Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Zwrot płatności kartą kredytową?

Napisany przez ADMCI4
Dzisiaj zwracam się do Was z małym problemem. Przed Świętami zakupiłem przez internet system muzyczny i zapłaciłem za niego kartą kredytową. Został on podarowany mojemu synowi na Święta. Po około tygodniu zauważyliśmy, że urządzenie nie działa poprawnie. Chcielibyśmy je zwrócić i już wysłaliśmy je z powrotem. Oczywiście chcemy odzyskać nasze pieniądze. Niestety sprzedawca reaguje bardzo powoli i dotychczas nie podjął żadnych działań w celu zwrotu pieniędzy. Dlatego chciałbym teraz cofnąć tę płatność w moim banku. Czy jest to możliwe, gdy płaci się kartą kredytową, taką jak MasterCard? Czy również mój bank jest za to odpowiedzialny?

Napisany przez 2Escorpio
Nie możesz zwrócić płatności, jeśli usługa została już świadczona? Teraz mamy do czynienia z gwarancyjnym przypadkiem, a nie z błędną płatnością lub nie dostarczeniem towaru. Będziesz musiał rozwiązać tę sprawę z handlowcem na miejscu :/

Napisany przez Doso
Tak, instytucja wydająca kartę jest odpowiednim punktem kontaktowym w przypadku karty kredytowej. Można zwrócić transakcje, często za pomocą jednego kliknięcia w bankowości internetowej lub osobiście w oddziale banku. Jednak Escorpio ma rację, w tym konkretnym przypadku nie byłoby to takie proste.

Napisany przez Moneyman
Dobry wieczór Linusie, podczas anulowania transakcji kartą kredytową należy zachować ostrożność. Karty kredytowe często zawierają tzw. gwarancję płatności dla odbiorcy. W przypadku sprzeciwienia się transakcji, firma kartowa musi zrekompensować odbiorcy. Jeśli dojdzie do takiej sytuacji, możesz spodziewać się telefonu od firmy kartowej. W niektórych instytucjach jest również prawdopodobne, że limit zostanie anulowany. Zalecam Ci porozmawianie z handlowcem, aby być pewnym swojego. Z poważaniem Moneyman

Napisany przez ADMCI4
Cześć Moneyman, Escorpio i Doso, Dziękuję za wasze pomocne odpowiedzi!! W międzyczasie doszedłem do porozumienia z handlowcem Pozdrowienia Linus

Napisany przez 2Escorpio
Linus_x7 pisze: Cześć Moneyman, Escorpio i Doso, Dziękuję za wasze pomocne odpowiedzi!! W międzyczasie doszedłem do porozumienia z handlowcem. Pozdrowienia, Linus
To było najlepsze, co mogłeś zrobić :-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata