Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Pokrycie szkód dla Nintendo DS - Całkowicie zrozpaczony!!

Napisany przez TanjaSN
Cześć,

przeszukałem już archiwum, ale muszę prosić o radę, ponieważ mój przypadek jest trochę inny.

Moja córka (9 lat) nocowała wczoraj u swojej babci, która mieszka w sąsiednim domu. Babcia zabrała wszystkie jej rzeczy do spania, w tym także Nintendo, które wypadło z niego na schodach w jej domu!!!

Nintendo teraz nie działa i moja córka miała bezsenną noc. Zanim moja matka zgłosi szkodę swojemu ubezpieczeniowi odpowiedzialności cywilnej, chciałbym dowiedzieć się, czy w tym przypadku w ogóle zostanie pokryta szkoda.

Gwarancja nie obowiązuje, ponieważ urządzenie ma więcej niż dwa lata. Co powinniśmy zrobić???

Z góry dziękuję za każdą radę!!!

Napisany przez PI112
Cześć,

zgłoś szkodę tak, jak się stała. Aby to zrobić, skontaktuj się z odpowiednim pracownikiem Twojego towarzystwa ubezpieczeniowego.
Jeśli szkoda jest pokryta w polisie Twojej mamy, zostanie wypłacona, jeśli nie, to nie. Wtedy będziesz musiał załatwić to z Twoją mamą.
Tutaj nie otrzymasz pomocy, jak opisać szkodę wodoszczelnie, ponieważ może to prowadzić do oszustwa ubezpieczeniowego.

Pozdrowienia, Chris

Napisany przez TanjaSN
Cześć Chris,
to zdecydowanie nie było moje zamiary! Chciałem jedynie uzyskać poradę, czy tutaj faktycznie działa ubezpieczenie, ponieważ dotychczas nikt w naszej rodzinie nie musiał skorzystać z niego. Być może nie sformułowałem swojego pytania wystarczająco jasno.

Napisany przez Gerd
Odpowiada to ubezpieczenie OC Twojej matki. Jednakże wypłacona zostanie tylko wartość rynkowa. W przypadku dwuletniej elektronicznej zabawki nie będzie już zbyt wysoka. W każdym razie agent ubezpieczeniowy musi działać, w końcu to Twoja matka opłaciła go poprzez zawarcie ubezpieczenia OC.

Napisany przez Arne Bender
Bliscy są zwolnieni z wzajemnej odpowiedzialności tylko wtedy, gdy mieszkają ze sobą w jednym gospodarstwie domowym. W sąsiednim domu nie powinno to być problemem… ale często mają także niewielki wkład własny, który może jeszcze nie został przekroczony w przypadku używanego sprzętu, takiego jak Nintendo. W każdym razie... prawdopodobnie już załatwiłeś wszystko związane z ubezpieczeniem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata