Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Różnice treściowe w różnych kartach kredytowych.

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim. Szukam dobrej i korzystnej karty kredytowej, która pasuje do mnie. Oferta jest jednak bardzo duża i nie mam zielonego pojęcia, co jest istotne i w czym dokładnie różnią się treściowo od siebie. Kiedyś słyszałem o karcie rewolwingowej. Co to dokładnie jest i w czym różni się od innych kart? Czy istnieją też karty kredytowe, na które można czasami wpłacić pieniądze i w razie potrzeby skorzystać z kredytu? Pozdrawiam, Maffioso

Napisany przez ProperSoul
Cześć, wszystkie istotne informacje na temat kart kredytowych znajdziesz na przykład w odpowiadającym im wpisie na Wikipedii. Ostatecznie najważniejsze różnice między kartami kredytowymi to różne opłaty, takie jak opłata roczna czy opłaty za transakcje zagraniczne. Jeśli mogę polecić Ci konkretną kartę kredytową, to wymienię Visa-Karte DKB, która jest częścią konta DKB Cash. Więcej informacji o tej karcie znajdziesz tam: DKB Cash. Mam nadzieję, że mogłem Ci trochę pomóc. Pozdrawiam ProperSoul

Napisany przez Doso
Karty różnią się w zależności od sposobu rozliczenia, co jest ładnie opisane w artykule na Wikipedii. Podane są także opłaty za kartę oraz odpowiednie dodatkowe usługi. Karty o wysokich opłatach często zawierają ubezpieczenia itp.

Napisany przez Finanzmaus
Maffioso pisze: Cześć wszystkim. Szukam dobrej i niedrogiej karty kredytowej, która byłaby dla mnie odpowiednia.
Możesz więc bezpośrednio szukać darmowych kart kredytowych (bez opłat podstawowych itp.), które obecnie są powszechnie dostępne. Cytat od Maffioso Jednakże oferta jest bardzo szeroka i nie mam zielonego pojęcia, co jest istotne i gdzie dokładnie leżą różnice treściowe. Kiedyś usłyszałem o karcie rozłożonej na raty. Co to dokładnie jest i czym różni się od innych kart? W zasadzie jest to normalna karta kredytowa z limitem kredytowym, na której możesz spłacić wykorzystaną kwotę kredytu wyznaczonymi ratami lub w całości. Środki nie są dostępne w formie salda. Cytat od Maffioso Czy istnieją też karty, na które można czasami wpłacić gotówkę i w razie potrzeby skorzystać z kredytu? Pozdrowienia, Maffioso Tak, takie karty kredytowe także istnieją. Na wspomnianej wyżej stronie internetowej są wymienione prawie wyłącznie takie karty. Poprzez wpłatę środków zwiększasz swój limit dostępny na karcie kredytowej (saldo + limit karty kredytowej). Zazwyczaj przy korzystaniu z karty środki są najpierw pobierane z salda, a dopiero potem z kredytu. Pozdrowienia

Napisany przez Dagilein28
Doso pisze: Karty różnią się pod względem sposobu rozliczeń, co jest ładnie opisane w artykule na Wiki. Następnie można zobaczyć opłaty związane z daną kartą i odpowiednie dodatkowe usługi. Karty z wysokimi opłatami często mają w zestawie ubezpieczenia itp.
Czy można robić zakupy online bez ograniczeń?

Napisany przez ProperSoul
Dagilein28 pisze: Czy można zrobić zakupy online bez ograniczeń?
Zazwyczaj karty kredytowe mają określone limity. Limit zazwyczaj zależy od dostawcy i rocznej sprzedaży na karcie. Nie mogę teraz powiedzieć więcej na ten temat.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata