Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Fidelity Funds Network: Przeniesienie depozytu do Frankfurter Fondsbank

Napisany przez mitmacher
Jako klient Fidelity moje konto wkrótce zostanie przeniesione do Frankfurter Fondsbank. Co się stanie z moimi planami oszczędnościowymi i bonusem lojalnościowym?

Napisany przez EuroPaule
Czym dokładnie jest „bonus za lojalność”? I na kogo założyłeś konto maklerskie?

Napisany przez mitmacher
Za lojalność premii oznacza zniżkę od opłaty za emisję. konto maklerskie założyłem wtedy za pośrednictwem niezależnego pośrednika. Poszukuję informacji na temat przeniesienia mojego konta maklerskiego (oszczędnościowe plany) do Frankfurckiego Banku Funduszy Inwestycyjnych i w związku z tym poszukuję korzystnych alternatyw.

Napisany przez EuroPaule
Do połowy ubiegłego roku FundsNetwork (FNW) i Frankfurter Fondsbank (FFB) były konkurentami. Podobnie jak kiedyś np. Dresdner Bank i Commerzbank. Podobnie jak w przypadku dużych banków fidelity kupiło FFB. Ponieważ nigdy nie udało im się skutecznie wejść na rynek z FNW, a system FFB jest gorszy, wygląda na to, że teraz przeniosą wszystko na technologię FFB i zrobią jedyną słuszną rzecz związując FNW – zamykając go. Ten przełącznik nie powinien dla Ciebie mieć żadnych wad. Rabat lojalnościowy został ustalony między Tobą a pośrednikiem i z pewnością będzie obowiązywał również dla FFB. Jednak trzeba to sprawdzić, ponieważ pracują tam ludzie, więc mogą zdarzyć się błędy. Zwłaszcza Fidelity jest zawsze gotowe na niespodziankę ;-). Alternatywą dla prowadzenia konta depozytowego mogłaby być ebase. Ale to nie robi większej różnicy. Jeśli nie chcesz dać swojemu pośrednikowi chleba pokropionego masłem, możesz spróbować wyszukać Fondsdiscount. Znajdziesz tam dostawców planów oszczędnościowych bez opłaty początkowej. Jednak nie możesz się tam spodziewać żadnej porady. Nic nie jest za darmo! Wszystko jasne? Paule

Napisany przez habari
mitmacher pisze: Jako klient Fidelity, moje konto maklerskie ma zostać wkrótce przeniesione do Frankfurckiego Banku Funduszy. Co stanie się z moimi planami oszczędnościowymi i bonusem lojalnościowym?
W takich przypadkach powinieneś skontaktować się z doradcą, jeśli jest on również połączony z Frankfurckim Bankiem Funduszy (FFB), w przeciwnym razie znajdziesz odpowiedniego dostawcę i bliższe informacje na ten temat na stronie fondsshop-vergleich.de. Plany oszczędnościowe: Twoje plany oszczędnościowe w Fidelity będą kontynuowane przez Frankfurcki Bank Funduszy (FFB), jedynie terminy obciążeń mogą ulec zmianie. Bonus lojalnościowy: W FFB bonus lojalnościowy nie jest możliwy. Istniejące zniżki podczas zakupu powinny jednak zostać w przybliżeniu przeniesione.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata