Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Sieć poszczególnych firm kart kredytowych?

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Dotychczas miałem tylko kartę MasterCard, którą moje bank oferował mi wraz z kontem oszczędnościowym. Jednakże rozważałbym również inną kartę kredytową, ponieważ podobno wydajność MasterCard za granicą nie jest tak imponująca. Chciałbym upewnić się, że będę mógł wypłacać gotówkę wszędzie. Jeśli miałem już kilka problemów z MasterCard, czy inne firmy kart kredytowych się dowiadują? Czy są one połączone ze sobą w taki sposób, że informacje są ogólnie dostępne? Pozdrowienia, Kimmi2300

Napisany przez Doso
Jeśli chodzi o wpisy w Schufie, obie banki biorą w tym udział. Mastercard i Visa różnią się niewiele pod względem akceptacji, zwłaszcza za granicą akceptacja jest nawet znacznie lepsza niż w Niemczech.

Napisany przez Finanzmaus
Cześć Kimmi2300, jak już słusznie zauważył Doso, każda pojedyncza karta kredytowa, wydana przez niemieckie firmy, jest wymieniona w Schufa. Przy każdej nowej umowie, gdzie decydującą rolę odgrywa Schufa i jest sprawdzana, odpowiednie firmy również dowiadują się, że posiadasz jedną lub więcej kart. Bez tych zapytań jednak nic się nie dzieje. Obecnie istnieje wiele bezpłatnych kart kredytowych, dzięki czemu można mieć zarówno Visę, jak i Mastercard w portfelu bez obawy o marnowanie pieniędzy. Wtedy przynajmniej jesteś po stronie bezpieczeństwa, ponieważ rozkład akceptowalnych miejsc jest bardzo zróżnicowany. Visa i Mastercard są jednak najbardziej powszechne. Pozdrowienia

Napisany przez yamahama
1. Akceptacja kart MasterCard i Visa za granicą jest - ogólnie rzecz biorąc - mniej więcej identyczna. Jednak istnieją kraje, w których jedna z marek jest bardziej akceptowana niż druga. 2. Jeśli masz trudności ze spłatą swoich rachunków kart kredytowych na czas, informacje te trafiają do Biura Informacji Gospodarczej (Schufa). Każdy (lub prawie każdy) bank sprawdza te informacje, gdy wydaje nową kartę kredytową. Dlatego złe wydarzenia z przeszłości mogą wpływać na wnioski o nowe karty kredytowe.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata