takich jak kamery internetowe. Wzrost sprzedaży był równomiernie dobry we wszystkich rynkach zbytu (na północ i południe Ameryki, w Europie, na Bliskim Wschodzie i w Afryce oraz w regionie Azji i Pacyfiku). Ogółem Logitech zwiększył obroty w ostatnim kwartale o niemal 20 procent, osiągając około 400 milionów euro. Zysk firmy wzrósł o około 36 procent, osiągając niemal 40 milionów euro. Kalifornijczycy w grze Zanim akcjonariusze znużą się rekordami - koncern twierdzi, że to już 32. kwartal z rzędu, w którym odnotowano dwucyfrowy wzrost obrotów - Logitech oprócz ogłoszenia wyników poprzedniego tygodnia poinformował o przejęciu amerykańskiej firmy Slim Devices. Powinno to zainteresować udziałowców. Kalifornijczycy, którzy oferują modowe systemy audio do muzyki cyfrowej, idealnie pasują do nowej strategii, którą ogłosił Logitech: Szwajcarzy zamierzają umocnić swoją pozycję w rozwijającym się segmencie elektroniki użytkowej. Perspektywy te powinny również ożywić kurs akcji średnio- i długoterminowo. Podwyższone prognozy W związku z powyższym inwestorzy prawdopodobnie zrezygnują z zakupu Slim Devices za 20 milionów dolarów, co minimalnie wpłynie na wyniki. Sam Logitech teraz przewiduje wzrost obrotów o 17 procent oraz wzrost wyniku o 20-25 procent w stosunku do poprzedniego roku finansowego. Szwajcarzy znacząco podnieśli własne prognozy; wcześniejsze szacunki zakładały wzrost o 15 procent. Zaproszenie do inwestycji Silne wyniki kwartalne, dobre perspektywy i przejęcie, które zapewnia sporą dawkę fantazji kursowej - akcje Logitecha obecnie są atrakcyjnym wyborem inwestycyjnym z kilku powodów. Opublikowane w DER AKTIONÄR numer 44/2006. I na zakończenie tygodnia: https://www.hekaya.de/anzeigen.phtml/maerchen/nordamerika_11 Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
I tutaj znowu są nowości. Po ostatnich bardzo dobrych wynikach za pierwsze półrocze (20.10.06) oraz obiecujących prognozach, od we wtorek ponownie jestem w grze. https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2006-11/artikel-7232555.asp Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Dlaczego jednak nie jest jasne, dlaczego 33 nie powinno być utrzymane. Mysz była dobra, a perspektywy również są obiecujące. Co złego jest w chęci sięgniecia po 42? Pozdrowienia, Simona

Napisany przez beat
Simona pisze: Dlaczego nie utrzymuje się tu 33,00 zł? Mysz funkcjonowała dobrze, a perspektywy również są dobre. Gdzie jest błąd w chęci sięgnięcia po 42,00 zł? Pozdrowienia, Simona
Prawdopodobnie cena 42,00 zł jest trochę za mało zawstydzająca, albo brak jest naprawdę silnej woli. Być może również wpływa tu psychologia, po wzroście o 20% w krótkim okresie czasu? Momentum również maleje. Wskaźnik PEG jest bardzo niezdrowy. Muszę również wkrótce znów kupić myszkę, jeśli to pomoże.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata