Maulwurf09 pisze:
Moi Kochani! Mam teraz 42 lata i mam konto osobiste od ponad 20 lat, ale dotychczas nie miałem karty kredytowej. Co mnie aktualnie zdziwiło, ponieważ wszędzie czytasz i słyszysz, że karta kredytowa jest obecnie stałym elementem konta osobistego. Jednak do mojego banku to jeszcze nie dotarło.
Jak to robicie wszyscy, że dostajecie kartę kredytową do konta osobistego?
Nawet nie zostałem zapytany, czy chcę taką kartę. Czy to wina mojego banku (Sparda Bank) czy muszę jako klient się o to zająć?
Cześć,
w międzyczasie staje się praktycznie normalne, że do konta osobistego dodawana jest karta kredytowa. Czy jest ona potrzebna, to już inna sprawa ;-)
Jednak gdy spojrzeć na porównanie kont osobistych, np. Porównanie rachunków osobistych - porównaj rachunki osobiste, znajdź
konto osobiste, najlepsze
konto osobiste,
konto wynagrodzenia, od razu widać, że karta kredytowa stała się argumentem sprzedażowym konta osobistego. Ponadto bank wykorzystuje kartę kredytową do statystyk sprzedaży krzyżowej. Oznacza to, że oferuje klientowi jeden produkt (np.
konto osobiste) i od razu sprzedaje mu drugi produkt (np. kartę kredytową).
Sklepy obuwnicze to robią od wieków (...czy potrzebuje Pan jeszcze materiałów do pielęgnacji, czy drewnianej wkładki do buta...)
Pozdrowienia od Paula