Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Karta przedpłacona bez oceny punktowej Schufa

Napisany przez Heinen
Cześć, Szukam dla mojego syna karty kredytowej typu prepaid. Najlepiej, gdyby można było ją doładowywać kartą kredytową. Przelew również jest w porządku (choć karta kredytowa jest preferowana). Nie powinno być konieczne przeprowadzenie procesu Postident ani sprawdzanie w bazie Schufa (ponieważ istnieje kilka ofert spełniających te warunki). Opłaty nie są dla mnie problemem, o ile spełnione są powyższe warunki. Pozdrawiam, Heinen

Napisany przez 2Escorpio
Jaki jest problem z Postident?

Napisany przez Heinen
Nie ma tam problemu, ale chciałbym zaoszczędzić sobie wysiłku

Napisany przez Doso
VCBank » Strona główna » Karty » Karta przedpłacona MasterCard » Karta przedpłacona MasterCard Swing Dawniej KarstadtQuelle Bank, teraz VCBank. Tania karta przedpłacona z opłatą w wysokości 20 euro rocznie. Brak weryfikacji w bazie danych Schufa, doładowanie poprzez przelew. Prawdopodobnie nie unikniesz procesu Postident, jeśli nie odbierzesz karty w oddziale banku - w końcu trzeba jakoś udowodnić tożsamość. Alternatywnie można zamówić kartę w oddziale banku, na przykład w Dresdner Bank za opłatą w wysokości 30 euro rocznie.

Napisany przez Finanzmaus
Cześć, jeśli twój syn jest niepełnoletni, zalecana byłaby wizyta w domu bankowym. Nawiasem mówiąc, w tym przypadku również karta Karstadt MasterCard Swing nie jest odpowiednia, ponieważ jest przeznaczona tylko dla osób powyżej 18 roku życia. Po osiągnięciu pełnoletniości ta karta może jednak zostać wzięta pod uwagę, ponieważ ma naprawdę niskie opłaty podstawowe. Aby uniknąć procedury PostIdent, alternatywą może być również karta Global MasterCard. Jednak istnieje haczyk - karta może być tylko doładowana z konta bieżącego należącego do posiadacza karty. Pozdrowienia

Napisany przez Finance2010
Mam tam założone konto w Liichtensteinie. Karty tam są 1. całkowicie anonimowe, 2. można je ponownie doładować w ciągu minut, telefonicznie lub e-mailem, oraz można je używać tylko do wypłat gotówki. Jednak otwarcie konta wymaga minimalnej pierwszej wpłaty w wysokości 10 000 CHF. Karta kosztuje 200 EUR rocznie. Firmy Swiss Financial Yard AG w Szwajcarii zaopatrują takie konta. Pozdrowienia

Napisany przez 2Escorpio
Dlaczego płaci się 200 euro za kartę, którą można używać tylko do wypłacania pieniędzy?

Napisany przez Finance2010
Przepraszam, miałem na myśli opłatę jednorazową, nie roczną.

Napisany przez Jero
Cześć,
W takim przypadku polecam stronę internetową prepaidkreditkarten.
Tam porównuje się kilka kart przedpłaconych - kredytowych bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej także cenowo.
W innym przypadku po prostu skonsultuj się z bankiem domowym lub sprawdź kilka innych banków i dowiedz się więcej.
Miłej zabawy.
Pozdrowienia, Jero

Napisany przez MarcoKirsch
Ile ma lat twój syn? 18? Zdobądź dla niego kartę KisCard - kartę Visa - kosztuje 29,90€ rocznie. Można ją doładować za pomocą natychmiastowego przelewu, a dodatkowo masz inne możliwości... Możesz także wypłacić pieniądze z bankomatu. Zamówienie można złożyć łatwo na stronie internetowej Payango. Znajdziesz tam więcej informacji na temat karty. Możesz także zamówić kartę partnerską, co sprawi, że środki na koncie będą dostępne dla dwóch kart. W takim przypadku mogłabyś mieć kartę podstawową, a kartę partnerską podarować swojemu synowi.

Napisany przez bjoern-ma
Rzeczywiście niedawno widziałam na naszej stacji benzynowej, że można tam kupić kartę kredytową prepaid za 9,90 euro. Nie mogę powiedzieć, czy konieczne jest późniejsze zrobienie identyfikacji pocztowej, ale sądzę, że nie, ponieważ było tam napisane o natychmiastowym użyciu.

Napisany przez 2Escorpio

Ostatnio widziałem na stacji benzynowej u nas, że możesz tam kupić kartę przedpłaconą za 9,90 euro. Nie mogę powiedzieć ci, czy musisz później zrobić identyfikację pocztową, ale chyba nie, ponieważ było napisane o natychmiastowym użyciu.

To, o czym mówisz, to karty upominkowe. W USA są one powszechne, a w Niemczech pojawiają się stopniowo.

Te karty mają określoną kwotę X, którą płacisz przy zakupie karty i potem możesz wyrzucić kartę. Nie można ich ponownie doładować.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata