Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Późniejsze doradztwo odnośnie finansowania budowy mieszkania

Napisany przez ADMCI4
Cześć kochani! Mamy już nasz domek od ponad trzech lat i z nim również finansowanie. Pośrednictwo zostało wtedy zorganizowane przez pośrednika finansowego. Niestety nie było zbyt wielu banków, które wchodziły w grę, ponieważ nie mieliśmy wkładu własnego i musieliśmy sfinansować wszystko. Teraz czasami pojawiają się wątpliwości co do naszego finansowania i chcielibyśmy sprawdzić treść umowy. Czy istnieją niezależne instytucje, do których można się zwrócić, aby dowiedzieć się, czy umowa jest w porządku, czy też trzeba coś zmienić? Dzięki, pozdrowienia Zwitscherli

Napisany przez NaTwoim13
Każdy rozsądny i poważny finansista budowlany potrafi to ocenić. Jestem jednak prawie pewien, że w tym przypadku chodzi o duży kontrakt hipoteczny, być może jeszcze z ubezpieczeniem na życie i prawdopodobnie brak bezpośredniej spłaty. Możliwe, że w grę wchodzą banki takie jak Hanseatic Bank, Gmac, Topbaufi lub Pontiac.

Napisany przez Gerd
Ostrożnie. To brzmi jak wróżenie z fusów. Bez konkretnego zapoznania się z dokumentami finansowymi, lepiej powstrzymać się od domysłów. Nawiasem mówiąc, Hanseatic Finanzierungen udziela finansowania bez ubezpieczenia równorzędnego, bez umowy oszczędnościowej i bez ubezpieczenia od pozostałego salda.

Napisany przez NaTwoim13
Gerd, nie chciałem rozpoczynać analizy, tylko spekulować, co raczej nie szkodzi pytającemu. Zamiast twojego pouczania, chciałbym usłyszeć oświadczenie pytającego, aby ewentualnie móc bardziej konkretnie odpowiedzieć na pytanie!

Napisany przez Gerd
To prawda. Niestety nie mam na to wpływu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata