Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Różne rodzaje kart kredytowych w bankach i handlu

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Mam 26 lat i właśnie skończyłem studia. Ponieważ w najbliższym czasie prawdopodobnie będę często podróżować zarówno służbowo, jak i prywatnie za granicę, chciałbym wyrobić sobie kartę kredytową, którą mógłbym używać praktycznie wszędzie. W razie potrzeby chciałbym również móc wypłacać gotówkę. Zauważyłem, że oprócz powszechnie używanych kart kredytowych banków, istnieją takie, które można uzyskać w sklepach, na przykład Karstadt MasterCard. Czy ktoś może mi powiedzieć, jakie są tutaj zalety lub wady oraz co będzie dla mnie najlepszym rozwiązaniem? Pozdrowienia, Znaczek małpy

Napisany przez Moneyman
Cześć Klammeraffe, na rynku istnieje obecnie ogromny wybór różnych produktów kart kredytowych i współprac. Niestety, jest to często bardzo nieprzejrzyste. Ogólnie rzecz biorąc, mogę polecić trzymanie się klasycznych produktów o szerokim zakresie akceptacji, ponieważ nawet jeśli bardziej wyszukany produkt oferuje niezaprzeczalne korzyści - jeśli liczba miejsc akceptujących oraz możliwości korzystania z karty jest ograniczona, to wiele zalet może stracić na znaczeniu. W tym wypadku karta Visa lub Mastercard byłyby najlepszym wyborem. Jeśli zdecydowałeś się na jeden z tych produktów, powinieneś zastanowić się, do jakiego celu będzie służyć. Niestety, jak to często bywa w przypadku produktów bankowych, są one trudne do porównania ze sobą, ponieważ są abstrakcyjne. Często karty kredytowe są również powiązane z różnymi interesującymi dodatkowymi usługami. Kilka z nich to: - Rabat na paliwo (do 5%) - Rabat na podróże - Rabat na zakupy - ubezpieczenie ochronne - ubezpieczenie zdrowotne za granicą - Brak opłaty za kartę - Rezerwacje hotelowe - Obsługa w korkach W przypadku karty Karstadt, twoje zakupy w Karstadt są nagradzane poprzez zbieranie punktów na specjalnym koncie bonusowym. Opłaca się to, jeśli robisz tam zakupy bardzo często. Powyższa lista może być jeszcze przedłużona o kilka stron. Musisz zdefiniować swoje indywidualne preferencje i obszary użycia, a następnie rozważyć, który produkt jest dla ciebie odpowiedni. Powodzenia! Z serdecznymi pozdrowieniami, Moneyman

Napisany przez Doso
Visa lub Mastercard, nic innego nie powinieneś sobie założyć. Potem trzeba przejść do szczegółów, czy potrzebujesz dodatkowych usług takich jak ubezpieczenia, punkty bonusowe u partnerów czy coś podobnego? Czy zamierzasz regularnie wypłacać gotówkę, bo może to szybko stać się kosztowne. W razie potrzeby (z opłatą) wypłata powinna zawsze być możliwa. Dziś karta nie powinna kosztować więcej niż 20 euro rocznie. Zasadniczo można zauważyć różnicę między rodzajem kart: Kredytowa karta? Wikipedia Oto dość neutralne porównanie niektórych kart: Otrzymaj kartę kredytową bez opłat Wspomniana przez ciebie karta MasterCard Karstadt ma tę zaletę, że nie pobiera bezpośrednio opłaty rocznej, ale trzeba zrezygnować z wszystkich dodatkowych korzyści związanych z kartą i zapłacić opłaty za korzystanie za granicą i wypłaty z bankomatu. Moi znajomi mieli dobre doświadczenia z kartą Visa Barclays, chociaż jest jakaś opłata roczna dla małych użytkowników - ale w zamian oferuje wiele.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata