Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Inwestycja pieniędzy w firmę Immovations AG.

Napisany przez holgerbremen
Czy ktoś coś wie o tej firmie albo ma tam już zainwestowane pieniądze? Nasz makler ubezpieczeniowy zdecydowanie zalecił nam inwestowanie tam. Firma oferuje zwroty w przedziale od 6% do 9%, które są osiągane w sektorze nieruchomości. W Internecie można znaleźć zarówno negatywne, jak i pozytywne opinie na ten temat. Niemniej jednak zawsze jestem sceptyczny wobec tak wysokich zwrotów. Pozdrowienia Holger

Napisany przez EuroPaule
holgerbremen pisze: Niemniej jednak zawsze jestem sceptyczny wobec tak wysokich zwrotów.
Cześć Holgerze, ogólnie uważam, że Twoja sceptyczność jest uzasadniona. Jeśli spojrzysz na to, że Grecja musiała wczoraj zapłacić 6,5% od swoich obligacji skarbowych, to można sobie wyobrazić, jakie ryzyka trzeba podjąć, by osiągnąć jeszcze wyższe stopy zwrotu. Również analiza funduszy inwestycyjnych inwestujących w nieruchomości daje pewne wskazówki na temat obecnie osiąganych stóp zwrotu na rynku nieruchomości. I są one znacznie odległe od podanej wartości. I menedżerowie tych funduszy też nie śpią cały dzień.. . Bez znajomości szczegółów inwestycji: Można osiągnąć takie stopy zwrotu. Ale tylko pod warunkiem podjęcia znacznych ryzyk. Czy firma, o której mowa, również może to zrobić, nie mam oczywiście pojęcia. Pozdrowienia, Paule.

Napisany przez MaklerHH
Hej Holger, właśnie spojrzałem na ich stronę internetową i pod sekcją Prawo do konsumpcji 2. transzy na samym dole znalazłem następujące oświadczenie: PODSUMOWANIE inwestycja krótko- i średnioterminowa w przedsiębiorstwo To właściwie już mówi wszystko. Ta inwestycja nie jest więc porównywalna do klasycznej lokaty o stałym oprocentowaniu. Tutaj jest jeszcze coś z www.wikipedia.de/: ...w przypadku upadłości lub likwidacji zwrot wkładu posiadacza obligacji partycypacyjnych następuje dopiero po pełnej satysfakcji wszystkich innych wierzycieli. Całkowita strata wkładu jest więc możliwa. Jak bezpieczna lub niebezpieczna jest ta inwestycja zależy zatem przede wszystkim od przedsiębiorstwa, a wysokość stopy procentowej jest wskaźnikiem ryzyka, w skrócie im wyższa stopa procentowa w stosunku do bezpiecznych papierów wartościowych (np. obligacji niemieckiego państwa), tym większe ryzyko. Pozdrowienia z Hamburga

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata