Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: kredyt pod zastaw Siegburg

Napisany przez gismo99
Kochani czytelnicy forum, Potrzebuję Waszej pomocy. Czy ktoś zna firmę Pfandkredit Siegburg GmbH reprezentowaną przez Panią Edith Bode??? Chodzi tutaj o nadchodzącą licytację komorniczą, a ta firma oferuje zakup nieruchomości (Leasing z opcją wykupu).Pieniądze na wykup będą dostępne za około maksymalnie 6 miesięcy. Musiałbym zapłacić wtedy około 0,6-0,8% opłaty Leasingowej. Proszę o odpowiedzi.....to pilne.... Serdeczne dzięki. Gismo 99 Uwaga: Informacja dla moderatorów Użytkownik PfS GmbH zauważył, że niektóre przypadki w tym poście nie dotyczą firmy Pfandkredit Siegburg GmbH, ponieważ między użytkownikami a firmą Pfandkredit Siegburg GmbH nie ma umów. Raczej, zgodnie z informacją od użytkownika PfS GmbH i wpisami poszczególnych użytkowników, prawdopodobnie umowa została bezpośrednio zawarta między użytkownikiem a Panem Bode. Oznaczałoby to, że firma Pfandkredit Siegburg GmbH nie ma z tym nic wspólnego. Prosimy o wskazywanie w Waszych wpisach, czy dany incydent dotyczy firmy Pfandkredit Siegburg GmbH czy bezpośrednio Pana Bode. Ta informacja nie odzwierciedla naszej opinii ani opinii operatorów forum finansowego, jesteśmy jedynie zobowiązani prawnie do jej opublikowania. PfS GmbH: Jeśli będą nadal pojawiać się wpisy niezwiązane z firmą Pfandkredit Siegburg GmbH, prosimy o zgłaszanie ich, a my oznaczymy je odpowiednio. Użytkownik / Użytkownicy = Autorzy postów

Napisany przez hausverloser
Uważaj, uważaj, uważaj!!

Pod żadnym pozorem nie płacisz zaliczki!!

Zalecam uzyskanie nieodwołalnego potwierdzenia finansowania!

Sprzedaż i Leasing Zwrotny dla osób prywatnych to bzdura!

Napisany przez nik10001
Z wpisem o przymusowej licytacji w księdze wieczystej nie ma możliwości normalnego finansowania. Firma Pfandkredit Siegburg GmbH to państwem zatwierdzony Dom zastawny. Firma Pfandkredit Siegburg GmbH wzięła udział w terminie licytacji zabezpieczenia i wylicytowała obiekt, a następnie wynajęła mi ten obiekt. Dzięki temu mogłem zachować mój Dom i uwolnić się od zadłużenia z tytułu zastawu. Obecnie płacę czynsz i po zakończeniu ustalonego okresu najmu mogę odkupić obiekt po cenie wywoławczej plus 5% (3,5% podatek od nabycia nieruchomości, 1,5% opłaty dodatkowe i koszty wpisu). Do tego czasu moja historia kredytowa jest czysta i mogę zbudować normalne finansowanie. Dzięki temu udało mi się zachować mój Dom.

Napisany przez NaTwoim13
Nik 10001, wątpię w twoje przedstawienie!!!!

Napisany przez nik10001
Bez problemu, wyślij mi swoją prywatną wiadomość i adres e-mail, a udowodnię ci.

Napisany przez NaTwoim13
Jeśli to naprawdę tak jest, a najwyraźniej tak jest, chciałbym się dowiedzieć, z jakich powodów (poza zyskiem) lombard to robi, albo jakie zabezpieczenia chcieli uzyskać. Także ja spotykam czasem klientów, którzy pytają o coś takiego, a Genotec - jedyna firma, której mogę teraz przypomnieć - nigdy nie była prawdziwym rozwiązaniem!!!!

Napisany przez ch.hanni
Cześć, niestety również u nas nadchodzi przymusowa licytacja. Dzisiaj otrzymałem pismo od Pfandkredit Siegburg. Może ktoś mógłby mi coś więcej powiedzieć. Jakie są koszty? Byłbym wdzięczny za informację.

Napisany przez DH1950
Kochani forumowicze, niestety w moim kręgu znajomych również ma miejsce przymusowa licytacja nieruchomości, i tutaj również dotknięci zostali skontaktowani przez Pfandkredit Siegburg GmbH, bylibyśmy bardzo wdzięczni za bardziej szczegółowe informacje dotyczące procedur tego instytutu. Dziękuję Z poważaniem DH1950

Napisany przez DH1950
Cześć nik 10001, możesz nam przekazać bliższe informacje na temat lombardu w Siegburgu, z góry dziękuję. Pozdrowienia DH1950

Napisany przez ch.hanni
Też bardzo mnie to interesuje, jak to wszystko wygląda i jakie będą z tego wynikać koszty. Dziękuję ch.hanni

Napisany przez ch.hanni
Cześć nik 10001, to mnie zainteresowało. Mój adres e-mail to ch.hanni@googlemail.com. Trochę mi się śpieszy, więc z góry dzięki.

Napisany przez Inselwolf
Otrzymałem również list od wspomnianej firmy lombardowej. Po rozmowie telefonicznej z panią Bode zrobiłem sobie całkiem pozytywne wrażenie. Również koncepcja dotycząca zachowania nieruchomości wydawała się sensowna. Dlatego wysłałem raport o wartości rynkowej oraz aktualny wypis z księgi wieczystej do Lombard kredytowy w Siegburgu.Odpowiedź nadeszła natychmiast. Istotą długiego pisma było, że wymagają przeprowadzenia wizji lokalnej, aby ocenić wartość rynkową domu i wyjaśnić szczegółowe pytania. Należy zaznaczyć, że szczegółowy raport o wartości rynkowej zapewne umożliwiłby lepszą ocenę wartości rynkowej niż prosta ocena na miejscu. Ta wizja lokalna miała kosztować 1 730 €.

Napisany przez PfS GmbH
Szanowny Panie Wolf, drodzy Użytkownicy, Chcielibyśmy zająć stanowisko w sprawie poruszonej kwestii. Pan Wolf znajduje się w stanie upadłości i prowadzi obecnie postępowanie przymusowej licytacji, zwracając się do nas o pomoc w uzyskaniu kapitału na zakup nieruchomości przeznaczonej do licytacji przymusowej. Przedłożono nam opinię o wartości nieruchomości, w odniesieniu do której Pan Wolf złożył sprzeciw w postępowaniu ustalania wartości. Następnie wydano dodatkową opinię, którą jednak nam nie przedstawiono, a sprzeciw został odrzucony przez Sąd Rejonowy. Z uwagi na to, oraz dlatego, że opinia o wartości nieruchomości nie ma sensu, jeśli nie można znaleźć kupca w cenie tam wyznaczonej, a klient nie dotrzyma obietnic płatniczych, postanowiliśmy osobiście zbadać nieruchomość. Biegły rzeczoznawca oraz Sąd Rejonowy niestety nie ponoszą odpowiedzialności za kompletność i poprawność opinii, dlatego nie możemy polegać wyłącznie na nich przy udzieleniu wsparcia kapitałowego. Klient, który nie dotrzymał dotychczas swoich zobowiązań płatniczych, niemal na pewno nie może oczekiwać, że potencjalny finansujący udostępni mu pieniądze „na ufność”. Koszty w wysokości wskazanej przez Pana Wolfa były uzasadnione odległością od niego do Siegburga. Pan Wolf mógł w każdej chwili umówić darmową wizytę u nas w Siegburgu, jeśli miał wątpliwości co do naszej uczciwości.

Napisany przez NaTwoim13
Szanowny PfS GmbH, Dziękuję za Pańską opinię. Mam nadzieję, że zrozumieją Państwo moje początkowe zastrzeżenia i sceptycyzm wobec Państwa firmy, wynikające z trudnego obecnie otoczenia rynkowego. Zastanawia mnie w tym kontekście fakt, że dopiero teraz zajęli Państwo stanowisko, po negatywnym komentarzu użytkownika. Byłbym bardziej zadowolony, gdyby odpowiedzieli Państwo na pytania postawione powyżej. Sam również mam pewne obawy i wątpliwości - przyznaję, także wynikające z braku wiedzy - zgłosiłem swoje zastrzeżenia tutaj, ale nie otrzymałem żadnej odpowiedzi! Nie jestem też w stanie jasno i zrozumiale z Państwa strony internetowej dowiedzieć się, w jaki sposób widzą Państwo swoją działalność w obszarze licytacji komorniczych, oraz jakie są Państwa warunki i zasady dotyczące licytacji przymusowych.

Napisany przez Inselwolf
Pfandkredit Siegburg kieruje swoją reklamę wyraźnie do osób, których nieruchomość stoi przed licytacją komorniczą. Firma jest świadoma, że działa w bardzo problematycznym otoczeniu rynkowym i ma do czynienia z ludźmi, którzy mają konkretny problem. To, że klient nie wywiązał się ze swoich zobowiązań płatniczych, może mieć przemyślane powody. Na przykład ja zaprzestałem wszelkich płatności po tym, jak dalsze finansowanie mojego domu zostało wypowiedziane przez bank. Od tego momentu każdy grosz wpłacony do banku byłby wyrzuconym pieniądzem. Ja osobiście odbyłem tylko jedną rozmowę telefoniczną z Panią Bode i natychmiast dostarczyłem żądane dokumenty. Nie istnieje inna opinia, jak ta, którą dostarczyłem. Ponadto od samego początku otwarcie przedstawiłem Pani Bode moją sytuację. Oczywiście pożyczkodawca musi zbadać nieruchomość, którą ma zabezpieczyć, oraz dokładnie przyjrzeć się swojemu kontrahentowi. Jednak zastosowane tutaj podejście jest takie, jakby rzemieślnik powiedział swojemu klientowi: OK, złożę Ci ofertę na remont, ale oczywiście potrzebuję czasu i musisz najpierw zapłacić mi zaliczkę. Na co pewnie nikt by się nie zgodził. Czy kiedykolwiek słyszałeś, że ktoś płaci potencjalnemu partnerowi handlowemu za to, że ten poświęci czas na negocjacje, aby być może dojść do zawarcia umowy? Tylko bardzo naiwna osoba zgodziłaby się na takie żądanie.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Inselwolf, tak, to dokładnie są moje obawy!!!! Jeśli nieruchomość jest warta na rynku udokumentowane 200 000 euro i można ją zdobyć za 140 000 euro, to widzę ogromną marżę zysku. Oczywiście, nie zawsze uda się uzyskać zatwierdzenie w tak korzystnej cenie, ale przy takiej marży zysku moim zdaniem opłaca się wziąć udział we wszystkim kosztami nawet wtedy, gdy uda mi się wylicytować 2 nieruchomości za tę cenę na 10 licytacji. Należy wziąć pod uwagę, że firma powinna być w stanie z odległości ustalić na podstawie ekspertyzy sądu, czy transakcja jest opłacalna, czy nie! Również sytuację na rynku można szybko ustalić! Ogólnie rzecz biorąc, rzeczywisty właściciel być może jest gotów ponieść koszty związane z procesem wstępnym i uważam, że powinno to być konieczne, ale ciekawi mnie, jakie zabezpieczenie mamy, że faktycznie weźmiemy udział w licytacji sądowej i pod jakimi warunkami cały proces może jednak się nie powieść. Innymi słowy, jakie zabezpieczenia umowne otrzymuje rzeczywisty właściciel, aby zaangażowanie w celu zachowania nieruchomości było wiążące i stanowiło gwarancję jej utrzymania!

Napisany przez Schaefer F.H.
Wnoszę kilka postępowań przeciwko Pfandkredit Siegburg oraz panu Nikolausowi Bode. Jedno postępowanie przeciwko panu Nikolausowi Bode jest w fazie apelacji. Pan Nikolaus Bode wziął udział w licytacji komorniczej i wcześniej podpisał umowę handlową. Sąd Okręgowy w Siegburgu skazał pana Nikolausa Bode na zwrot prowizji. Decyzja Sądu Okręgowego w Bonn w sprawie apelacji złożonej przez pana Bodego zostanie ogłoszona na początku października 2010 r. Schaefer, Dissen Uwaga: Informacja dla moderatorów Według informacji od użytkownika PfS GmbH, nie chodzi tu o incydent między użytkownikiem a firmą Pfandkredit Siegburg GmbH, lecz prawdopodobnie (według użytkownika) o incydent między użytkownikiem a panem Bodem bezpośrednio. Ponieważ nie jesteśmy pewni, na ile pan Bode współpracuje lub jest powiązany z firmą Pfandkredit Siegburg GmbH, musimy zauważyć, że firma Pfandkredit Siegburg GmbH nie ma nic wspólnego z tym incydentem (według informacji od użytkownika PfS GmbH). Te informacje nie odzwierciedlają naszej opinii ani opinii operatorów forum finansowego. Jesteśmy jedynie zobowiązani prawnie do ich publikacji. Użytkownik = autor danego wpisu.

Napisany przez Inselwolf
Tak naprawdę Sale & Lease back jest bardzo prosty: ktoś kupuje nieruchomość, a następnie wynajmuje ją poprzedniemu właścicielowi. W biznesowym środowisku jest to powszechne, dlatego wiele reprezentacyjnych budynków firmowych tak naprawdę należy do firmy Leasingowej. Nie ma sensu, aby istniały jakiekolwiek umowy handlowe w tej kwestii. Wystarczy jedynie umowa kupna-sprzedaży i umowa Leasingu. Dom zmienia właściciela, a dotychczasowy właściciel staje się najemcą lub Leasingobiorcą. Jak wspomniał noelmaxim, wycena rynkowa jest w pełni wystarczająca do oszacowania wartości nieruchomości - zwłaszcza gdy można ją nabyć w drodze licytacji, zazwyczaj za znacznie niższą cenę. Gdy przeczyta się tak obszerny raport i zobaczy, ile wysiłku wkłada się w oszacowanie wartości nieruchomości, szybko staje się jasne, że osobista ocena na miejscu nie może przynieść bardziej szczegółowych rezultatów. Dlatego zrezygnowałem z dalszego kontaktu z Pfandkredit Siegburg i nie byłem skłonny ponosić znaczących kosztów z góry.

Napisany przez NaTwoim13
Bardzo przykro mi, co pan Schaefer H.F. relacjonuje i w jakiś sposób to było dla mnie jasne. W gruncie rzeczy wielka szkoda, bo idea podstawowa wydaje mi się dobra! Osoby z pieniędzmi, czy to fundusz, stowarzyszenie czy firma, dostają dla rodzin m.in. z dziećmi, które znalazły się w potrzebie (w tym przypadku oczywiście konieczne jest najdrobniejsze sprawdzenie, jakie są okoliczności i jaka jest sytuacja rodzinna), ich otoczenie społeczne i zapobiegają dalszemu społecznemu upadkowi poprzez licytacje komornicze i pozwy o eksmisję. Zapewniony jest to poprzez wartość nieruchomości i ocenę sytuacji ekonomicznej. Znam kilka przykładów w naszym regionie, gdzie właściciele zawsze terminowo spłacali swoje raty bankowe, gdzie jednak np. zwłaszcza w przypadku przedsiębiorców interweniował urząd skarbowy albo miasto/gmina (często z uzasadnieniem i zrozumieniem) lub osobiste tragedie prowadziły do potrzeby. Potrzeba ta może być częściowo naprawialna lub trwać tylko krótko. Własność jest więc pierwszą rzeczą, którą tracą, często bez sensu i logiki, ponieważ poprzez licytację komorniczą zaspakajane są jedynie pierwsze wierzytelności. Bank musi działać, nawet jeśli nie chciałby tego zrobić, albo nie musiał, gdy nastąpiła szkoda w innych obszarach zdolności kredytowej, i realizować to zgodnie z ich warunkami! Czasami wiąże się to z poważnymi i bolesnymi stratami, które płacimy także my, podatnicy, jak to obecnie często ma miejsce, poprzez pomoc państwową czy poręczenia. Wiele rzeczy w życiu można skorygować, także dzięki nowemu prawu upadłościowemu, w pewnym sensie nowa szansa, nowy początek! Szansa na utrzymanie otoczenia społecznego, zwłaszcza gdy są dzieci, pozostaje jednak wielu osobom niedostępna, ponieważ jedna z najważniejszych rzeczy w życiu, czyli dach nad głową, zaczyna stawać się koszmarem. Jakikolwiek wynajmujący wtedy przyjmie te domniemane nieudane rodziny jako najemców, gdzie znajdę coś porównywalnego, jak wyjaśnić, że nie chodziło o zaniedbanie, ale o inne, bardziej kompleksowe procesy techniczne? Oczywiście właśność musi zostać otrzymana odmówiona, oczywiście, ale dlaczego miejsce zamieszkania? Można zrozumieć, że w wielu przypadkach bank musi podjąć takie kroki, każdy kredytobiorca wie o tym, dlaczego jednak trudno znaleźć inne rozwiązania, dlaczego nie działa pomysł Sprzedaż i Leasing? Jak trudna i czasami niesprawiedliwa, szczególnie ze strony gmin/miast lub urzędów skarbowych, jest polityka prowadzona tutaj, pokazuje się wtedy, gdy właściciel może pozbyć się części swojego długu poprzez licytację komorniczą i odzyskać nieruchomość poprzez jej odkupienie przez członka rodziny. Niestety nie każdy ma taką możliwość, raczej niewielu! Uważam, że dobrze byłoby uczynić ten podejście dostępnym dla wszystkich, którzy znaleźli się w trudnej sytuacji z powodów niezależnych od nich i którzy ekonomicznie wychodzą po korekcie na lepsze, zwłaszcza gdy ryzyko związane z nieruchomością, jeśli zostałaby mądrze oszacowana, jest raczej zrozumiałe i stanowi to zawsze interes, ponieważ spłacane jest coś, co jest wart więcej lub zostaje sprzedane! Gdzie można bezpiecznie zapewnić lepsze zwroty z inwestycji, zwłaszcza z uwzględnieniem ochrony przed inflacją i przekształcaniem zniszczonych pieniędzy, które bank zapisał w księgach i/lub były reasekurowane, na moje aktywa? Tak czy inaczej, oczywiście nie można tego uogólniać ani ująć w sposób ogólny, ani na pewno nie zamierzam tego robić, i z pewnością istnieje wystarczająco dużo przypadków, gdzie sam właściciel ponosi winę, ale na pewno niektóre mogą być również dobrym interesem dla bogatych lub lepiej usytuowanych. kredytów mogą udzielać jedynie ludziom, którzy w chwili nabycia nieruchomości mogą zrzeszać się, że spłata jest zapewniona na zawsze, nikt nie chce tutaj amerykańskich warunków czy może je uznać za dobre, ponieważ wiemy, dokąd to prowadzi, ale gdy nieszczęście się przydarzy, nie powinno istnieć tylko jedno rozwiązanie. W przypadku, gdy banki sprawdzają, które osoby dysponują stabilną, socjalną i finansową podstawą prawnicy przedmiotu mogą zdecydować indywidualnie, co jest dobre podejście. Jednak jeśli każdy przypadek zasadniczo wchodzi w grę i osoba w potrzebie musi zainwestować z góry, tak jak to wydaje się być w przypadku Lombardkredyt Siegburg, to nasuwa mi się podejrzenie, że chodzi tu o interes za wszelką cenę, prowadzony na potrzebach uczestników - uważam to za niemoralne, nawet obrzydliwe, jeśli się tak dzieje! Trudny temat, ale interesujący, należy jednak dokładnie przyjrzeć się jako osobie dotkniętej, kto oferuje jakąś transakcję i nie podejmować pochopnych decyzji ze względu na potrzebę, bo wtedy wszystko, również psychicznie i emocjonalnie, może być jeszcze bardziej przykre, niż już jest!

Napisany przez PfS GmbH
Szanowni użytkownicy, w związku z Państwa oświadczeniem pragniemy stwierdzić, że nieprawdą jest, iż toczy się jakiekolwiek postępowanie sądowe przeciwko naszej firmie. Możemy zapewnić, że ani Pan Schaefer, ani inni klienci w ciągu ostatnich lat nie prowadzili przeciwko nam postępowania sądowego. Co do Pana Schaefera należy zauważyć, że faktem jest, iż toczy on spór prawniczy z Panem Bodem osobiście. Tłem jest fakt, że Pan Bode składał oferty w terminie licytacji przymusowej aż do przekroczenia 65% wartości rynkowej, lecz musiał wycofać się z licytacji, gdyż wyższe oferty ze strony klienta nie były dla niego opłacalne, co spowodowało ostateczne wyzwanie na kwotę przekraczającą 70% wartości rynkowej dla innego podmiotu. Z pewnością zrozumiałe jest, że oferty mogą być składane jedynie na taką kwotę, jaką klient jest w stanie zapłacić, i rodzi się pytanie, co mógłbym klient sobie wyobrażać - oferty w nieskończoność?! Ponadto, zarówno my, jak i Pan Bode, informujemy klientów, że postępowanie licytacyjne wiąże się także z ryzykiem dla klienta, a oferty mogą być składane tylko na taką kwotę, którą klient jest w stanie obsłużyć. My oraz Pan Bode niestety nie możemy zmienić czarnego na białe i udzielać pożyczek na kwoty, których klient, zgodnie z jego informacjami udzielonymi nam, nie jest w stanie spłacić. Niestety, Pan Bode także musi podejmować środki przymusu wykonawczego wobec klientów, którzy nie wywiązują się należycie ze swoich zobowiązań wobec niego, pomimo obietnic i zapewnień. W związku z tym musimy bardzo dokładnie oceniać, jakie zabezpieczenia otrzymujemy i w jaki sposób może być ono zrealizowane. Pragniemy zaznaczyć, że postępowanie licytacyjne zazwyczaj trwa do 2 lat, a co więcej, konieczne są zaliczki na koszty sądowe, zanim dojdzie do ustalenia terminu, a nawet wtedy nie ma gwarancji zwrotu zainwestowanych środków wraz z odsetkami i kosztami licytacji. Każdy powinien zastanowić się, pod jakimi warunkami pożyczyłby pieniądze obcej osobie, która ma już kłopoty finansowe. Dodatkowo jesteśmy zdania, że każdy klient lub interesant może skontaktować się z nami osobiście, aby przekonać się o naszych kompetencjach i zdolnościach. Z poważaniem Pfandkredit Siegburg GmbH

Napisany przez 2Bolitho
Myślę, że dobrze, że chcesz dzielić się swoimi doświadczeniami. I na pewno nie chcę brać żadnej strony ani chronić oszustów. Powinieneś jednak zwrócić uwagę na sposób prezentacji. Istnieje różnica między napisaniem: Absolutne i przede wszystkim, w najdrobniejszych szczegółach zaplanowane oszustwo!!!! a: Moim zdaniem/doświadczeniu, absolutne i przede wszystkim, w najdrobniejszych szczegółach zaplanowane oszustwo!!!! Aby uniknąć kłopotów dla operatora forum i zniknięcia Twojego wpisu. Wtedy znowu będzie dużo narzekania... ;-)

Napisany przez PfS GmbH
Szanowny użytkowniku JAGMDC, chcielibyśmy odnieść się do Państwa przypadku. Jednak uważamy, że nie jest to obiektywne, że nie dajesz nam możliwości odpowiedzi. Mamy wielu zadowolonych klientów i jeśli w Państwa przypadku nie byli Państwo zadowoleni, chcielibyśmy omówić szczegóły z Państwem. Jest to również w interesie innych czytelników. Ponadto uważamy za wątpliwe, że jeśli już publikują Państwo swój przypadek tutaj, nie opisują go, aby każdy czytelnik mógł sobie wyrobić własne zdanie na temat sytuacji, nawet po naszej odpowiedzi. W przeciwnym razie prezentacja jest dość jednostronna, a jak wiadomo, medal ma dwie strony. Z poważaniem Pfandkredit Siegburg GmbH

Napisany przez 2Escorpio
Wpis użytkownika JAGMDC został usunięty na podstawie zgłoszenia użytkownika PfS GmbH. Użytkownik ten być może uznał, że wpis może być szkodliwy dla reputacji Państwa firmy. esco

Napisany przez kupernikus
Cześć! Kochana społeczności, chciałbym podzielić się z wami moimi własnymi doświadczeniami dotyczącymi Pani Bode i jej syna. Jest to fakt. Ja sam byłam teraz przed trzecią licytacją przymusową i otrzymałem pismo od Pfandkredit Siegburg. (i różnych innych firm!!!!) To praktycznie ta sama sztuczka wszędzie, wszyscy chcą tylko oszukiwać, nikt nie chce mieć z nimi nic wspólnego!!!!! No cóż W przypadku Pani Edith Bode wygląda to tak: Zadzwaniasz telefonicznie, i zaczyna się: co chcą te inne, przecież i tak nie przynoszą pieniędzy, więc wystarczy tylko zapłacić. A potem: tak, możemy umówić termin na miejscu, to będzie kosztować 1,00€ za km dojazdu + 500,00€ honorarium. (mnie to już kosztowało 1090,00€) te pieniądze były już przepadłe!!! I znowu powtarzają, że jednak przyniosą depozyt (każdy powinien wiedzieć, że w tym przypadku 16500,00€ po zakończeniu licytacji zostanie zwrócone.!!!!) Jednak co jest przemilczane i ujawniane dopiero na miejscu, 1. Jeśli coś się stanie, zawsze się do mnie zwracaj, śmiało dzwoń. 2. Finansowanie załatwi moj syn (syn to znowu inna firma niż matka, ale jest to sprytnie ukrywane podczas spotkania, poprzez ciągłe powtarzanie: albo ja, albo mój syn pojawią się na terminie licytacji.) 3. Pytanie: ile dodatkowych pieniędzy można przynieść na termin licytacji. (Ujawnia się, że trzeba jeszcze przynieść dodatkowe 3000,00€, w przeciwnym razie nie można zrealizować finansowania.) 4. Mówisz: można przynieść tylko 500,00€ na termin licytacji. Potem po wielu telefonach przychodzi odpowiedź: musisz to najpierw omówić z synem, ale go teraz nie możesz osiągnąć!. 5. Na kilka dni nie ma odpowiedzi, do samego końca przed terminem licytacji dzwonisz ponownie i wtedy nagle przychodzi!!! recepcjonistka albo ktoś inny ujawnia: pan Bode musiałby mieć co najmniej 1500,00€, inaczej nie ma sensu!!!!!(jestem zadowolony, że nie zapłaciłem tych 3000,00€, bo byłyby również stracone) i to dzień przed terminem. 6. Tak więc zostajesz ponownie sam, nikt z klanu Bode nie przychodzi. Czekają specjalnie tak długo, żeby jeszcze raz naciskać na konieczność wpłacenia 3000,00€. Z zasadą: znajdą te pieniądze, bo człowiek chwyta się nawet ostatniej deski ratunku. 7. Nawet gdybyś znalazł pieniądze i ktoś z nich przybył na termin, powiedzieliby: nie można licytować tak wysoko i pieniądze i tak zniknęłyby. (AHHHHHHH!!! teraz rozpoznajesz sztuczkę, nic innego jak nachalne oszustwo!!!!!!!!!) Strasznie podła sztuczka!!!!!!!!) A jeśli nie zmarliście, to przechodzicie od jednej zdesperowanej osoby do drugiej. Nauczyłem się: trzymaj się z dala od wszystkich tych firm, które chcą ratować twój Dom!!!!!!!!! Mogę i będę to udokumentował na piśmie, jeśli trzeba!!!!!!! Skontaktowałem się już z jedną znaną stacją telewizyjną, stacja wyraziła ogromne zainteresowanie i mam nadzieję, że opowiedzą moja historię, aby te firmy wreszcie zostały ujawnione. Tak, że w przyszłości, więcej osób w potrzebie nie będzie dodatkowo oszukiwanych.

Napisany przez PfS GmbH
Szanowny użytkowniku kupernikus, chętnie ustosunkowujemy się do Państwa wypowiedzi: Zgodne jest, że Pan Bode spodziewa się zwrotu gotowych kosztów za uczestnictwo w terminie licytacji komorniczej. Do tych kosztów należą koszty podróży oraz opłaty bankowe za przekaz bankowy. Niemniej jednak nie jest prawdą, że informacje te byłyby pomijane przez naszych klientów. Dodatkowo, kwota € 500,00 wystarcza do pokrycia kosztów uczestnictwa w terminie, jeśli droga do sądu licytacyjnego nie jest zbyt daleka. Zwracamy uwagę, że jesteśmy firmą świadczącą usługi i nie pracujemy na zasadzie pomocy społecznej. doradca podatkowy, prawnik, lekarz itp. również nie udzielają porad za darmo, a także pobierają opłaty za koszty podróży w przypadku spotkań poza siedzibą. Naszym zdaniem to nie jest nic nadzwyczajnego. Inna interpretacja byłaby raczej oderwana od rzeczywistości. Oczywiście nasza usługa jest odpłatna, jednak za to oferujemy naszym klientom realną szansę na zachowanie ich nieruchomości podczas licytacji oraz na rozpoczęcie od nowa. Mamy wielu zadowolonych i wieloletnich klientów. Nawet banki, które działają jako wierzyciele i które z nami z powodzeniem dostosowały nieruchomości przeznaczone do licytacji, polecają nas swoim klientom znajdującym się w trudnej sytuacji finansowej, gdy nadchodzi licytacja. Co do Pałsi oferty reklamowej w telewizji, informujemy, że stacje RTL i VOX już nakręciły reportaże z naszego sklepu w mieście, a także z licytacji przedmiotów zastawionych i tematem postępowania licytacyjnego zostały uwzględnione. Pewnie niektórzy użytkownicy oglądali te programy telewizyjne i jesteśmy chętni udzielić kolejnego wywiadu. Z poważaniem Pfandkredit Siegburg GmbH

Napisany przez 2Escorpio
PfS GmbH pisze: Szanowny Użytkowniku kupernikus, chętnie ustosunkowujemy się do Twoich wywodów: Zgodne jest, że Pan Bode oczekuje zwrotu gotówkowych wydatków za uczestnictwo w terminie licytacji przymusowej. Obejmuje to koszty dojazdu oraz opłaty bankowe za czek bankowy. Jednak nieprawdziwe jest, że informacje te zostały zatajone przed naszymi klientami. Ponadto, na koszty dojazdu na termin licytacji wystarczy nawet € 500,00, jeśli droga do sądu licytacyjnego nie jest zbyt daleka. Zauważamy, że jesteśmy firmą usługową działającą na rynku, a nie działamy na zasadzie pomocy społecznej. doradca podatkowy, prawnik, lekarz itp. również nie udzielają bezpłatnych porad, a także pobierają opłaty za koszty podróży w przypadku spotkań poza miejscem pracy. Naszym zdaniem nie jest to nic niezwykłego. Inna perspektywa jest raczej oderwana od rzeczywistości. Nasza usługa jest bez wątpienia płatna, ale w zamian oferujemy realną szansę dla naszych klientów na zachowanie ich nieruchomości z przeznaczeniem na licytację oraz na rozpoczęcie od nowa. Mamy wielu zadowolonych oraz wieloletnich klientów. Nawet banki, które działają jako wierzyciele i z którymi z powodzeniem przeprowadziliśmy transakcje związane z licytacjami przymusowymi, polecają nas swoim klientom, którzy znaleźli się w trudnej sytuacji finansowej związaną z nadchodzącą licytacją przymusową. Odnośnie do Twojej oferty reklamowej w telewizji, informujemy, że stacje RTL i VOX już nakręciły filmy w naszym biurze i podczas aukcji zastawu oraz poruszyły temat postępowań związanych z licytacją przymusową. Pewnie niektórzy użytkownicy oglądali te programy telewizyjne i chętnie udzielimy kolejnego wywiadu. Z poważaniem Pfandkredit Siegburg GmbH
Muszę jednak szczerze powiedzieć, że kwota 3000 euro za podróż, powiedzmy wliczając nocleg w hotelu oraz opłaty bankowe, jest bardzo wysoka. Załóżmy, że lot biznesową klasą wewnętrznej Europy kosztuje około 650 euro, nocleg w luksusowym hotelu 5 gwiazdek jednej nocy w lepszej kategorii pokoju... 500 euro..., przejazd taksówką z Siegburga do lotniska w Kolonii/Bonn lub Düsseldorfie nie więcej niż 100 euro, ewentualnie wynajem auta na miejscu docelowym na dwa dni klasy E-Klasse 250 euro... wychodzi więc 1500 euro... czyli 1500 euro pozostaje z tych 3000 euro... banki nie pobierają tak wysokich opłat za usługi. Z drugiej strony, oczywiście nie jest zabronione żądanie tak wysokich kosztów wydatków, ale biorąc pod uwagę klientelę, jaką posiada firma, według mnie jest to bardzo niemoralne i nie ma nic wspólnego z efektywnością ekonomiczną.

Napisany przez PfS GmbH
Szanowny Moderatorze Escorpio, miło z Pana strony, że zajmuje Pan stronę, a także ocenia sytuację, o której nie znają Panu dokładne kulisy. W międzyczasie udało nam się ustalić działania klienta (tutaj użytkownika Kupernikusa). Kulisy przedstawiają się następująco: Po pierwsze, klient początkowo zataił przed nami fakt, że toczą się przeciwko niemu postępowania upadłościowe. Przedłożona nam wyciąg z księgi wieczystej był przeterminowany, więc ten „fakt” jeszcze tam nie został odnotowany. Ze względu również na inne prywatne okoliczności klienta, pan Bode uznał za stosowne oszacować wkład własny klienta na kwotę 3 000 euro na rzecz przetargu na nieruchomość. Podczas dalszych negocjacji klient i pan Bode porozumieli się, że klient ma zapewnić jedynie 1 500 euro. Pan Bode zaproponował nawet, że z tytułu wkładu własnego odstąpi od swojej prowizji oraz kosztów, jakie ponosił w związku z uczestnictwem w spotkaniach. Jednak zanim doszło do tego, wbrew twierdzeniom klienta, minęło trochę czasu. Wygląda na to, że klientowi ekonomicznie nie było możliwe uiszczenie wymaganej kwoty na przetarg. Mógłby on zapewnić jedynie 500 euro. Na podstawie rzekomo miesięcznych wolnych środków pieniężnych klienta i jego partnerki, jakie nam podano, i których w międzyczasie zaczęliśmy wątpić, oraz na podstawie faktu, że od ponad 3 lat w tym przypadku nie było żadnych miesięcznych płatności dla egzekucyjnych wierzycieli (same procedury przetargowe trwają od 2008 roku), uczestnictwo w spotkaniach dla pana Bodena, bez dokonania wkładu klienta, była nie do przyjęcia ekonomicznie. Było jasne, że szukano nowego „naiwnego”, który mógłby dalej mieszkać za darmo, ponieważ wygląda na to, że wszelkie miesięczne dochody klienta są w pełni absorbowane przez koszty utrzymania, a klient przywykł do tego, że nie musi co miesiąc płacić ani bankowi, ani właścicielowi nieruchomości, i nie ma zamiaru tego zmienić. Poprzez wniesienie wkładu własnego klient wykazałby swoją „dobrą wolę”, że chce przynajmniej w jakimś stopniu uczestniczyć w ryzyku finansowym. Przy wartości rynkowej 165 000 euro i zabezpieczeniu w postaci wadium w wysokości 16 500 euro, uważamy wkład własny na poziomie 1 500 euro, nawet z odstąpieniem od własnej prowizji, za coś co jest niemoralne lub potępiane. Każdy może ocenić, pod jakimi warunkami w takich okolicznościach udzieliłby pożyczki w takiej wysokości. Z poważaniem Pfandkredit Siegburg GmbH

Napisany przez 2Escorpio
PfS GmbH pisze: Szanowny Moderatorze Escorpio, To miłe, że zajmuje Pan stronę albo ocenia sytuację, której dokładne tło nie jest Panu znane. Udało nam się tymczasem ustalić czynności Klienta (tutaj Użytkownika Kupernikusa). Okoliczności przedstawiają się następująco: Po pierwsze, Klient początkowo nie ujawnił nam, że są w toku postępowania upadłościowe. Przedstawiony nam zapis księgi wieczystej był przestarzały, tak więc ten fakt jeszcze tam nie był odnotowany. Ze względu także na inne prywatne okoliczności związane z Klientem, Pan Bode uznał za stosowne oszacować wkład własny w wysokości 3.000 € od Klienta na licytację nieruchomości. W dalszych negocjacjach już uzgodniono z Klientem, że powinien on zapewnić tylko 1.500 €. Pan Bode nawet zaoferował odłożenie swojego honorarium oraz kosztów terminu, których ponosił za udział, za wkład własny. Jednak przedtem miało miejsce, wbrew twierdzeniom Klienta, pewne wydarzenie. Być może Klientowi nie było ekonomicznie możliwe zapewnienie wymaganej kwoty na licytację. Mógłby zapewnić tylko 500 €. Biorąc pod uwagę rzekomo dostarczone przez Klienta miesięczne wolne środki pieniężne oraz jego partnerkę życiową, których w międzyczasie możemy kwestionować, oraz fakt, że w niniejszym przypadku od ponad 3 lat nie było żadnych miesięcznych płatności dla wierzycieli wykonawczych (sam proces licytacyjny trwa od 2008 roku), uczestnictwo w terminie dla Pana Bodego, bez wkładu własnego Klienta, byłoby nieuzasadnione ekonomicznie. Wydawało się, że szukano tylko kolejnej głupiej osoby, u której można kontynuować grę zamieszkania za darmo, ponieważ pozornie wszystkie miesięczne dochody Klienta są całkowicie absorbowane przez koszty utrzymania, i przyzwyczajono się do faktu, że nie trzeba co miesiąc świadczyć usług bankowi lub właścicielowi nieruchomości i nie ma zamiaru zmienić tego stanu rzeczy. Poprzez dostarczenie wkładu własnego Klient pokazał swą dobrą wolę poprzez chęć przynajmniej w niewielkim stopniu zaangażowania się w ryzyko ekonomiczne. Przy wartości rynkowej 165.000 € i zabezpieczającej kapitałowej gwarancji w wysokości 16.500 €, uważamy kwotę własnego wkładu w wysokości 1.500 €, a to jeszcze przy odroczeniu własnego honorarium, za moralnie czy etycznie uzasadnioną. Każdy może sobie wyrobić własne zdanie, w jakich okolicznościach po tych tle by pożyczył pieniądze w takiej skali. Z poważaniem Pfandkredit Siegburg GmbH
Drogi Użytkowniku PfS GmbH, Po pierwsze, nie opowiedziałem się po stronie żadnej ze stron, ale tylko wyraziłem swoje zdanie na temat kosztów podróży i bankowych w wysokości 3000 euro. Po drugie, sami napisaliście, że 3000 euro to koszty podróży/przejazdu oraz opłaty bankowe. Z tego powodu czytelnik (w tym przypadku ja) musi wnioskować, że opłata dotyczy także tego, co czyni kwotę niewiarygodnie wysoką w tym kontekście. Teraz piszą Państwo w związku z 3000 euro o kapitale własnym, co brzmi już zupełnie inaczej niż Państwa poprzedni wkład dot. kosztów podróży i innych. Dla czytelnika nie jest jasne, gdy piszą o A (koszty podróży i inne), a mają na myśli B (kapitał własny), przez co zazwyczaj czytelnik skupia się tylko na A, ponieważ B mu nie jest znane. Gdybyście od razu wprowadzili kapitał własny do gry, nie wyraziłbym swojego zdania na ten temat. Ponadto, zdaję sobie sprawę, że istnieją zarówno dobre, jak i złe/firmowe banki, ale są również zarówno dobrzy, jak i źli/klienci. Nie można jednak być dobrą firmą/bankiem/klientem, jeśli się wszystko akceptuje. Wiem również, że ogromnym problemem mediów społecznościowych jest to, że w 99% pisane są tylko negatywne rzeczy, a nie pozytywne (szczególnie w branży kredytowej, bo osoba, której wszystko dobrze się układa, z pewnością nie będzie ogłaszać publicznie, że potrzebuje kredytu). Zarabianie pieniędzy staje się jednak coraz trudniejsze w przeciwieństwie do wczesnej tamtych czasów i do tego należy także eliminowanie kamieni z drogi mediów społecznościowych. Dlatego ponownie wyrażam swoje zdanie, cieszę się, że poświęcają Państwo wysiłek i czas na zajęcie stanowiska tutaj na forum. Pozdrawiam serdecznie, escorpio

Napisany przez luigi77
Więc miałem kontakt z Pfandkredit Siegburg poprzez przyjaciół, którzy również mieli proces licytacji przymusowej, i byłem zachwycony rozwiązaniem, które byli w stanie zaoferować moim przyjaciołom.

Ponieważ pracuję w dziedzinie finansów, na początku byłem naprawdę sceptyczny, ponieważ próbowałem dla moich przyjaciół również zorganizować refinansowanie, ale to było niemożliwe. Sądziłem, że i oni sobie z tym nie poradzą. Ale nie! Pan Bode był w stanie przejąć zabezpieczenia jeszcze przed terminem licytacji przymusowej i postępowanie zostało zawieszone. Ich praca była warta każdego grosza, a pani Bode zawsze służyła pomocą i radą. Zwłaszcza gdy żona mojego przyjaciela była tak zdenerwowana i bała się, że wszystko nie uda się na czas i ciągle do nich dzwoniła.

Więc polecam ich z czystym sumieniem. Mają także bardzo ładny sklep w Siegburgu. Można go zobaczyć pod adresem: www.pfandleihhaus-bode.de

Nie wiem, co działo się z innymi klientami, którzy tutaj pisali, ale znając Bodeów, podejrzewam, że dla nich rzeczywiście nic nie było możliwe.

Napisany przez leichtsinn
Cześć, jest dość mylące, zgodnie z przedstawionymi wcześniej postami, taka jest rzeczywistość. Zastanawiam się dlaczego żąda się tyle pieniędzy, skoro posiadając je, można byłoby uniknąć przymusowej licytacji. Chciałbym przeczytać więcej pozytywnych historii o końcowym rezultacie!
Potrzebuję pilnie więcej informacji o tym, jak to przebiega i o osiąganych sukcesach. Dziękuję

Napisany przez Jennst89
Cześć drodzy czytelnicy,
Dom moich rodziców niestety również znajduje się w sytuacji przymusowej sprzedaży.
Firma Pfandkredit Siegburg wysłała nam niedawno pismo. Natychmiast dzwoniliśmy i na drugim końcu rozmowy był bardzo przyjazny pani Bode. Natychmiast mieliśmy wrażenie, że ta kobieta wie, o czym mówi! Jej przyjazne ale bezpośrednie podejście obudziło w nas iskierkę nadziei, której od dawna nie mieliśmy! Myślę, że każdy powinien wiedzieć, że obecnie nic nie jest za darmo. To fakt! Każda praca na świecie musi być opłacana! Trzeba pamiętać, że te firmy wkładają wiele trudu i pracy, których jako klienci często nie dostrzegamy! Korespondencja, liczne rozmowy i telefony, twarde negocjacje ... Na koniec muszę podkreślić, że od samego początku miałem zawsze pozytywne wrażenie! Pani Bode powiedziała nam, że w sobotę 7.1.2012 na kanale VOX będzie emitowany dokument o ich firmie ... Każdy, kto jest lub był sceptyczny, powinien go obejrzeć! Mam nadzieję, że pani Bode i jej firma będą w stanie pomóc nam zachować nasz ukochany domek!! Pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
Cześć od nowicjusza na forum!

Obejrzałem wczoraj reportaż VOX na temat Pawnshop Bode i od razu dzisiaj zacząłem szukać informacji na temat sale and lease back. W końcu trafiłem tutaj na to forum.
Chciałbym dodać post z perspektywy nabywcy nieruchomości z zorganizowanej licytacji. Pewnie wielu użytkowników, którzy stoją przed utratą swojej nieruchomości, będzie mnie postrzegać negatywnie. Ale proszę tych użytkowników o kontynuowanie czytania.

Około półtora roku temu nabyłem nieruchomość w zorganizowanej licytacji. Cała procedura także mnie wiele nerwów kosztowała. Poprzedni właściciel (POP) wyraźnie skorzystał z pomocy firmy/ów pana/pani Bode (nie znam dokładnych relacji firmowych).

Na wstępie: Jego Dom i tak stracił.

Jednak w trakcie procedury zostały wyciągnięte wszystkie możliwe register. Standardowe taktyki opóźniania postępowania nie będę omawiał szczegółowo tutaj, nie chcę zachęcać innych do naśladowania. Jednak miałem wrażenie, że POP sam nie wpadłby na te pomysły. Oceniam to jednak tylko na podstawie przypuszczeń.
Sam pan Bode osobiście pojawił się na terminie licytacji i złożył ofertę (wyraźnie poniżej wartości rynkowej wg ekspertyzy). Licytacja zakończyła się kwotą około 25 000 euro wyższą. Ponadto w pierwszym terminie licytacji kilka miesięcy wcześniej odmówiono zgody na sprzedaż przy ofercie wierzyciela przynajmniej o 10 000 euro wyższej niż ta pana Bode. W drugim terminie nadal przewijała się przeszkoda w postaci 70% progu wartości, więc nie było prawdopodobnie szans na niższą ofertę niż ta z pierwszego terminu. Mimo to pan Bode zaoferował znacznie niższą kwotę. Dlaczego? Czy w obecnych okolicznościach w ogóle było realistyczne, aby obiecać możliwość sale and lease back? Sądzę raczej nie!

W rozmowie z POP zostało mi zarzucane, że uniemożliwiłem mu zachowanie domu. POP sam miał zgłosić ofertę. Zapewne chodziło o ofertę pana Bode. Tutaj pojawia się pytanie: Co myśli dłużnik? Że może nadmiernie obciążyć swoje mieszkanie i po wejściu w zorganizowaną licytację kupić je z powrotem za grosze? Potem szybko ogłosić osobiste bankructwo i po 6 latach pozbyć się długów? Jednocześnie ładnie mieszkać w swoim domu (lease back, jako najem). A po zakończeniu umowy odkupić Dom i ponownie go sfinansować? Czy to jest w porządku? Oczywiście, także nie jest w porządku, że wiele banków w ogóle dopuszcza takie wysokie obciążenia. Ale jakoś to opisane scenario również nie wydaje mi się do końca uczciwe.

Ponadto po zapoznaniu się z poprzednimi postami naprawdę zastanawiam się, o co tak naprawdę chodzi. Jeśli ktoś nie jest w stanie spłacić swoich kredytów i nie spodziewa się spadku majątku w krótkim czasie, po prostu nie może zatrzymać swojego domu. Powinien to zdążyć zrozumieć i sprzedać obiekt za cenę rynkową lub najlepszą możliwą. Jeśli czegoś nie mogę sfinansować, muszę się z tego zrezygnować. Rozumiem, że często stoi za tym życiowy dramat (choroby, śmierć itp.). Jednak nawet jeśli kogoś spotyka taka tragedia, powinien on próbować postępować racjonalnie. W ostateczności własność można wynająć, a samemu zamieszkać w mniejszym wynajmowanym mieszkaniu.
Wierzę, że dzięki temu niektórzy winni zorganizowanej licytacji mogliby jej uniknąć.

Jako nabywca swojej nieruchomości zwróciłem panu Bode kaucję w wysokości 50 euro. Pan Bode (czy też nie?) miał rzekomo złożyć tę kaucję u mojego POP w ramach rzekomej umowy dzierżawy działki. Po co panu Bode miejsce postojowe na prywatnej posesji przynajmniej 300 km od Siegburga? Czy chce on być uczestnikiem postępowania zorganizowanej licytacji i nabyć prawa do informacji? A może po prostu chce tam zaparkować? Nie minęła nawet tydzień od licytacji, a już otrzymałem pisemne żądanie zwrotu 50 euro kaucji!!! Ale na pewno nie chodzi o pieniądze. Jako nabywca oczywiście zwróciłem tę kwotę bez sprzeciwu. Jednak nie podniósłem pozwu przeciwko POPowi o zwrot opłaty za korzystanie z nabytego przeze mnie domu. Kwota przekraczająca 3000 euro zostaje na mnie. W ten sposób ta taktyka opóźniania postępowania przyniosła konkretne oszczędności POPowi. Jednak nie chcę nawet wiedzieć, ile to rzeczywiście kosztowało POPa!

Na koniec muszę wyrazić przypuszczenie, że wyraźnie desperackim osobom proponuje się ostatnią deskę ratunku. Oczywiście ta propozycja jest chętnie przyjmowana. Jednak warto zastanowić się, czy dalsze wydatki są tym, czego ci ludzie w swojej sytuacji potrzebują. W indywidualnych przypadkach pomoc może przynieść sukces. Ale do tego musi zgadzać się kilka okoliczności. Obawiam się również, że oceny nie zawsze są naprawdę realistyczne i obiektywne. Często pomoc może tylko przeciągnąć cierpienie albo je pogłębić.

Nie mogę powiedzieć, jakie koszty zostały obciążone POPowi przez firmę/ę Bode w Siegburgu w tym przypadku. Ale mogę z pewnością powiedzieć, że stracił on swój Dom i obecnie ogłosił prywatne bankructwo (przeczytałem to na portalu insolvenbekanntmachungen!).
Jednak podejrzewam, że pan Bode już nie należy do wierzycieli w tym postępowaniu, ale już dostał swoje pieniądze.

Z mojego punktu widzenia wynik był widoczny z góry, a wysiłki były prawdopodobnie nieskuteczne od samego początku (ale nie za darmo!).

Moje przedstawienie to subiektywna perspektywa i opiera się na doświadczeniach własnych.

Nie chcę potępiać ani firmy/ów Bode ani innych dostawców sale and lease back. Ale odradzam bezkrytyczne popadanie w dodatkowe długi poprzez podejmowanie decyzji pod wpływem telefonicznie prezentowanej kompetencji i nadmiernie obiecujących ofert.

Tym bardziej irytuje mnie przedstawienie w programie Vox. O ile dobrze pamiętam, w jednym ujęciu pan Bode podczas wizyty u klienta dotkniętego zorganizowaną licytacją kładzie swoją dłoń na jego ramieniu i obiecuje pomoc. Uważam, że reportaż telewizyjny był reklamą bez krytycznego zapytania o przedstawioną praktykę. Ale to tylko moje zdanie. Niech każdy wyrobi sobie swoje zdanie.

Michi 123

Napisany przez liquid
Wszystkim powinno być jasne! Do licytacji komorniczej dochodzi wtedy, gdy bank stracił już zaufanie do spłaty pożyczonej kwoty.

Jak już wspomniano wyżej przez firmę PFS GmbH, każda medal ma dwie strony. Firma, która tu interweniuje wspierająco, oczywiście musi także zarobić. Każdy, kto idzie tą drogą, powinien dokonać dla siebie kalkulacji kosztów, aby określić, który sposób jest dla niego tańszą alternatywą. Mogą to być dodatkowe koszty finansowe, jeśli można zachować rzeczy, których się pokochało, lub mieć możliwość późniejszego odkupienia. Każdemu powinno być jasne, że droga poprzez licytację komorniczą jest najgorszą drogą. Wtedy nieruchomość znika, a zazwyczaj po katastrofalnej cenie, tak że nawet wszystkie pozostałe zadłużenia nie są pokryte.

Jeśli droga poprzez Sprzedaż z wstecznym Leasingiem jest zbyt droga lub zbyt niepewna, nie trzeba tą drogą iść. Jednak każdy musi sam zdecydować.

Dla mnie w opisanym powyżej przypadku kupernikus, firma PFS GmbH popełniła tylko jedno istotne błąd. Wchodziła w interesy z kupernikusem. Firma PFS zgodziła się na większość kosztów, jak twierdzi kupernikus (który nie grał otwarcie), lub ustawiła płatności w taki sposób, że dłużnik byłby ponownie płynny.

Napisany przez Teconet
Kiedy czytam te różne wpisy, nie jestem już pewien, czy wszystko to naprawdę miało miejsce.
Ja sam z własnego doświadczenia wiem, że panu i pani Bode chodzi przede wszystkim o zarabianie pieniędzy.
Dlatego nie mogę zrozumieć, dlaczego ludzie, którzy i tak już są splądrowani, dalej rzucają pieniędzmi za firmą Bode.

Napisany przez PfS GmbH
Szanowny Użytkowniku Teconerze,
zapraszamy Cię do odwiedzenia nas w naszym sklepie w mieście 53721 Siegburg, pod adresem Holzgasse 46, abyś mógł sam sobie wyrobić opinię na temat naszej wydajności.

Ponadto, tak jak każdy inny dostawca usług, również nam zależy na zarabianiu pieniędzy. Tak samo jak Twojemu fryzjerowi, lekarzowi, piekarzowi, prawnikowi itp. Oni również nie oferują swoich usług za darmo. Zakładamy również, że Ty również oczekujesz wynagrodzenia od swojego szefa lub klientów, jeśli jesteś samozatrudniony, za swoją pracę.

Przypominamy, że nasza wstępna analiza Twojego zapytania jest bezpłatna. Jeśli okaże się, że nie możemy Ci w żaden sposób pomóc, nie poniesiesz żadnych kosztów. Jeśli za nasze usługi będą związane z jakimiś kosztami, wcześniej o tym poinformujemy, abyś mógł zdecydować, czy chcesz je ponieść.

Oferujemy ekonomiczne wsparcie w przypadkach licytacji komorniczych. Zazwyczaj jesteśmy w stanie znaleźć satysfakcjonujące rozwiązanie dla wszystkich stron i umożliwić zachowanie nieruchomości poddana licytacji. Oczywiście nie jesteś zobowiązany do skorzystania z naszej usługi w celu ratowania swojej nieruchomości przed licytacją.

Możesz również skorzystać z usług firmy lub tzw. doradcy, który za kilka euro sugeruje, że za pomocą kuriozalnych wniosków można wstrzymać proces licytacji. Mogę założyć się, że postępowanie licytacyjne i tak będzie kontynuowane, pomimo takich działań. Warto zatem zatrudnić prawnika, który doradzi Ci w sposób rzetelny i profesjonalny, i nie będzie składał bezsensownych wniosków. Jednakże, on także pracuje nie bez wynagrodzenia. Twój wierzyciel, czyli osoba decydująca o postępowaniu, chce przede wszystkim odzyskać pieniądze, które Ci kiedyś pożyczył. Dlatego potrzebujesz kogoś, kto dysponuje kapitałem i będzie szukał alternatywnego rozwiązania razem z Tobą lub z Twoim wierzycielem.

Jeśli unikasz tych kosztów, możesz po prostu pozwolić postępowaniu licytacyjnemu na swoje toczyć się dalej, znaleźć wynajęte mieszkanie i się wyprowadzić. To znacznie ułatwia również przeprowadzanie nieruchomości przez wierzyciela. Jednakże, będziesz musiał ponieść koszty związane z przeprowadzką i najprawdopodobniej musisz wpłacić kaucję w wysokości 2-3 miesięcznych czynszów. Po terminie licytacji, gdy wynikające z niej środki nie wystarczą na pokrycie długu i bank ma wciąż przeciwko Tobie egzekucyjny tytuł wykonawczy, otrzymasz wykaz roszczeń od banku z wezwaniem do zapłaty. Niestety, z kwoty uzyskanej z licytacji zostanie odjęta pewna kwota x na koszty sądowe. Tak, nawet biegły, który odbywał wizytę u Ciebie, pracował nie bez wynagrodzenia, podobnie występowanie na licytacji przed sądem nie było bezpłatne. Jeśli nie spełnisz swoich zobowiązań, zostaną podjęte środki osobistej egzekucji przeciwko Tobie. Jednak z pewnością nadal możesz uniknąć tych kosztów, zgłaszając upadłość. Wszelkie dochody powyżej granic egzekucji przekażesz swojemu syndykowi lub powiernikowi ustanowionemu przez sąd oraz na koszty sądowe. Niestety, ci również pracują nie bez wynagrodzenia.

Z poważaniem
Pfandkredit Siegburg GmbH

Napisany przez haus12
Mogę tylko przekazać pozytywne opinie.

Mój mąż i ja jesteśmy w postępowaniu upadłościowym od 3 lat. Dodatkowo, prowadzono przymusową licytację naszego domu.

Pan Bode przyjechał na nasze spotkanie, przejął nasz Dom za 60% jego wartości rynkowej ustalonej przez sąd. Następnie otrzymaliśmy od Pana Bode umowę najmu z opcją kupna na 5 lat, z prawem odkupienia naszego domu po zakończeniu umowy za cenę wylicytowaną względem kosztów nabycia przez Pana Bodę.

Teraz płacimy czynsz przez 5 lat i wtedy możemy odkupić obiekt. Dla nas zaletą jest to, że pozostałe długi po zakończeniu postępowania upadłościowego zostały uregulowane, a my możemy zatrzymać nasz Dom. Gdyby nie Pan Bode, inny licytant otrzymałby obiekt. Nasze długi zostałyby wprawdzie uregulowane po zakończeniu postępowania upadłościowego, ale stracilibyśmy również nasz Dom. Dzięki Panu Bodzie udało nam się z tej złej sytuacji wyciągnąć to najlepsze. Po zakończeniu postępowania upadłościowego pozbyliśmy się naszych długów, a obciążenia na naszym domu stały się znacznie mniejsze, dzięki czemu możemy je spłacić. Oczywiście Pan Bode nie zrobił tego za darmo - ale kto tak naprawdę to robi.

Napisany przez sonne
Super pomogło.
W naszym przypadku termin licytacji wyznaczono na 08.05.2012 r. Pani Bode odwiedziła obiekt 30.04.2012 r. Potem wszystko poszło bardzo szybko. 02.05.2012 r. mieliśmy umowy, które od razu odesłaliśmy. Dziś otrzymaliśmy wiadomość od sądu, że postępowanie zostało tymczasowo zawieszone, a termin został odwołany. Pan Bode porozumiał się z naszym bankiem i teraz odpowiednie umowy mogą być sporządzone notarialnie w spokoju.

Napisany przez fnuk

Super, świetnie pomogło.
U nas termin licytacji był wyznaczony na 08.05.2012. Pani Bode dokonała oględzin obiektu 30.04.2012. Potem wszystko poszło bardzo szybko. 02.05.2012 mieliśmy już gotowe umowy, które od razu odesłaliśmy. Dziś otrzymaliśmy informację z sądu, że postępowanie zostało tymczasowo zawieszone, a termin odwołany. Pan Bode skonsultował się z naszym bankiem i teraz możemy spokojnie dokonać notarialnego zawarcia odpowiednich umów.

Cześć Sonne, dobrze, że u Ciebie wszystko tak dobrze się udało.
Ja walczę z firmą Bode od pół roku.
Potwierdzenie ustne finansowania dla obiektu było dostępne od około 5 tygodni. Odbyłem dziesiątki rozmów telefonicznych. Teraz nagle wszystko staje w miejscu.
Co robię źle?

Napisany przez blaugold
Chciałbym również teraz wyrazić swoją opinię. Przez emisję w telewizji na kanale Vox dowiedziałem się o panu Bode. Skontaktowałem się z nim, muszę jednak powiedzieć, że nigdy nie udaje się go złapać przez telefon. Wysłałem mu potrzebne dokumenty pocztą do sprawdzenia, otrzymałem dość szybko odpowiedź, że przejrzał dokumenty i może mi pomóc. Jest on nie pośrednikiem, lecz moim partnerem umownym, dostarcza kapitał do transakcji biznesowych, mamy do czynienia tylko z nim, dlatego nie ma kosztów pośrednictwa, a z jego strony możliwe jest szybkie zrealizowanie transakcji. Po przesłaniu mi umowy, udostępni mi kapitał, dzięki czemu transakcja może zostać natychmiast przeprowadzona.

Jednak teraz zaczyna pisać coś innego:

Wysokość i możliwość przeprowadzenia transakcji biznesowej zależą od zabezpieczenia rzeczowego i wartości przedmiotu, jednak muszę najpierw sam zapoznać się na miejscu (dlaczego zatem przesłałem mu najnowszą wycenę wartości?). Dalszy tekst brzmi:

Dla mnie ważne jest również, ile miesięcznego obciążenia finansowego możesz zrealizować oraz czy masz odpowiednie dochody. Miesięczne raty zależą od łącznych kosztów transakcji, kapitału, okresu trwania i zabezpieczenia ryzyka.

(Trochę dziwne, wcześniej pisał, że kapitał jest dostępny i transakcję można przeprowadzić natychmiast)

A teraz oszustwo:

Cytuję dalej z pisma pana Bodego:

Warunkiem koniecznym jest przeprowadzenie inspekcji dotyczącego obiektu przez mnie. (Czyż nie jestem ekspertem, a wszyscy inni sporządzający wycenę są nieodpowiednimi?)

Proszę zrozumieć, że nie mogę opierać się tylko na zewnętrznej wycenie, chociaż dostarcza ona podstawowe dane, nie gwarantuje jednak koniecznego bezpieczeństwa dotyczącego oszacowania wartości rynkowej, którą mogę uzyskać tylko poprzez osobistą inspekcję. W szczególności, w przypadku zawierania umów handlowych, moje naciski skupiają się bardziej na wartości obiektu jako zabezpieczenia niż na zdolności kredytowej, która może zmienić się z dnia na dzień.

Ze względu na nakład czasu, odległość i ilość zapytań, nie mogę przeprowadzić nieodpłatnej inspekcji. Wszelkie koszty związane z tym w wysokości 1400 euro muszą zatem zostać pokryte podczas inspekcji. Ten nakład kosztów zostanie oczywiście zaliczony po zawarciu umowy biznesowej. Obejmuje on rekompensatę za czas poświęcony na inspekcję oraz koszty podróży wynikające z niej.

(Żeby mieć opłacane koszty podróży i czasu w wysokości 1400 euro? Czy może przyleci helikopterem? Czasu na inspekcję na pewno nie potrzebuje, skoro posiada wycenę nie starszą niż 6 miesięcy)

Następnie zadzwoniłem tam i chciałem porozmawiać z panem Bode, jak zawsze nie był dostępny, i nie warto czekać na oddzwonienie, bo i tak tego nie zrobi. Pracuje metodą sale and lease back.

Radzę każdemu trzymać się z dala od takich oszustów, a najgorsze jest to, że próbuje on czerpać korzyści z nieszczęść innych ludzi, to nie ma nic wspólnego z pomocą. Skontaktuję się również z Vox w związku z tym, co tu opisuję.

Ostrzeżenie: Informacja moderatora

Według informacji użytkownika PfS GmbH, nie chodzi tu o incydent między użytkownikiem a Pfandkredit Siegburg GmbH, lecz prawdopodobnie (według użytkownika) o incydent między użytkownikiem a panem Bode bezpośrednio.

Ponieważ nie wiemy, w jakim stopniu pan Bode i Pfandkredit Siegburg GmbH współpracują lub należą do siebie, musimy zaznaczyć, że Pfandkredit Siegburg GmbH nie ma nic wspólnego z tym incydentem (według informacji od użytkownika PfS GmbH).

Ta informacja nie odzwierciedla naszej opinii ani opinii operatorów forum finansowego. Jesteśmy jedynie zobowiązani prawnie do jej publikacji.

Użytkownik = autor odpowiedzi na forum.

Napisany przez blaugold

Otrzymałem również list od wspomnianego lombardu. Po rozmowie telefonicznej z Panią Bode, zrobiłem sobie dość pozytywne wrażenie. Koncepcja dotycząca zachowania nieruchomości wydawała się być sensowna. Wysłałem więc ekspertyzę wartości rynkowej oraz aktualny wyciąg z księgi wieczystej do Pfandkredit Siegburg.

Otrzymałem natychmiastową odpowiedź. Główną treść długiego pisemnego komunikatu stanowiła konieczność przeprowadzenia wizji lokalnej, celem oszacowania wartości rynkowej domu oraz wyjaśnienia szczegółowych pytań. Należy zauważyć, że szczegółowa ekspertyza wartości rynkowej pozwala na dokładniejsze oszacowanie wartości rynkowej, niż prosta ocena na miejscu. Cena za taką wizję lokalną wynosiłaby 1,730 €.

Moje pismo od firmy Bode z prośbą o 1400€ za inspekcję wygląda teraz jak dobra oferta w porównaniu z cenami Bodea. Skoro wykonuje on 4 terminy dziennie, to musi świetnie zarabiać.

Uwaga: Informacja dla moderatorów

Według usera PfS GmbH, nie chodzi tutaj o incydent między użytkownikiem a firmą Pfandkredit Siegburg GmbH, lecz prawdopodobnie (wg usera) o sytuację między użytkownikiem a samym panem Bode.

Ponieważ nie jesteśmy pewni, w jakim stopniu pan Bode współpracuje z firmą Pfandkredit Siegburg GmbH, musimy zaznaczyć, że firma Pfandkredit Siegburg GmbH nie ma nic wspólnego z tym incydentem (wg informacji od usera PfS GmbH).

Ta informacja nie odzwierciedla naszej opinii ani opinii operatorów forum finansowego. Jesteśmy jedynie zobowiązani prawnie do jej publikacji.

User = autor danego postu.

Napisany przez sonne
Twoja historia jest całkiem miła, ale ja szukam oszustwa. Pytasz o pożyczkę, pożyczkodawca chce zobaczyć obiekt i proponuje Ci, że ta konieczna dla niego inspekcja będzie płatna. Koszty zostały Ci wcześniej podane, a decyzja, czy chcesz zgodzić się na to, należy do Ciebie. Ty zdecydowałeś się nie zgodzić. To Twoja własna decyzja. Co zostało Ci zaoferowane, opłacone, a potem nie dostarczone. Gdzie zostałeś oszukany. Dlaczego nie umówiłeś się wcześniej na spotkanie w biurze. Byłoby to bezpłatne i pomogłoby wyjaśnić wiele kwestii. Byliśmy w biurze, wszystko wyjaśniliśmy osobiście, oczywiście za darmo. Następnie zdecydowaliśmy się na płatną inspekcję i wszystko odbyło się zgodnie z uzgodnieniem.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Słońce,
możesz mieć rację, ale zapominasz o cierpieniu ludzi! Uważam to za skandaliczne, że można zarabiać na takich trudnych sytuacjach życiowych!
Z dnia na dzień też moglibyśmy postępować jak rodzina Bode, ale moralnie i etycznie to nie jest nasza filozofia! Każdy powinien zdawać sobie sprawę z tego, że rodzina Bode nie musi pomagać rodzinom w potrzebie, co, zdaniem niektórych, nie jest ich intencją. Niemniej jednak powinniśmy zrozumieć i wiedzieć, że ryzyko wcale nie leży po stronie rodziny Bode. Pieniądze są zarabiane nawet wtedy, gdy oni tylko się pojawiają, ale wszyscy o tym wiedzą! Niestety, rodziny w potrzebie czepiają się każdej deski ratunku, którą oferuje rodzina Bode, ale trzeba zrozumieć, że rezultaty będą służyły jedynie interesom rodziny Bode!
Rodzina Bode zawsze znajdzie korzyść dla siebie, istnieje wiele możliwości wcześniejszego działania, ale niestety wiele rodzin uświadamia sobie to dopiero, gdy jest już za późno!
Smutne, ale prawdziwe!!!!

Napisany przez blaugold
Cześć Słońce, nie wiem, czy mieszkasz w pobliżu rodziny Bodego, aby szybko przejechać się do biura, ja na pewno nie, ale na to jest telefon, aby omówić tę sprawę. Jednak jeśli nigdy nie oddzwaniają, to rodzina Bodego nie prezentuje się zbyt profesjonalnie, co uważam za pierwszy krok w relacjach biznesowych. Jeśli uważasz, że to, co robią, nie jest oszustwem, to zapytaj w renomowanych firmach oferujących sprzedaż i Leasing wsteczny, ponieważ tam nie ma takich samych opłat wstępnych jak u renomowanych kredytodawców, i muszę przyznać noelmaximowi całkowitą rację w tym, co pisze tutaj, rodzina Bodego próbuje zrobić kapitał z nieszczęścia ludzi, wydobywając im ostatnie pieniądze z kieszeni. Nie do przyjęcia.
Ostrzeżenie: Informacja dla moderatorów
Zgodnie z wypowiedzią użytkownika PfS GmbH, nie chodzi tutaj o incydent między użytkownikiem a Pfandkredit Siegburg GmbH, lecz prawdopodobnie (według użytkownika) o incydent między użytkownikiem a panem Bodem bezpośrednio.
Ponieważ nie wiemy, w jakim stopniu pan Bode i Pfandkredit Siegburg GmbH współpracują lub należą do siebie, musimy zaznaczyć, że Pfandkredit Siegburg GmbH nie ma nic wspólnego z tym incydentem (według wypowiedzi użytkownika PfS GmbH).
Te informacje nie odzwierciedlają naszego zdania ani zdania operatorów forum finansowego. Jesteśmy jedynie zobowiązani prawnie do ich opublikowania.
Użytkownik = autor danego posta.

Napisany przez PfS GmbH
Szanowni Użytkownicy,

w odniesieniu do komentarza blaugold chcielibyśmy podać następujące wyjaśnienie:
Graniczy to z bezczelnością, mówienie o oszustwie lub wykorzystywaniu nędzy ludzi! Zgłosili Państwo zapytanie i otrzymali Państwo ofertę. Nie chcieli Państwo jej zaakceptować. Gdzie tutaj jest oszustwo? Mają Państwo prawo szukać innego finansowania.

Ponadto chcielibyśmy zwrócić uwagę na fakt, że w przypadku Pana Bode nie ponoszą Państwo osobistej odpowiedzialności, a odpowiadają jedynie majątkiem jako zabezpieczeniem. Praktycznie wszyscy inni dostawcy nie brałyby Pana pod uwagę jako klienta, ponieważ również nakładają odpowiedzialność osobistą i z pewnością mają Państwo słabą zdolność kredytową. W tym zakresie udzielania kapitału nie jest więc niestosowne, że dostawca chce zobaczyć, jaki majątek jest zabezpieczeniem i nie polega jedynie na kilku kartkach, które Państwo dostarczyli.

Prosimy zastanowić się, pod jakimi warunkami sami pożyczyliby Państwo pieniądze obcemu, który w przeszłości nie terminowo spłacał swoje zobowiązania finansowe i dlatego niesie ze sobą zwiększone ryzyko niewypłacalności. Na pewno nie tylko dlatego, że przesłał Państwu kilka kartek papieru. Dodatkowo mieli Państwo możliwość bezpłatnego spotkania z Panem Bode w Siegburgu. Nie był to dla Państwa akceptowalny sposób. Oczekują Państwo jednak, że Pan Bode bezpłatnie pokona dla Pana długą drogę. Co jeszcze można w tej kwestii powiedzieć?!

W odpowiedzi na komentarz noelmaxim chcielibyśmy powiedzieć:
Chcielibyśmy zaznaczyć, że nie wszyscy nasi klienci znajdują się w sytuacji w potrzebie. Pytamy jednak, gdzie leży rzekoma niemoralność. Można raczej zapytać, czy jest moralne, że banki nie udzielają klientom z niską zdolnością kredytową, z wpisami do Rejestru Dłużników, itp., kredytów lub w razie zaległości w spłatach po prostu je rozwiązują i przeprowadzają aukcje windykacyjne. Z tego, co widzimy, również wy nie bylibyście w stanie pośredniczyć w przekazywaniu kapitału klientom o słabej zdolności kredytowej. Czy to jest etyczne i moralne?

Oferujemy uczciwą usługę, ale oczywiście nie pracujemy za darmo. Wy również nie pracujecie za darmo, prawda? Ponadto nie jest prawdą i dość zarozumiale twierdzić, że Pan Bode nie ponosi ryzyka. On jest dostawcą kapitału - kto inny miałby ponosić ryzyko, gdy klient również nie wywiąże się z zobowiązań finansowych wobec Pana Bode? Zawsze pozostaje mieć nadzieję, że po 2-3 latach toku postępowania, odzyskane zostaną kwoty pożyczone. Również Państwo powinni zastanowić się, pod jakimi warunkami pożyczyliby Państwo obcemu swoje pieniądze.

Jak zauważają Państwo trafnie, dostarczamy wyniki dla naszych klientów i dajemy im możliwość pomocy. Często już przed terminem aukcji. Na przykład tylko w tym miesiącu, udało nam się przeprowadzić 3 zablokowania aukcji sprzedażowych na żądanie sprzedawcy wierzytelności. Nie jesteśmy w stanie zrozumieć, co w tym może być etycznie i moralnie niewłaściwego.

W odniesieniu do komentarza Sonne chcielibyśmy poinformować, że cieszymy się, że byli Państwo zadowoleni z naszej pracy i sprawa aukcji windykacyjnych dla Państwa została wreszcie załatwiona!

Z poważaniem
PfS GmbH

Uwaga: Informacja dla moderatorów

Zgodnie z informacją od użytkownika PfS GmbH, nie chodzi tu o incydent między Użytkownikiem a firmą Pfandkredit Siegburg GmbH, ale prawdopodobnie (według Użytkownika) o incydent między Użytkownikiem a Panem Bodem bezpośrednio.

Ponieważ nie wiemy, jak blisko współpracują Pan Bode i firma Pfandkredit Siegburg GmbH, musimy zaznaczyć, że firma Pfandkredit Siegburg GmbH nie ma nic wspólnego z tym incydentem (według informacji od użytkownika PfS GmbH).

Ta informacja nie odzwierciedla naszej opinii ani opinii operatorów forum finansowego. Jesteśmy po prostu zobowiązani do jej publikacji zgodnie z prawem.

Użytkownik = autor danego postu.

Napisany przez blaugold

To jest raczej bezczelne, co piszesz tutaj o ludziach, których nie znasz, z którymi nie wymieniłeś słowa, sugerując coś, co nie jest prawdą. W swoim artykule na Vox nie wspomniałeś nic o kosztach, tak jak tutaj, gdzie również najpierw należy odpowiednio zareklamować. Ale jeszcze zwrócę się także do Vox.

Ponadto zwracamy uwagę, że w przypadku pana Bodego nie ponosisz osobistej odpowiedzialności, ale odpowiadasz tylko za nieruchomość jako zabezpieczenie. Przy prawie wszystkich dostawcach już na wstępie nie kwalifikujesz się jako klient, ponieważ oni także wymagają osobistej odpowiedzialności, a twoja zdolność kredytowa prawdopodobnie jest niska. W takiej skali udzielenia kapitału nie ma nic złego w tym, że inwestor chce zobaczyć, co otrzymuje jako zabezpieczenie, i nie polega tylko na kilku kartkach papieru, które dostarczyłeś.

Chciałbym umieścić następujący tekst:
Więc teraz dochodzi do oszustwa, jakże mogą mi państwo w swoim piśmie powiedzieć, cytuję dosłownie z listu:
Odwołując się do państwa pisma, przejrzałem dokumenty i widzę możliwość pomocy oraz z mojej strony możliwe jest również szybkie załatwienie. Wysyłając umowę do państwa, udostępnię wymaganą kwotę kapitału, dzięki czemu załatwienie może nastąpić od razu!!!!!!!!!!

Tutaj w forum nagle piszą, że nie kwalifikuję się jako klient dla państwa, co jest sprzeczne, ponadto zauważam, że nigdy nie zaproponowali mi spotkania u mnie, jeśli oddzwoniliby do swoich klientów i wymieniliby kilka słów, to wtedy wiedzieliby więcej na ten temat.
Po prostu sugerują, że bank wypowiedział mi kredyt z powodu braku spełniania zobowiązań płatniczych, również tu kompletnie mylą się, ponieważ zawsze sumiennie spłacałem swój kredyt, nawet wpłaciłem ponad 30 000 euro do banku w roku 2010, jeśli policzę to pieniądze mogę żyć bez spłaty kredytu przez 4 lata, więc nie wprowadzajcie w błąd informacjami, które nie są prawdziwe, a może czasem oddzwaniałbyś, gdy o to poproszę, to są ludzkie zachowania, których oczekuje się od was jako biznesmena, ale nawet tam taki kontakt zawodzi.
To, co piszesz na temat swojego zabezpieczenia, również jest kompletną bzdurą, co ma wspólnego z terminem spotkania, skoro działasz jako biznesmen, udzielasz kredytów pod zastaw i dzierżawę, a jako osoba zajmująca się handlem nieruchomościami wiem, o czym mówię, kiedy moja nieruchomość została obciążona hipoteką w wysokości 1,1 mln marek niemieckich, to należy zakładać, że bank nie dał jej na ślepo.
W mojej sytuacji potrzebowałem 200 000 euro na nieruchomość, a wy otrzymujecie moją nieruchomość, która nie straciła na wartości, w zamian za 500 000 euro jako zabezpieczenie. Jeśli wasze decyzje są uzależnione od miejsca przeglądu, jak możecie wcześniej napisać, że możliwe jest szybkie załatwienie i udostępnienie kapitału? To po prostu oszustwo.
Równie mało prawdopodobne jest, że piszecie tutaj te wpisy, a raczej ktoś inny z waszych sekretarek.
Na koniec jeszcze coś, wasza opłata za

Napisany przez fnuk
Kochana publiczności,

wśród wszystkich tych prezentacji muszę się zapytać:

Czy firma Bode oferuje porady w swoich biurach, jeśli dobrze to zrozumiałem. Bezpłatnie? Czy za 400 euro za spotkanie konsultacyjne?
Tak czy inaczej.

Następnie MUSI odbyć się inspekcja obiektu, mimo dostępnych opinii. No cóż, nie są one dokładne, i nie chce się kupować kota w worku.

Poza tym, kredytobiorca nie jest wypłacalny. Który bank udzieliłby mu kredytu? (jak cytat o pożyczce z zastawu)

Właściwie mówiąc, kredytobiorca jest w opałach.

Polega na pożyczce z zastawu. Co na pierwszy rzut oka wydaje się logiczne.

Teraz przejdźmy do inspekcji obiektu.

400 euro za wykonanie jest uczciwe..... przynajmniej tak się wydaje.

Jednak.... potem dochodzi jeszcze 1 euro za każdy kilometr dojazdu do obiektu.

(Warto zauważyć, że eurodeputowany otrzymuje 0,50 euro za każdy kilometr)

Tak czy inaczej, nie ma to znaczenia.

W zależności od lokalizacji obiektu, koszty dojazdu mogą szybko sięgnąć 1000 euro. Płatność na miejscu gotówką.

Takie postępowanie, poza samym sukcesem, budzi refleksję.

Teraz zastanawiam się, jak Sonne tak szybko doszła do zawarcia umowy. Czekam już 5 tygodni na oddzwonienie. Ale nic się nie dzieje.

Ktoś ma złe przeczucia....

No cóż, jestem optymistą, że firma Bode pomoże mi, kiedy za 4 tygodnie stanę na ulicy, a Dom zostanie zlicytowany przymusowo.

Jestem przekonany, że tacy sympatyczni ludzie, w szczególności serdeczna pani Bode, zapewnią mi schronienie w Siegburgu.

.

Napisany przez fnuk
Na przykład w tym miesiącu sami zrealizowaliśmy 3 wpłaty z aukcji przymusowej sprzedaży od sprzedawców wierzytelności. Nie możemy dostrzec w tym nic etycznego ani moralnego. Przepraszam, nadal nie radzę sobie z tą tablicą. Ale nieważne. Możesz unieważnić postępowanie w aukcji przymusowej samodzielnie. Nie potrzebujesz do tego żadnej trzeciej strony. Składane są błędy formalne u egzekutora sądowego (który i tak nie łapie), więc on zamyka te procedury, aby nie dostać w głowę od góry. Sięgają one od psychologicznych ekspertyz po cholera wie gdzie. Możliwości są nieograniczone. I w końcu znowu zyskuje się pół roku. Klient się cieszy i sądzi, że jego Dom jest uratowany. Teraz naiwny może skorzystać z pomocy różnych firm, które za niego to załatwią. Oczywiście za duże honorarium. Na przykład firma z Cottbus żąda 5000 euro plus dojazd. Za kilometr dodatkowo 0,29 euro. Znacznie taniej wychodzi firma Bode - 1 euro za kilometr plus 400 euro. Po pół roku lub wcześniej, w zależności od tego, jakie ma zdolności sąd, nadchodzi kolejny termin. Firmy znów zlatują się po dużą kasę i może im się uda unieważnić termin. Wówczas dotknięty ponownie ma okno czasowe... ale... to jego ostatnie. Potem obiekt znika i nikt ani nic nie zmieni tego. Podsumowanie: Maksymalnie dwukrotne okno czasowe po 6 miesięcy maksymalnie, plus 6 miesięcy. Koszty na przykładzie firmy Bode symbolicznie za 500 km w obie strony. 1000 km razy 1 euro plus 400 euro = 1400 euro. 1400 euro razy 3 terminy = 4200 euro. Podsumowanie: Inwestycja (odstępstwa oczywiście są dla kilometrów, jeśli mieszkasz za rogiem z Siegburg, będzie taniej). W tym przykładzie 4200 euro. Zainwestowano, aby uratować nieruchomość na maksymalnie, jeśli to w ogóle działa, 1,5 roku. Dobrze. Jeśli w międzyczasie znajdzie się nowa praca lub otworzy się źródło finansowania. Ale takie firmy nie uratują waszej nieruchomości. To tylko droga opóźnienia postępowania, za którą drogo zapłacicie. Lepiej porozmawiać samemu z bankiem. Resztę możecie zrobić sami... znacznie taniej

Napisany przez blaugold
Cześć Fnuk,
w jednym z twoich postów piszesz, że czekasz na pomoc od Bode, a w drugim dokładnie przeciwnie. To pokazuje, że nie jestem jedyną osobą czekającą na oddzwonienie, które nigdy nie nadejdzie. To pokazuje, że Bode nie chodzi o pomoc, ale po prostu o to, aby w dalszym ciągu wykorzystywać ludzi.

Napisany przez blaugold
Cześć Klaus,
mam nadzieję, że otrzymałeś mój e-mail na twój adres, który mi wysłałeś, ponieważ został raz już odrzucony, piszę tutaj ponownie. Będę wdzięczna, jeśli mi zadzwonisz pod numer 05137-13676
Pozdrowienia Conny

Napisany przez dtw21212
Drogi użytkowniku Pfandkredit Siegburg,

Generalnie nie wydaję opinii na temat rzetelnych lub nieuczciwych pomysłów biznesowych, dopóki nie wysłucham, nie przeczytam obu stron. To wszystko kwestia selektywnej percepcji w takich forach.

Na pewno macie Państwo także pozytywne referencje. Czy można je zobaczyć?

Pozdrowienia
dtw21212

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata