Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Jednolite opłaty za wypłatę gotówki z obcego bankomatu

Napisany przez ADMCI4
Kiedy ostatnio byłem w mieście, nie znalazłem po drodze bankomatu mojego banku. Mimo to nie skorzystałem z żadnego innego, ponieważ nie byłem pewien, jak wysokie są opłaty za korzystanie z obcego bankomatu. Kiedyś słyszałem, że obecnie opłaty te mogą wynosić nawet 10 euro. To zdecydowanie za dużo dla mnie. Chciałbym także wiedzieć, czy wysokość opłat za takie dyspozycje w obcych bankomatach jest jednolita, czy każdy bank może to regulować według siebie. Kto może mnie oświecić??? Pozdrowienia, Wandervogel

Re: Jednolite opłaty za wypłatę gotówki z obcego bankomatu

Napisany przez Finanzmaus
Cześć Wandervogel, Opłaty za wypłaty gotówki z obcych bankomatów różnią się w zależności od banku i są ustalane indywidualnie przez instytucje, co oznacza, że nie ma jednolitej regulacji. Dlatego można zapytać tylko w swoim własnym banku albo sprawdzić w informacji o cenach, jak wysoka jest opłata. Jednak obecnie istnieją banki, które oferują darmowe wypłaty gotówki. Należy do nich DKB, w której można bezpłatnie wypłacać pieniądze na całym świecie za pomocą karty VISA w każdym bankomacie, który akceptuje VISA. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata