Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Umowa oszczędnościowa Deutsche Bank

Napisany przez hausinspektor
Cześć, Dziś dostałem ofertę oszczędzania na budowę. Cel: refinansowanie na rok 2020. Deutsche Bank proponuje, że teraz zgromadzi się oszczędności, np. 250,- miesięcznie (z oprocentowaniem 1%) i od roku 2020 otrzyma się przyznany kontrakt oszczędnościowy w wysokości 61.500,-, którego następnie trzeba spłacić w ciągu 6 lat i 3 miesięcy kwotą 350,-. Tutaj haczyk: faktyczne oprocentowanie wynosi wtedy 1,66%. Kto może mi powiedzieć, czy to sensowna oferta? Tutaj link: Deutsche Bank - OptimoBausparen

Napisany przez C. Andreas
hausinspektor pisze: Cześć, dziś dostałem ofertę oszczędzania na cele budowlane. Cel: refinansowanie pożyczki na rok 2020. Deutsche Bank proponuje gromadzenie oszczędności teraz, np. 250,- miesięcznie (z oprocentowaniem 1%) i otrzymanie od roku 2020 umowy oszczędnościowej na kwotę 61.500,-, którą trzeba będzie spłacić w ciągu 6 lat i 3 miesięcy kwotą 350,- EUR. Ciekawostką tutaj jest to, że rzeczywiste oprocentowanie wyniesie wtedy 1,66%. Ktoś może mi powiedzieć, czy to sensowna oferta? Tutaj znajdziesz link: Deutsche Bank - OptimoBausparen
Cześć, nie, to nie jest sensowne rozwiązanie, ponieważ kupujesz 61.500 euro zbyt drogo. konto oszczędnościowe w ramach oszczędzania na cele budowlane będzie opłacalne, jeśli będziesz wpłacać jak najmniej i uzyskasz jak najwięcej pożyczki. Przykład: W innym banku oszczędnościowo-budowlanym możesz również otrzymać wypłatę 61.500 euro w ciągu 10 lat przy efektywnym oprocentowaniu 2,25%. Jednakże musisz wpłacać tylko 160,- EUR miesięcznie, aby osiągnąć kwotę 61.500 euro. Wówczas obciążenie wyniosłoby 407 euro. Dla porównania, jeśli chcesz wpłacać 250,- euro miesięcznie, to przy oprocentowaniu 2,25% efektywnie otrzymasz 94.000 euro w ciągu 10 lat. Wpłata zwrotna wyniosłaby wtedy 623 euro. Dokładne porównania na kalkulatorze oszczędności budowlanych do porównywania warunków oszczędności budowlanych w moje porównanie oszczędności budowlanowej

Napisany przez hausinspektor
Nie mogę znaleźć porównywarki, która faktycznie działałaby na moich danych.. Kto może mi pomóc?

Napisany przez C. Andreas
hausinspektor pisze: Nie znalazłem porównywarek, które faktycznie działają z moimi danymi.. Kto da mi przegląd?
Ja również nie mówiłem o porównywarkach, tylko o porównaniu. Nie ma takich kalkulatorów, gdzie wszystkie kasy oszczędnościowe są bezpośrednio porównywane. Obliczenia, które porównują kasy oszczędnościowe między sobą, można znaleźć pod tym linkiem: Mój porównywarka oszczędności budowlane Finanzierungs-Sparer

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata