Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Wyrównanie między oprocentowaniem debetowym a oprocentowaniem kredytowym przy podatku kapitałowym

Napisany przez ADMCI4
W poszukiwaniu sprawiedliwości finansowej znalazłem się znowu na forum!!! Mam pewne oszczędności oraz umowę oszczędnościową. Jednocześnie mam dwa kredyty, jeden większy w wysokości około 15000 euro i jeden mniejszy w wysokości prawie 4000 euro. Płacę dość wysokie odsetki. Odsetki od oszczędności podlegają obecnie podatkowi liniowemu. Dlatego chciałbym dowiedzieć się, czy istnieje jakaś możliwość zrównania odsetek od kredytów z odsetkami od oszczędności pod względem podatku liniowego i zastosowania ich w celu zmniejszenia podatku. Może ktoś będzie pomysłowy i udzieli mi radę?

Re: Wyrównanie między oprocentowaniem debetowym a oprocentowaniem kredytowym przy podatku kapitałowym

Napisany przez Moneyman
Dzień dobry Orbitery, od 2009 roku (podatek od zysków kapitałowych) odsetki od kredytów nie mogą być już uznawane za koszty uzyskania przychodów. Mogą być zrównane tylko z zyskami z inwestycji kapitałowych i stratami z inwestycji kapitałowych. Niestety, możliwość zwiększenia kosztów uzyskania przychodów prywatnych poprzez odsetki od kredytów nie jest już akceptowana przez urząd skarbowy. Z poważaniem Moneyman

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję Moneyman za te informacje Pozdrowienia Orbiter2010

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata