Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Rachunek dentystyczny dla beneficjenta programu Hartz IV

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór, jestem beneficjentem Hartz IV i mam problemy z zębami. Mój dentysta namówił mnie, chce mi zrobić most na cztery zęby, tam gdzie teraz mam dużą dziurę w jamie ustnej. Na pewno będzie to świetnie wyglądać, gdy zostanie zrobione. Problem polega na tym, że ma to kosztować ponad 3 600 euro. Mówi, że gdy rachunek będzie wymagalny, będę musiał pokryć połowę kosztów. Jestem kompletnie niezaznajomiony w takiej sytuacji. Jestem beneficjentem Hartz IV i nie otrzymuję tyle, abym mógł odłożyć około 1800 euro na bok, aby móc to opłacić. Czy istnieje możliwość uzyskania jakiegoś dofinansowania na tego typu wydatki? Gdzie mogę to złożyć? Czy ktoś ma pomocną odpowiedź na moje problem? Dziękuję bardzo. Pozdrawiam, Safiro

Napisany przez ADMCI4
Jak mogę wywnioskować z twojego pytania, że otrzymujesz zasiłek Hartz IV i twierdzisz, że nie otrzymujesz wystarczającej kwoty, aby móc oszczędzać! Ci, którzy pracują i zarabiają tyle samo co otrzymujący zasiłek Hartz IV, nie mają nawet możliwości ubiegania się o pokrycie powstających kosztów. Powiedziałbym, że obniżenie roszczeń byłoby tu pomocne!

Napisany przez ADMCI4
Tag Safiro, jako pierwsze radziłbym Ci poinformować swojego dentystę, że jesteś beneficjentem zasiłku Hartz IV, ponieważ istnieje możliwość uzyskania protezy dentystycznej bez dodatkowych kosztów dla beneficjentów tego zasiłku. Twój dentysta musi przygotować dla Ciebie plan leczenia, który będziesz musiał złożyć w swoim ubezpieczeniu zdrowotnym. Możliwe, że zakwalifikujesz się do programu pomocy dla osób w szczególnie trudnej sytuacji finansowej, wtedy nie będziesz musiał ponosić żadnych dodatkowych kosztów. Jednakże jeśli chciałbyś skorzystać z luksusowych rozwiązań, to będziesz musiał sięgniąć do własnej kieszeni. Mam nadzieję, że moja odpowiedź Ci pomoże. Pozdrowienia, Karin

Napisany przez ADMCI4
Przyjmować nasze pieniądze i wciąż mieć pretensje! Dziwnym trafem osoby określane jako poszukujące pracy zawsze mają braki w zębach. Powinniście mieć obcinane pieniądze, zamiast ciągle dostawać je od państwa!!!! Bianca

Napisany przez ADMCI4
Boże mój, że niektórzy ludzie mają tyle czasu na denerwowanie się na coś takiego......najwyraźniej niewystarczająco zajęci....może wtedy powinni więcej pracować ;-)))))

Napisany przez ADMCI4
lola pisze: mój Boże, że niektórzy ludzie mają tyle czasu, żeby się denerwować na coś takiego......widocznie nie są wystarczająco zajęci....może powinni więcej pracować ;-)))))
Można się denerwować na to, ponieważ to pieniądze, za które się pracuje. To dla ludzi, którzy naprawdę potrzebują pomocy, a nie dla ahistorycznych darmozjadów

Napisany przez ADMCI4
Pieniądze, za które inni pracują i wy w to wciąż wierzycie??? Czy chcemy to uściślić? Świadczenia socjalne w Niemczech od dawna nie są finansowane przez obywateli, ale poprzez ciągłe zadłużanie się państwa. To zadłużenie nie istnieje od wczoraj, ale od dziesięcioleci i obejmuje znacznie więcej niż tylko płatności dla osób bezrobotnych. Pieniądze, które nam zabiera się z naszych podatków, nie wystarczają nawet na spłatę odsetek od fantastycznie pożyczonej kwoty. Więc wy czy też raczej MY chętnie idziemy do pracy, aby spłacać długi kogoś lub czegoś, dla którego nie stworzyliśmy podstawy, aby sztucznie utrzymywać sztucznie stworzone struktury, które już są umarłe. Ale ja odbiegam od tematu i nie mamy na to czasu, bo musimy się buntować przeciwko sponsorowaniu jakichś bezrobotnych zębów. I oni wszyscy nie są ludźmi, którzy naprawdę potrzebują pomocy, ponieważ są wszyscy pasożytami wychwalanego systemu. W końcu to oni zawsze sami zadali sobie to cierpienie, prawda? Mógłbym wymienić kolejne 10000 kpin, dalej precyzować i formułować zarysowane punkty, ale ograniczenia czasowe zmuszają mnie do kontynuacji. P.S.: Ironia oraz wszelkie błędy ortograficzne można uznać za darmowe i zachować dla siebie. Dzisiaj jestem hojny!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata