Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Przejęcie ubezpieczenia zdrowotnego dla alternatywnych metod leczenia.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Choć mam ubezpieczenie w publicznym ubezpieczeniu zdrowotnym i ogólnie jestem zadowolony, to nadal interesują mnie warunki prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych. Ponieważ jestem otwarty na alternatywne metody leczenia i leki, które regularnie stosuję dla siebie i mojej rodziny, czasami muszę sięgnąć głębiej do swojej kieszeni. Jak to wygląda z prywatnymi ubezpieczeniami zdrowotnymi? Czy zasadniczo pokrywają one koszty wszystkich alternatywnych metod leczenia, czy są jakieś wyjątki? Co jest standardowo pokrywane? Miłego, zaśnieżonego weekendu, Oceanside29

Re: Przejęcie ubezpieczenia zdrowotnego dla alternatywnych metod leczenia.

Napisany przez Arne Bender
Cześć, 1) Zazwyczaj nie jest to standardowa oferta! Ponieważ... ... w przypadku prywatnych ubezpieczycieli zdrowotnych w ogólnym ujęciu istnieją trzy poziomy taryf: Podstawowy/Początkujący - Ochrona całodobowa i Premium. Taryfy początkujące zazwyczaj oferują tylko podstawową ochronę. Jeśli chcesz wydać trochę więcej i wybierzesz wyższą taryfę, będziesz mógł skorzystać z pełnego zakresu Hufelandverzeichnisses. 2) Może to być coś dla Ciebie: Barmenia oferuje Kompaktschutz ze szczególnym naciskiem na medycynę naturalną (taryfa VCN). Na stronie internetowej można dokładnie przeczytać, co jest refundowane, czyli praktycznie całe Hufekandverzeichnis: Hufelandverzeichnis / Hufeland-Leistungsverzeichnis Inni ubezpieczyciele czasem zachowują się jeszcze bardziej skrycie.. W przeciwnym razie istnieją prywatne dodatkowe ubezpieczenia ambulatoryjne lub taryfy wyboru ze wsparciem medycyny naturalnej w GKV. Pozdrawiam, Arne

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata