Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: ubezpieczenie zdrowotne studenckie po 25. roku życia

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Ponieważ zacząłem moje obecne studia dopiero w zeszłym jesieni, a wtedy już miałem 22 lata, teraz dokładnie wiem, że będę studiować co najmniej do 27. roku życia. Na wniosek moich rodziców mam jednak ubezpieczenie zdrowotne u nich tylko do 25. roku życia. Co się stanie potem? Przecież nie będę w stanie opłacać swojego własnego ubezpieczenia zdrowotnego z tych niewielkich środków Bafög, które dostaję. Kto jest w podobnej sytuacji i może mi dać radę?

Re: ubezpieczenie zdrowotne studenckie po 25. roku życia

Napisany przez ProperSoul
Cześć, Tak, jest prawdą, że od 25 roku życia musisz samodzielnie opłacać składki zdrowotne. Fundusze ubezpieczeń zdrowotnych oferują tutaj specjalne taryfy dla studentów, które są znacznie tańsze niż standardowe taryfy. W moim przypadku rodzice pokrywali - chyba - około 50 euro miesięcznie. Kiedy nadejdzie ten czas, zapytajcie u waszego ubezpieczyciela rodzinnego i porównajcie z innymi dostawcami, gdzie jest najtaniej lub najlepiej. Pozdrawiam PS

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata