Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: ubezpieczenie na życie jako zabezpieczenie w miejsce ubezpieczenia kredytu na wypadek śmierci.

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Bardzo prawdopodobne, że w tym roku będę zmuszony wziąć większy kredyt ratalny na różne zakupy. Wiem, że zazwyczaj dodaje się do tego rodzaj ubezpieczenia kredytowego zwanej ubezpieczeniem na życie i zdrowie. To również generuje dodatkowe koszty, które trzeba doliczyć do kredytu. Ponieważ nie chciałbym płacić ani złotówki więcej, niż absolutnie konieczne, chciałbym zapytać, czy istnieje możliwość zastąpienia kosztownego ubezpieczenia kredytowego moim ubezpieczeniem na życie. Czy ktoś mógłby udzielić mi informacji na ten temat? Miłego karnawału CounselorTroy

Re: ubezpieczenie na życie jako zabezpieczenie w miejsce ubezpieczenia kredytu na wypadek śmierci.

Napisany przez C. Andreas
CounselorTroy pisze: Dzień dobry. Wygląda na to, że w tym roku nie będę mógł uniknąć konieczności wzięcia większego kredytu ratalnego na różne zakupy. Wiem, że praktykowane jest zawieranie tzw. ubezpieczenia salda kredytu jako zabezpieczenia. Oczywiście, to również kosztuje dużo pieniędzy, które dochodzą do kredytu. Ponieważ nie chciałbym płacić więcej, niż absolutnie konieczne, chciałbym się dowiedzieć, czy ewentualnie możliwe jest zamiast drogiego ubezpieczenia salda kredytu przekazać moje ubezpieczenie na życie jako zabezpieczenie. Czy ktoś może udzielić mi informacji? Wesołego karnawału CounselorTroy
Cześć, Nie wiem, skąd pochodzi pogłoska, że jeśli potrzebujesz kredytu ratalnego, musisz jednocześnie mieć także ubezpieczenie salda długu. ubezpieczenie salda długu jest agresywnie oferowane, również pod słowami: musisz to jest konieczne. To jednak bajka. ubezpieczenie salda długu jest wciskane za wszelką cenę z jednego prostej przyczyny, prowizja czasem jest na tym samym poziomie co prowizja od kredytu. ubezpieczenie salda długu może być opcją, nie jest obowiązkowe. Dlatego zawsze warto zrezygnować z ubezpieczenia salda długu, które często nie jest uwzględnione w oprocentowaniu efektywnym. Saloniki samochodowe chętnie stosują ten trik. Dodając opłatę manipulacyjną, oprocentowanie może wynieść na przykład 6,99%. Dodając do tego jeszcze ubezpieczenie salda długu, oprocentowanie efektywne wyniesie od razu 12-13%. Dla czystej oferty polecam: Porównanie kredytów ratalnych bezpłatnie online W atrakcyjnych warunkach internetowych Swobodny wybór: kwota kredytu, okres spłaty, rata marzeń Do 120 miesięcy okresu kredytowania Wybór wszystkich dostawców jednocześnie za pomocą jednego zapytania Z natychmiastową decyzją kredytową w porównaniach finansowych dla różnych ubezpieczeń i emerytur na moje porównanie budżetów w przypadku kredytu możesz złożyć zapytanie wstępne. Twoje zapytanie nie wpłynie na twój wynik w bazie danych BIK. ubezpieczenie na życie w zupełności wystarcza jako zabezpieczenie. Zaleca się zresztą w takich sytuacjach rozważenie chociaż niewielkiego ubezpieczenia na wypadek śmierci. Za 20 000 euro można już dostać je za 22 euro rocznie, na 10 lat, patrz kalkulator ubezpieczenia na życie na wypadek śmierci

Napisany przez ADMCI4
Cześć Andreas, dziękuję za miły post. Po karnevalu przyjrzę się tej stronie porównawczej bardziej dokładnie. Jeśli będę miał pytania, skontaktuję się ponownie z Tobą. Wesołego karnawału CounselorTroy

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata