Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne, tanie z doskonałymi świadczeniami?

Napisany przez trutchen
Cześć. Jak i gdzie mogę znaleźć korzystne ubezpieczenie dodatkowe zdrowotne z dobrymi korzyściami? Interesuje mnie dodatek na okulary, leczenie zębów oraz ewentualnie leczenie ziołowe. Może ktoś ma jakiś wskazówkę. Pozdrawiam, Trutchen

Re: Dodatkowe ubezpieczenie zdrowotne, tanie z doskonałymi świadczeniami?

Napisany przez Gerd
Cześć To samo dotyczy ubezpieczenia ochrony prawnej. Diabeł tkwi w szczegółach. Rozsądne taryfy obejmują obecnie okulary, protezy, wybór szpitala, podróże zagraniczne i transport medyczny. Pokrycie kosztów protez stomatologicznych powinno wynosić co najmniej 80% wartości rachunku. Jednak trzeba zwracać uwagę na to, jakie zabiegi są pokrywane i w jakim zakresie. Mały przykład: implant kosztuje 120 zł, a dodatkowe ubezpieczenie pokrywa tylko 75 zł. Dlatego 80% nie pomaga. Ile zębów zostanie pokrytych w ramach kosztów protez? Wszystkie czy tylko 6 lub 8 na każdy łuk? Uważaj na ubezpieczenia, które nie pytają o brakujące zęby. Bo te również nie będą pokryte podczas wymiany. Skomplikowane, wiem. Ale tak jak wszędzie. Nie cena jest decydująca, ale świadczenia. Niektórzy oferują leczenie u lekarza niekonwencjonalnego, na pierwszy rzut oka. Jednak w drobnych drukach często pisze, że tylko jeśli lekarz niekonwencjonalny wykonuje usługi zwrotne refundowane przez NFZ. Czyli jednak nie lekarz niekonwencjonalny.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata