Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Alimenty w czasie ciąży?

Napisany przez ADMCI4
Cześć Wszystkim. Pilnie potrzebuję porady i mam nadzieję, że ktoś tutaj będzie w stanie mi pomóc. Jestem beneficjentem zasiłku Hartz IV i jestem w 16. tygodniu ciąży. Żyję osobno od ojca dziecka. Na pewno będę miała wiele wydatków do czasu narodzin dziecka, czy to na ubrania ciążowe czy na wyprawkę dla dziecka. Czy mam prawo do alimentów jeszcze przed narodzinami dziecka? Czy istnieją inne możliwości wsparcia finansowego dla osób w mojej sytuacji? Serdeczne podziękowania, Babsi

Napisany przez ADMCI4
Cześć Babsi, ciąża to przecież coś pięknego, bardzo się cieszę dla ciebie. Wiesz, dowiedziałam się od jednej przyjaciółki, że przed narodzinami nie można otrzymać alimentów. Mam jednak dla ciebie inną pozytywną wiadomość: możesz poprosić o dodatkową kwotę na wyprawkę dla dziecka poprzez Hartz. Musisz po prostu złożyć odpowiedni wniosek wraz z dowodami, takimi jak przewidywana data porodu itp. w urzędzie. Powodzenia, Helga

Napisany przez AcBasel
Czy już zapytałeś w organizacji kościelnej?

Napisany przez ADMCI4
Organizacja kościelna? Nie. Czy warto?

Napisany przez ADMCI4
tak, to na pewno się opłaca! Złożyłam wniosek o pomoc w zakupie pierwszego wyprawki w Caritasie i otrzymam 570 €. Nie sądziłam, że tyle dostanę :) Powodzenia i wszystkiego dobrego w ciąży!

Napisany przez schneeflocke57
zrobiłam to dokładnie tak samo jak Karen, dostałam tę samą sumę, mogę to tylko polecić... serdeczne gratulacje z okazji ciąży i powodzenia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata