Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: System monopolowy

Napisany przez Axam
Post został usunięty przez moderatora

Napisany przez Sergio
Cześć! Chociaż Twoje zapytanie jest już historyczne, to szkoda, że nikt nie odpowiedział. Jest to między innymi spowodowane tym, że tekst jest dość długi. Postanowiłem się go zająć. Muszę powiedzieć, że od lekkiego uśmiechu po potrząsanie głową - wszystko było możliwe. Po pierwsze, zauważam, że Twoja wiedza na temat rzeczywistych systemów bankowych i gospodarczych jest dość powierzchowna. Tak jak przedstawiłeś system podatkowy i regulacje dotyczące banków, żaden system gospodarczy nie mógłby długo przetrwać. Pojawiłoby się zbyt wiele niespójności i nieobjętych obszarów. Dodatkowo, pod narzuconymi warunkami nikt nie wpadłby na pomysł założenia prywatnego banku. Po prostu dlatego, że nie byłoby to opłacalne. Prawdopodobnie potrzebna byłaby państwowa bank centralny. Choć Twoje utopijne wyobrażenia są oczywiście dobre z założenia, nigdy nie dałoby się ich zrealizować. Zastanawiam się, czy zrozumiałeś moralę gry Monopoly? Twoje punkt widzenia byłby dla mnie interesujący. W zamian opisałbym także moje podejście. Zresztą, uwielbiam Monopoly. Niestety, nikt z mojej rodziny nie chce już ze mną grać w Monopoly, bo znam system najlepiej i zawsze wygrywam.

Napisany przez CFO
@axam Przy Twoim pomysle jest jedynie problem polegający na tym, że tutaj Trudne jest poszukiwanie światowych zasad dla systemu finansowego - Project Syndicate jest zaciągnięte i tym samym nie jest to Twój pomysł. Ponadto jest to jeden z tych standardowych śmieciowych artykułów, które krążą po sieci. Nikt naprawdę nie chce żyć w takim świecie z tym systemem, chyba że jest jednokomórkowcem. Pozdrawiam, CFO

Napisany przez friedel
Więc nie czytałem. Ten post to kompletny nonsens.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata