Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy karta partnerska jest wyposażona w własny limit kredytowy?

Napisany przez ADMCI4
Od kilku lat mam kartę MasterCard, którą zaoferowała mi moja Sparkasse. Mój mąż nie ma karty kredytowej i do tej pory nie potrzebował jednej. Teraz jednak częściej musi wyjeżdżać służbowo i chciałby mieć kartę kredytową dla bezpieczeństwa. Ponieważ mamy wspólne konto, oczywiście byłoby sensowne wystąpić o kartę partnerską. O ile wiem, nie ma z tym problemu. Jeśli on złoży wniosek o taką kartę i ją otrzyma, czy będzie miała ona własny limit, czy już istniejący limit karty będzie dotyczył nas obojga razem? Czy można zgłosić wniosek o własny limit dla karty partnerskiej? Pozdrawiam, Herzblut

Napisany przez 2Escorpio
Karta partnerska nie powinna być problemem!Karta partnerska korzysta z tego samego limitu co karta główna.Można by jedynie ogólnie zapytać, czy bank zgodziłby się zwiększyć limit dla obu kart, ponieważ planowane są większe wydatki w przyszłości.

Napisany przez Finanzmaus
Cześć Herzblut, W przypadku kart kredytowych z kartami partnerskimi jest ustalony wspólny limit, co oznacza, że ram kredytowy zostanie rozdzielony na obie karty. Bardziej korzystne byłoby, jeśli twój mąż potrzebuje więcej pieniędzy, aby sam złożył wniosek o własną kartę kredytową. Obecnie istnieje wiele bezpłatnych kart kredytowych, gdzie można podać swoje istniejące konto bankowe jako konto rozliczeniowe, dzięki czemu Twój mąż może mieć własną kartę, która jednak będzie rozliczana przez wasze konto. Pozdrowienia

Napisany przez 2Escorpio
Finanzmaus pisze: Cześć Herzblut, w przypadku kart kredytowych z kartami partnerskimi ustala się wspólny limit, co oznacza, że limit kredytowy jest niestety podzielony na obie karty. Bardziej opłacalne byłoby - jeśli twój mąż potrzebuje więcej pieniędzy - złożenie wniosku o własną kartę kredytową. W dzisiejszych czasach istnieje wiele darmowych kart kredytowych, na których można podać istniejące konto bankowe jako konto rozliczeniowe, dzięki czemu twój mąż może mieć własną kartę, która jest jednak rozliczana przez wasze konto. Pozdrowienia
W tej sprawie się mylisz... Jeśli mąż potrzebuje większego limitu i darmowe karty kredytowe ... zwykle przyznaje się mu jednak bardzo niski początkowy limit... natomiast bank domyśla się dokładnie, ile jest dla niego odpowiednie w przypadku wyższych kwot.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata