Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt, gdy jeden z małżonków ma negatywną historię w Biurze Informacji Gospodarczej WHEN Schufa)?

Napisany przez Doctorwho100
Cześć, postaram się być zwięzły. Jestem żonaty, mężczyzna, 38 lat, od 3 lat w małżeństwie, 2 dzieci z tego związku. Zdecydowałem się zmienić bank z powodu rekomendacji od znajomego i nieprzyjemnego modelu biznesowego mojego dotychczasowego banku. Zdecydowałem się przejść z międzynarodowego banku do banku spółdzielczego. Chciałem od razu skorzystać z kredytu prywatnego w nowym banku, aby spłacić różne raty. Nigdy nie miałem problemów z kredytem ze względu na brak spłaty rat i nie mam negatywnego wpisu w Schufie. Sprawdzałem swoją historię kredytową w Schufie w zeszłym roku. W zeszły piątek miałem spotkanie w banku i wszystko wydawało się w porządku z panią z banku. Założyłem główne konto w tym banku i powiedziano mi, że w związku z kredytem muszę jeszcze raz przyjść w przyszły wtorek, 16.02.2010, z moją żoną, ponieważ według pracownika tego nowego banku oboje musimy podpisać umowę kredytową. Nie zdawałem sobie z tego sprawy, w przeciwnym razie poszlibyśmy razem. Wcześniejsze kredyty zawsze brałem jako singiel, gdy byłem jeszcze singlem. Moja żona przypomniała mi, że prawdopodobnie jest nadal zapisana jako negatywna w Schufie, ponieważ około 5 lat temu ogłosiła prywatne bankructwo (przed naszym czasem), czyli złożyła oświadczenie upadłości przed sądem. Teraz mam dwie pytania: 1.) Czy ma sens przyjść we wtorek na spotkanie? Czy kredyt dla nas się skończył? 2.) Jeśli kredyt zostanie odrzucony ze względu na negatywny wpis mojej żony, szczerze mówiąc, nie chciałbym już przechodzić do tego nowego banku. Czy mogę cofnąć otwarcie konta? Czyli zrezygnować z umowy otwarcia konta? Dzięki

Re: kredyt, gdy jeden z małżonków ma negatywną historię w Biurze Informacji Gospodarczej WHEN Schufa)?

Napisany przez MThiemann
Cześć Doctorwho100, nadawałbym rozmowę z bankiem pomimo tego. W przypadku kredytów ratalnych nie zawsze jest konieczne, aby obydwoje małżonkowie stali się kredytobiorcami - z tego powodu może być możliwe, że możesz wziąć kredyt samodzielnie, jeśli Twoje dochody są wystarczające, aby pokryć wydatki wraz z nowym kredytem. Decyzję o prowadzeniu konta bankowego niekoniecznie powinno się uzależniać od tego. Faktycznie już zdecydowałeś się na bank. Jednak warto porównać warunki swojego żądania kredytowego z ofertami innych instytucji. Być może są dla Ciebie jeszcze korzystniejsze oferty? Często regionalni dostawcy nie są najtańsi. Na mojej stronie internetowej znajdziesz porównanie ratalnych kredytów online, dzięki któremu możesz bezpośrednio porównać kilka banków. Decyzja kredytowa najczęściej jest wysyłana do Ciebie pocztą elektroniczną w ciągu kilku sekund do kilku minut i w żadnym przypadku nie ponosisz żadnych kosztów z tytułu zapytania. Wiele osób korzysta z tego kalkulatora ze względu na moje posty na forum. W razie pytań, śmiało się kontaktuj. Pozdrowienia M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata