Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Wniosek o kredyt w banku bezpośrednim czy w banku domowym?

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry. Mamy już kredyt, który spłacamy co miesiąc 180 euro. Ponieważ ponownie znajdujemy się w trudnej sytuacji finansowej, chciałbym spłacić ten kredyt i wziąć nowy, trochę wyższy. Czy mogę ogólnie zakładać, że stopa procentowa w każdym banku internetowym jest korzystniejsza niż w moim banku? Czy w moim banku mogę uzyskać jakąś korzyść, ponieważ mam tam również konto osobiste? Czy istnieją różnice w stopach procentowych, i jeśli tak, to jak najlepiej argumentować podczas rozmowy z bankiem? Pozdrowienia, Crashpoint

Napisany przez MThiemann
Cześć Crashpoint, Większość banków obecnie udziela kredytów zależnych od dochodów, a kryteria są różne. Więc nie można odpowiedzieć na Twoje pytanie w sposób ogólny. Zalecam skontaktowanie się z Twoim bankiem, aby otrzymać ofertę i poznać ich warunki oraz porównać je bezpośrednio z ofertą nawet dziesięciu innych banków. Do tego możesz skorzystać z porównywarki kredytów ratalnych na mojej stronie internetowej. Nie ponosisz żadnych kosztów, a odpowiedzi banków zostaną przesłane bezpośrednio na podany adres e-mail. Myślę, że w ten sposób najlepiej porównasz, która bank może zrealizować Twoje potrzeby kredytowe najbardziej korzystnie. Pozdrowienia, M. Thiemann

Napisany przez Finanzmaus
Crashpoint pisze: Dzień dobry. Mamy już kredyt, który spłacamy co miesiąc 180 euro. Ponieważ znajdujemy się ponownie w trudnej sytuacji finansowej, chciałbym spłacić ten kredyt i wziąć nowy, trochę wyższy.
Cześć Crashpoint, Zanim zaczniesz dopytywać się o różne oferty kredytowe, sprawdź najpierw, czy stary kredyt w ogóle może zostać spłacony. Można to sprawdzić w warunkach kredytowych lub u udzielającego kredyt banku. Cytat od Crashpoint Czy mogę zakładać, że oprocentowanie w każdym banku direct będzie korzystniejsze niż w moim banku? A może w moim banku mogę jeszcze coś wywalczyć, ponieważ mam tam również konto osobiste? Ogólnie nie można tego zakładać, ponieważ kryteria udzielania kredytów oraz warunki różnią się w zależności od banku. Może być korzystne lub niekorzystne, że bank macierzysty wie o dotychczasowym sposobie płacenia. Niemniej jednak porównanie różnych ofert kredytowych jest wskazane. Na wielu kalkulatorach kredytowych można online otrzymać ofertę i po wprowadzeniu kilku danych osobowych otrzymać odpowiedź, czy kredyt jest możliwy, czy nie. To bardzo wygodne i nie trzeba biegać z oddziału do oddziału. Cytat od Crashpoint Czy istnieją zakresy oprocentowania i jeśli tak, to jak najlepiej argumentować podczas rozmowy z bankiem? Pozdrowienia, Crashpoint Zakresy czy różnice między stopami procentowymi zawsze istnieją, ponieważ - jak już wspomniano - kryteria przy udzielaniu kredytów są różne. Banki często naliczają dodatkową stawkę odsetkową, jeśli zdolność kredytowa wnioskodawcy nie jest zadowalająca. Opłaty manipulacyjne lub podobne są również rozkładane na raty kredytu. Moim zdaniem nie ma realnych argumentów przeciw temu. Jeśli bank postępuje w ten sposób, to tak po prostu. Pozdrowienia

Napisany przez Gerd
Hej Banki będą skakać z radości. Zastąpić stary kredyt nowym kredytem. Za każdy kredyt pobierane są opłaty. Opłaty te zależą od wysokości kredytu. Czyli drugi raz opłaty, za te same pożyczone pieniądze. Polecam model Citibank, przepraszam Targobank. Co 2 lata spłacaj starą pożyczkę. Sprzedaj nową, wliczając w nią ubezpieczenie spłaty. Długi gwarantowane będą zawsze rosnąć.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata