Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Zapora systemowa Windows

Napisany przez ADMCI4
Mógłby mi ktoś powiedzieć, jak wyłączyć zaporę i ochronę antywirusową systemu Windows? Wydaje mi się, że są włączone i coś nie działa z G-DATA (tak przynajmniej sądzę). Nie jestem pewien, ale chcę spróbować: wyłączyć te funkcje w systemie Windows. Ponieważ nie wiem, dlaczego tego nie można zrobić, doszedłem do wniosku, że należy usunąć całe Centrum zabezpieczeń / Windows XP Service Pack 2. Jak to działa? Czy ktoś ma z tym doświadczenie lub pomysł na to, jak uśpić Centrum zabezpieczeń Windows, aby móc przeskanować cały komputer pod kątem wirusów? Podczas skanowania ciągle pojawia się komunikat: Wystąpił problem. System Windows został wyłączony, aby komputer nie uległ uszkodzeniu. Informacje techniczne: ***STOP: 0x0000007F (0x00000008, 0x80042000, 0x00000000, 0x00000000)

Napisany przez Karat
Cześć, co słychać? Na stronie Miłej niedzieli, Karat

Napisany przez webmaster
waswotsch pisze: Wystąpił problem. System Windows został wyłączony, aby zapobiec uszkodzeniom komputera. Informacje techniczne: ***STOP:0x0000007F (0x00000008,0x80042000,0x00000000,0x00000000)
Cześć was wotsch, Twój problem nie leży po stronie zapory sieciowej. Możesz skanować komputer pod kątem wirusów z włączoną zapora sieciową. Twój problem leży gdzie indziej. Jeśli masz już zainstalowane oprogramowanie antywirusowe na swoim komputerze, ale powoduje ono problemy? W takim przypadku najpierw odinstaluj to oprogramowanie z komputera, zrestartuj go, a następnie zainstaluj ponownie. Może się okazać, że Twoje oprogramowanie antywirusowe zostało już zniszczone przez wirusa. Zauważ również, że na komputerze nie powinno być zainstalowane dwóch programów antywirusowych, ponieważ w większości przypadków powoduje to problemy! Zainstaluj jednak najpierw to oprogramowanie: https://www.download.com/Ad-Aware-SE-Personal-Edition/3000-8022_4-10045910.html?part=dl-ad-aware&subj=dl&tag=top5 Salamander

Napisany przez 2cybercrash
Miałem poważne problemy z komputerem podczas instalacji SP2, prawdopodobnie z powodu dwóch programów antywirusowych i dwóch programów zaporowych zainstalowanych na komputerze, które musiałem deaktywować, aby zainstalować SP2. Usunięcie SP2 nie powiodło się poprawnie, a kopie zapasowe Nortona na płytach CD zawsze się przerywały. Od tego czasu nie instalowałem żadnych aktualizacji SP2, korzystam tylko z SP1. Cały czas aktualizowałem oprogramowanie antywirusowe firmy Norman i Norton Firewall. Być może następujące kroki pomogą: Pobierz najnowsze oprogramowanie antywirusowe i zainstaluj aktualną wersję oprogramowania antywirusowego. Przywróć system do momentu, kiedy wszystko działało poprawnie, bez komunikatów o wirusach lub błędów. Czy komputer uruchamia się teraz poprawnie? Przeprowadź pełne skanowanie i naprawę całego dysku twardego offline z zaktualizowanymi definicjami wirusów. W najlepszym przypadku wszystko powinno działać stabilnie ponownie. W ogólnej zasadzie można uzyskać dostęp do zapory systemu Windows poprzez połączenia sieciowe. Oznacz odpowiednie połączenie LAN, przejdź do zadań sieciowych, zmień ustawienia tego połączenia, przejdź do zakładki Zaawansowane, gdzie znajduje się opcja Włącz/Wyłącz zapórę. Wiele komputerów ma problemy z oprogramowaniem antyszpiegowskim, antywirusowym i zaporowym. Czy próbowałeś wyłączyć lub odinstalować te programy?

Napisany przez ADMCI4
Problem nadal występuje, jednak tym razem pojawił się komunikat, że na komputerze jest już zainstalowana wersja i najpierw należy odinstalować starą. -Dobrze, przerwałem i chciałem odinstalować stare, ale nie było go nigdzie ani w MENU START / PROGRAMY ani w PANELU STEROWANIA / PROGRAMY. Nawet program TUNE-UP UTILITIES nie potrafi znaleźć nic, także Windows w WYSZUKIWANIE nie może nic znaleźć. -Przywróciłem system do wcześniejszej daty. -Wyłączyłem zaporę systemu Windows Z dobrym nastawieniem chciałem teraz zainstalować i mimo to pojawił się komunikat, ignorowałem i zostało zainstalowane. (Mam jednak nadal zainstalowany PAKIET USŁUGA 2) - Wszystko działa, ale komputer nadal zawiesza się podczas skanowania wirusów na komputerze! Co za pech

Napisany przez beta
Cześć, jeśli jesteś fanem Apple i okazjonalnie używasz Windowsa, polecam: zrób kopię zapasową danych, a następnie zrób czystą instalację systemu... od nowa i uporządkuj wszystko. W innym przypadku, wpisz swoje komunikaty o błędach w Google: STOP:0x0000007F albo Wyłącz Zapora Windows i ochronę antywirusową. Albo jeszcze lepiej: sprzedaj na eBayu i zainwestuj w nowy MacBook Pro: https://www.apple.com/de/macbookpro/ ? Powodzenia!

Napisany przez beta
Cześć ponownie Wpisując STOP-0x0000007F w Google, zobaczyłem, że nie jesteś tam jedynym, który ma ten problem. W następnym wątku omawiane są te same problemy. - Nie czytałem go naprawdę dokładnie.... ale współczuję ci... torcik dla Billa 8) Mam nadzieję, że znajdziesz tutaj rozwiązanie:

Nie znam aplikacji G-DATA. Jeśli problem faktycznie pojawia się po zainstalowaniu G-DATA, być może w opisie tej aplikacji znajdziesz odpowiednie wskazówki? Czasem konieczne jest również pobranie nowego hotfixa lub łaty z nową aktualizacją systemu Windows. Zawsze pojawiają się konflikty, które następnie zostają naprawione przez aktualizacje, cud nieprawdopodobny?

Napisany przez ADMCI4

Teraz znów jestem tutaj.
Po dłuższej przerwie jestem z powrotem w wyścigu.
Skorzystałem z profesjonalnej pomocy: https://new.hoka.ch.
Wszystko musiało zostać usunięte ręcznie.
..ale co się tam ukazało, wiele programów, które odinstalowałem kilka lat temu, jak na przykład:
Symantec i inne oprogramowanie, które mimo to zostało pozostawione w wielu miejscach w folderach i plikach, które nie zostały usunięte.
-- okropne, okropne: dzięki Windowsowi --
Nawet TuneUP niestety tutaj nie pomoże (na pewno znają niektórzy)
Wszystko przeszukać ręcznie! i usunąć.
Ale głównym problemem był ukryty/niewidoczny folder u Administratora, który nazywa się Temp!
Cała jego zawartość musiała zostać usunięta!
-
Procedura:
Prawdopodobnie musicie zalogować się jako Administrator:
-explorer.exe
-Narzędzia
-Opcje folderów
–Widok
-Pokaż ukryte pliki, foldery i dyski (zaznacz) i kliknij OK

Teraz w explorer.exe
-Komputer
-Dysk lokalny (c)
-Dokumenty i Ustawienia
-Administrator
-Ustawienia Lokalne
-Temp
Usuń zawartość folderu Temp! (nie sam folder, tylko zawartość)
Następnie wróć do Narzędzia, Opcje folderów, Widok,
Ukryj pliki i foldery (zaznacz), i kliknij OK.

Po tym zrestartuj komputer.. i zainstaluj G-Data i powinno zadziałać.
Teraz to brzmi prosto, ale nie zapominaj o ręcznym usuwaniu....

Dziękuję wam bardzo i https://new.hoka.ch
Z poważaniem:
waswotsch

Dziękuję za pomocną opinię, whatwotsch, w każdym razie umiałeś sobie poradzić. To system operacyjny Windows to naprawdę pudełko Pandory pełne tajemnic i objawień. Kto szuka problemu w folderze Lokale Einstellungen, który notabene zawiera też wszystkie nieodnalezione maile w skompresowanej formie? Zapisany w nawiasach tajemniczy folder nazwany jak hyroglify, oczywiście również ukryty. Samodzielne usuwanie katalogów to niebezpieczna sprawa, może spowodować brak ważnej biblioteki lub wpisu w rejestrze.

Napisany przez beat
Dobre narzędzie, które wykracza daleko poza TuneUp: https://www.xpclean.de/ Wersja xp-clean free jest wystarczająca i jest darmowym oprogramowaniem, co oznacza mniej pracy ręcznej.

Napisany przez ADMCI4
Sprzęt szpiegujący i inne podłe rzeczy można również usuwać za pomocą obu narzędzi (obie są darmowe) oprócz wirusów: adware na www.lavasoft.de spybot na www.safer-networking.org/ Jako firewall używam zewnętrznego urządzenia o nazwie Netgear, które można skonfigurować za pomocą przeglądarki internetowej. Nie jest droższe od oprogramowania, a ustawienia domyślne są wystarczające dla większości zastosowań! Dzięki temu oszczędzam moc obliczeniową, którą mogę przeznaczyć na inne cele. Osoby, które nie posiadają takiego urządzenia lub nie chcą go zakupić, mogą uzyskać darmowy firewall tutaj: www.zonelabs.com. To na pewno wystarczy. Jednak gorąco polecam takie urządzenia, ponieważ zapewniają podwójną ochronę - z jednej strony przez NAT, który ukrywa waszą prywatną sieć zewnętrznym atakom, a widoczne i bezpośrednio atakowane jest tylko urządzenie firewalla, podczas gdy wewnętrzna sieć pozostaje nietknięta. Dodatkowo odciąża to ruch danych wewnętrzny. Firewall to drugi instrument ochrony, a poza tym posiada wiele innych przydatnych funkcji. To jednak nie oznacza, że można obyć się bez narzędzia antywirusowego, ponieważ firewall sprawdza tylko pakiety protokołów, ale niekoniecznie ich zawartość, w zależności od modelu. Jak wspomniał Beta, bardzo ważne są kopie zapasowe, nie zapomnijcie regularnie je wykonywać, ponieważ jeśli dysk ulegnie awarii technicznej, to pozostaje tylko drogie metody odzyskiwania danych kosztujące kilka tysięcy. Nie jest to rzadkość, sam to przeżyłem z dyskiem IBM! Osoby planujące zakup oprogramowania lub sprzętowego firewalla znajdą szeroki wybór w dobrych cenach w moim sklepie internetowym: www.specchia.net W razie pytań nie wahajcie się. pozdrowienia z Zurychu

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata