Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Krótka historia o opcjach długoterminowych

Napisany przez Karat
W dniu 24.05.2005 dodałem następujący Warrant do mojej GOLD-WL: Warrant (Call) Gold/AAB 07 Wts (SWX) 2004 - 31.8.2007 (Symbol XAUAU) Podstawowy: 1 x Gold LDN Fixing AM (1OZ) 274705. Dodałem Warrant po kursie z dnia (24.5.05) w wysokości 0,15 CHF. Dziś Warrant znajduje się na poziomie 1,70 CHF, co oznacza wirtualny zysk w wysokości 1033,33%! Tak więc, jak już Reniets pokazał na swojej długoterminowej liście Warrantów, można osiągnąć duże zyski nawet z Warrantami o długim terminie ważności, a dodatkowo ma się więcej czasu. Oczywiście, kierunek musi być właściwy. Zaletą jest posiadanie większej ilości czasu. Oczywiście, w pewnym momencie może pojawić się „utrata czasu”. Karat

Re: Krótka historia o opcjach długoterminowych

Napisany przez ADMCI4
Karat, masz absolutną rację. Tutaj na forum panuje raczej negatywna atmosfera wobec warantów. Z pewnością częściowo słusznie. Jednak w przypadku inwestycji długoterminowych może być bardzo interesujące wybrać warant zamiast akcji. Zrobiłem to w przypadku Zurich i Ciby i na razie jestem również ładnie na plusie. Oczywiście, dźwignia na poziomie 3-4 to nie jest wszystko, ale premie zazwyczaj są również niewielkie. Jednak myślę, że przy wzroście powyżej 1000 procent należy zachować ostrożność. Moim celem jest zazwyczaj maksymalnie 100... A następnie sprzedaję połowę.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata