Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Różnice w zakresie bezpieczeństwa między Sparkassen a Volksbankami.

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry. Nie jestem pewien, czy w ogóle jeszcze można zadawać to pytanie, bez wydawania się drobiazgowym lub przesadnie nieufnym. Ale nadal mam lęki, że pewnego dnia moje pieniądze po prostu znikną. Zatoną w bagnie instytucji kredytowej... Dotychczas prowadziłem konto w spółdzielczym banku oszczędnościowym, ponieważ uważałem go za bardzo bezpieczny z uwagi na jego formę prawną. Ale tam także dochodzi do nieprawidłowości. Czy w takim przypadku lepiej byłoby mieć konto w banku spółdzielczym, ponieważ wydaje swoim klientom udziały? Być może mają one bliższy kontakt z klientem i większą lojalność?!?

Re: Różnice w zakresie bezpieczeństwa między Sparkassen a Volksbankami.

Napisany przez Gerd
Kto zmienia bank z kasy oszczędnościowej na bank ludowy, wskakuje z deszczu pod rynnę. Dlaczego pracownicy mają być lojalni? Są oni zobowiązani do swojego banku, a nie do klienta.
Od 01.07.2009 r. banki zabezpieczają kwotę 50 000 € w 100%, a od 01.01.2011 r. 100 000 €. Jest to zgodne z przepisami prawa. Dobrowolne zobowiązanie banków idzie o wiele dalej.
Kasy oszczędnościowe, banki krajowe oraz banki spółdzielcze mają własne fundusze gwarantujące 100% bezpieczeństwo depozytów

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata