- czw mar 11, 2010 6:41 am
Cześć,
jestem tutaj nowy i chciałbym zadać pytanie dotyczące refinansowania naszego domu. Wczoraj moja żona i ja mieliśmy rozmowę w banku na temat refinansowania.
Mamy pożyczkę na 10 lat i musimy ją spłacić jeszcze przez 7 lat. Bank zaproponował nam rozwiązanie w postaci umowy na kredyt budowlany u Badenii (Classic-Finanz06) na 7 lat, w której będziemy wpłacać co miesiąc 230 euro. Kwota kredytu budowlanego wynosi 46000 euro, za 7 lat wpłacimy 19208,00 euro, a następnie będzie mamy stopę oprocentowania 3,45 (efektywna 3,85) i spłacimy pozostałą kwotę 42681 euro w ciągu 5 lat. Dzięki temu spłacimy
2 nasze pożyczki już w 2022 roku zamiast w 2037 roku, co wydaje mi się rozsądne, ale jednak mam wrażenie, że jest tu jakiś haczyk, bank również chce zarabiać pieniądze, nieprawdaż...? Dodatkowo w internecie nie ma zbyt dobrych opinii na temat Badenii.
Mam nadzieję, że dobrze opisałem sytuację, mieszkam w Emsland i być może ktoś z was lepiej się na tym zna i może nam pomóc.Dziękujemy serdecznie za wasze odpowiedzi.
pozdrowienia
Antoon & Andrea