Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy karta MasterCard jest opłacalna tylko do zakupów w Europie?

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Dostałem ofertę od mojego banku (Sparkasse) na kartę MasterCard w związku z moim kontem rozliczeniowym. Nie kosztuje mnie to nic dodatkowego, opłaty są zawarte w opłatach za konto. Jednakże, ponieważ często przebywam w Ameryce Południowej, chciałem właściwie złożyć wniosek o kartę American Express lub Visa. Byłyby one droższe, ale na pewno też będą ważne tam. Słyszałem kiedyś, że z MasterCard, która dawniej nazywana była EuroCard, można płacić tylko w Europie. W USA i Ameryce Południowej nie jest ona tak akceptowana. Kto może mi powiedzieć, czy będę mógł posługiwać się MasterCard również tam? Z powodów kosztowych chciałbym raczej ją wziąć. Pozdrowienia, Postman

Napisany przez 2Escorpio
Visa i Mastercard są akceptowane prawie w takim samym stopniu... Z American Express jest już dużo gorzej

Napisany przez Finanzmaus
Postman pisze: Cześć! Zostałem poproszony przez moją kancelarię bankową o skorzystanie z oferty na kartę MasterCard do mojego konta osobistego. Nie kosztuje mnie to nic dodatkowego, opłaty są zawarte w opłatach za konto osobiste.
Cześć Postman, Obecnie istnieją również bezpłatne konta osobiste z darmowymi kartami kredytowymi. Do uznanych dostawców należy na przykład DKB. Cytat od Postmana W związku z tym, że często przebywam w Ameryce Południowej, chciałem właściwie złożyć wniosek o kartę American Express lub Visa. Byłyby one droższe, ale na pewno też mają tam ważność. konto w DKB zawiera kartę Visa. Cytat od Postmana Słyszałem kiedyś, że z kartą MasterCard, która wcześniej nazywała się EuroCard, można płacić tylko w Europie. W USA i Ameryce Południowej nie jest tak akceptowana. Kto może mi powiedzieć, czy z kartą MasterCard mogę tam również płacić? Z przyczyn kosztowych chętnie bym ją wziął. Pozdrowienia, Postman Visa i Mastercard są obydwie bardzo powszechne. Na pewno dobrze jest mieć obie w kieszeni. W przypadku darmowych ofert nie można się przecież mylić. Wystarczy po prostu połączyć własne konto oraz kartę kredytową (np. Visa) z dodatkową (np. Mastercard). Nie trzeba otwierać nowego konta przy każdej karcie kredytowej, wystarczy skorzystać z istniejącego. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata