Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: CSGN

Napisany przez ADMCI4
Dlaczego CSGN obecnie stoi w miejscu? W ostatnim sprawozdaniu kwartalnym CSG osiągnął zysk o 22% wyższy od oczekiwań rynku, podczas gdy UBS tylko o 11%. KGV CSG jest znacznie niższe niż UBS. CSG nadal ma w rękawie asa – Winterthur. Mimo to UBS obecnie radzi sobie lepiej. Czy macie na to jakieś wytłumaczenie? :evil:

Napisany przez ADMCI4
Nie bierz mnie słowo...ale twierdzę, że jeśli masz jeszcze 1 rok cierpliwości...to z CS będziesz miał radość... (Personal Price Aim w ciągu roku: 57 CHF - 62 CHF) Aktualny problem polega na tym, że rynek nadal traktuje CS jako swoisty plac budowy i czeka, jak będzie wyglądała strategia Jednego Banku...jeśli CS ma wszystko pod kontrolą i w przyszłym roku finalizuje cały proces (pełna implementacja strategii Jednego Banku) oraz skutecznie wprowadza Winterthur na giełdę, to na pewno zostanie to docenione przez rynek. Tylko: Jak każda inwestycja, ta też wymaga trochę cierpliwości. Bądź twardy...z CS masz dobrą pozycję w portfelu. Ja również zostaję...i cieszę się nadchodzącym wzrostem kursu.

Napisany przez richard100
Zadowolony ten, kto ma ten tytuł w portfelu. Aktualnie zna tylko jeden kierunek, czyli w górę. Przy wskaźniku ceny do zysku wynoszącym 12, może jeszcze wiele być do zdobycia. Być może już niedługo dojedzie do 70 franków Szwajcarskich. W końcu kilka lat temu cena tego tytułu wynosiła 320 franków Szwajcarskich przed podziałem 1:4. Zatem do osiągnięcia najwyższego punktu jest jeszcze sporo miejsca, bo byłoby to 90 franków. :lol: Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Dany1
Sprawdź wykres, jest w nim jeszcze wiele możliwości, zwłaszcza jeśli pomyślimy o debiucie giełdowym Winterthur. Ten nastąpi najpóźniej w 2007 roku... Tutaj jest link do strony internetowej

Cześć Dany Tutaj jest wykres z ostatnimi 10 latami i podziałem Pozdrowienia Rich :lol: Kliknij tutaj, aby przejść do strony internetowej

Napisany przez ManfredBali
Chociaż kurs znajduje się na najwyższym poziomie w ciągu roku, zamierzam dokupić kolejną transzę. Begruendungen: jak wspomnieli Dany i Rich. Jednak wierzę, że IPO Winterthur odbędzie się już wiosną/lub latem, ponieważ a) giełda generalnie dobrze sobie radzi (Szwajcaria) b) główny problem Winterthur (o którym wspominałem miesiące temu) został teraz załatwiony. To 900 mln USD oszczędności! To prezent świąteczny dla CS. Data nadeszła zaskakująco szybko. Ponadto ogromne koszty projektowe związane z obsługą sprawy mogą być zaoszczędzone. Pozdrowienia z Bali Manfred

KORR/Winterthur-Versicherung zgina się w sporze z XL Insurance zwycięstwa 24.11.2005 08:41:48, AWP Basic German Proszę zwrócić uwagę na poprawkę w drugim akapicie. SNRA oznacza Seasoned Net Reserves Amount, czyli kwotę rezerw netto dla przeterminowanych rezerw. Proszę przeczytać poprawioną wersję: Zurich (AWP) - Winterthur Schweizerische Versicherungs-Gesellschaft, będąca w posiadaniu grupy Credit Suisse, definitiwie zakończy swój spór z XL Insurance (Bermuda) Limited 5 grudnia 2005 roku. Tego dnia oczekiwany jest raport końcowy. W tym starciu szwajcarskiemu ubezpieczycielowi przyświeca zwycięstwo. Jak poinformował bank w czwartek, Niezależny Aktuariusz przedstawił raport na korzyść Winterthur. Z raportu wynika, że SNRA (Seasoned Net Reserves Amount) jest bliżej kwoty 541 mln USD ustalonej przez Winterthur. XL Capital domaga się od Winterthur dodatkowych płatności w wysokości 1,45 mld USD. XL Insurance, spółka zależna od XL Capital, w latach 2001 latem przejęła od Winterthur działalność nieszczego rynku z międzynarodowymi dużymi klientami (Winterthur International) za 600 mln USD. Zostało to uzgodnione wówczas, że sprzedający będzie odpowiadał za ewentualne nowe rezerwy, związane z zobowiązaniami z portfela ubezpieczeniowego Winterthur International, po upływie trzech lat. W tzw. procedurze baseballowej niezależny aktuariusz w końcu określił, ile Winterthur musi zapłacić. W takim procesie kwota do zapłaty ustalana jest na podstawie żądania powoda lub oferty oskarżonego, w zależności od tego, która z tych sum jest najbliższa kwocie wyliczonej przez niezależnego eksperta - w tym przypadku 1,45 mld USD lub 541 mln USD. Z tego powodu Winterthur z kwotą 541 mln USD, jaką sama ustaliła, z dużym prawdopodobieństwem odniesie sukces, dodał bank w czwartek. Ponieważ wymieniona kwota jest już odpowiednio pokryta rezerwami, zakończenie procesu nie wpłynie negatywnie na wynik finansowy 2005 roku, powiedział rzecznik CSG dla AWP. Ostatecznie postępowanie zakończy się w tym roku wraz z przekazaniem raportu końcowego, dodał rzecznik, a wszelkie środki prawne ze strony XL zostały wyczerpane. ra/sig

Napisany przez ADMCI4
Co sądzicie, czy w tym roku jeszcze zobaczymy cenę 80 złotych?

Napisany przez Dany1
Labe pisze: Co myślicie, czy w tym roku osiągniemy jeszcze poziom 80 złotych? :?:
ale z pewnością drogi Labe...albo z góry, albo na pewno od dołu...

Napisany przez 2cybercrash
Z tej wypowiedzi bije niespotykana mądrość giełdowa. Starzy Chińczycy byliby zazdrośni o tego Dany.

Napisany przez kandinski
Chciałbym też dodać swoje trzy grosze, chociaż nie jestem zainteresowany inwestowaniem. Według Bear Stearns, jutro cena akcji powinna wynosić 90 CHF, a oni ZAWSZE mają rację :lol: https://www.newratings.com/analyst_news/article_1410182.html Jeśli nie pojawi się nic niespodziewanego, takiego jak gwałtowne podwyżki stóp procentowych, nieoczekiwana korekta czy rozczarowanie analityków, to cena powinna się ustabilizować na poziomie 80 CHF. Teraz moje zdanie: Pierwsze raczej się spełni, na drugie czekam od dawna, a co do trzeciego mieliśmy już w pierwszej połowie roku; a co się wtedy wydarzyło, możesz sprawdzić sam... Jaka jest Twoja opinia, drogi Labe?

Napisany przez ADMCI4
:P Tak szybko to może minąć :!: :shock:

Napisany przez KSL Investments
Cześć wszystkim Ja sam jestem akcjonariuszem CSGN i jestem optymistycznie nastawiony co do rozwoju tej akcji. Jaka jest wasza opinia? P.S.: Nadal szukam młodego partnera założyciela w wieku od 16 do 20 lat do małej spółki inwestycyjnej.

Napisany przez beat
KSL Investments pisze: P.S.: Szukam jeszcze młodego partnera założyciela w wieku od 16 do 20 lat do małej spółki inwestycyjnej.
Jaką wiedzę i ile kapitału musi ze sobą przynieść? Tak orientacyjnie dla mojego wnuka.

Czyli to trochę dziwne - nastolatek w wieku od 16 do 20 lat. Czy nie jesteśmy zatem zainteresowani partnerem juniorskim w wieku od 12 do maksymalnie 16 lat, posiadającym 30 do 40 lat doświadczenia zawodowego, czy może odbiegam od tematu?

dlaczego to miałoby być obok? W moim wieku interesuję się rynkami finansowymi. Pytanie do beat: Ile lat ma jej wnuk?

Napisany przez beat
KSL Investments pisze: Ile lat ma Państwa wnuk?
Zakres wieku został ustalony na 16-20 lat. Moje pytanie dotyczące wymaganego know-how i kapitału początkowego był nieco nieistotne, ale wygląda na to, że istotne jest, gdzie dokładnie znajduje się on w tej szufladzie wiekowej. Ponieważ ja sam jestem już w dość dojrzałej szufladzie wiekowej, te informacje wystarczą mi, aby wyrzucić ten temat do kosza.

Cześć beat Chciałbym przeprosić za moją nieodpowiednią odpowiedź. W odniesieniu do kapitału, horyzont wynosi około CHF 2000.00. Sam zajmuję się giełdą od około dwóch lat. Pozdrowienia KSL Inwestycje

Zdumiewający błyskotliwy łańcuch liczb, odblaskany dzięki sprzedaży Winterthur, kurs reaguje nawet pozytywnie, nie tak jak w przypadku UBS. Dzięki temu wygodnemu wynikowi zysku PE wydaje się nawet taniej niż w przypadku UBS. Zawsze trudno jest przewidzieć, jak dobrze idzie biznes.

Napisany przez Dany1
Zastanawiaj się, zastanawiaj, dlaczego teraz przychodzisz w tych trudnych czasach? r Cześć, człowieku, wiesz, teraz przychodzi ten dobry tidings. r r albo po prostu ... sprzedałem ostatnią małą paczkę w PF mojej żony. r sprzedać na dobre wieści, mówią Amerykanie

Napisany przez ADMCI4
Czy teraz powinno się sprzedać?? i czekać na korzystną okazję do ponownego wejścia :?: :?: :?: Dziękuję za Waszą opinię.

To trudno powiedzieć, Labe, może lepiej zerknąć na UBS, może zrobić paczki i wymieniać, po prostu raz tak, raz tak? Nie może być tak źle, spróbować może rozliczyć jakąś paczkę CSGN? Co o tym myślisz? Czy wkrótce będzie 4x25? To raczej trudne do zrealizowania tak szybko. I ten ładny rym od Dany zasługuje również na ogólnopojęty aplauz, zawsze coś jest oferowane za pieniądze, albo za darmo.

Napisany przez Globalist
Kapelusz z głowy. CS dogania. :P Zastanów się i kliknij, kupujący są tam. Myślę, że jeszcze wiele można zrobić.

Dziś spadły ceny csgn z powodu strat. Powód: Ex. Div. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Dany1
Jakiś czas temu grübler Grübel został zastąpiony przez Amerykanina Brady Dougan. Czy słyszeliście coś od Bradyego? Czy jest jakaś nowa strategia? To niepokojące, ta cisza, powinien się odezwać i coś powiedzieć??

Wydaje się, że CS jest prawie bardziej dotknięta przez amerykańskie piekło nieruchomościowe niż UBS? Małe wsparcie około 82 zł zostało złamane! Dokąd może sięgnąć dno? Co może się tam kryć? Czy powinniśmy czy nie, gdzie i przy jakim kursie chwycić za wędkę? A może lepiej się wycofać? Trzymać się raczej UBS?

cybercrash pisze: CS wydaje się być niemal bardziej dotknięty pożarem nieruchomości w USA niż UBS? Małe wsparcie w okolicach 82 zniknęło! Do jakiego poziomu może spaść? Co tam może czaić się w cieniu? Czy warto, czy lepiej nie, gdzie i po jakiej cenie próbować złapać coś na haczyk? A może lepiej zatrzymać się przy UBS?
Zatrzymuję się przy UBSN. Pamiętam wypowiedzi Ospela, gdy Wuffli odszedł, powiedział, że prognozy zysków na 2007 rok zostaną spełnione. To już jasna deklaracja. Zakupić najpierw, gdy sytuacja się uspokoi. (łatwiej powiedzieć niż zrobić) :wink: Pozdrawiam Rich

Napisany przez Simona
To już trzeci środowy kolejny, gdy strach na giełdach popycha kursy w dół, bądź oferuje nam okazję do zakupu - dla nieustraszonych. Za każdym razem Amerykanie wchodzili również zielono. Dziś zobaczymy jeszcze wyniki, domy i ropę. Nie byłbym zaskoczony, gdyby były lepsze niż oczekiwano, manipulacyjne gaworzenie o nieruchomościach idealnie nadaje się do budowania paniki - ponieważ obecnie nie doszło do żadnego ataku terrorystycznego ani wydarzenia wojennego, które specjalnie by mogło poruszyć świat giełdowy. Czy CS czy UBS, ani jedno ani drugie mi nie odpowiada. Jednak gdybym musiał wybierać, pewnie wybrałbym tych, którzy muszą przedstawić dowody. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ManfredBali
Wszystkie banki i instytucje dostały mocno po dachu. Na początku CS było relatywnie spokojnie, a napieranie rozpoczęło się w UBS i Deutsche Bank. Przy każdej fali w ostatnim czasie dokupowałem: Dziś w UBS i nawet Baloise. Skupiam się głównie na wydajności od początku roku oraz różnicy od szczytu roku. Dla wszystkich (UBS, CS, Baloise) różnica wynosi około -14%. Dla mnie powód do zbierania akcji wszystkich trzech. To samo zrobiłem z Novartis. Słaba wydajność SMI wynika z niepowodzenia większości gigantów. Zauważ: SMI zaledwie +2.63% od początku roku. UBS: -6.41% CS: tylko -2.85% Przypuszczam, że różnica zostanie teraz zmniejszona. Tak samo w Niemczech - Commerzbank, Postbank, itp. - były mocno krojone. Również Credit Agricole jest na niskim poziomie i planuję dokupić. Przypuszczam (mam nadzieję), że dno zostanie osiągnięte w przeciągu najbliższych 2 dni? Pierwsze zielone promienie widzę w tym momencie już przy Danske Bank, BBVA i Postbank? ***** Rich: nasza Glaxo wydaje się wchodzić: właśnie +3.77%

ManfredBali pisze: ***** Rich: nasza Glaxo wydaje się się rozwijać: właśnie +3,77%
W dzisiejszym dniu dobrze jest mieć coś podnoszącego na duchu. :lol: Nadal występuje presja sprzedaży w przypadku CSGN i UBSN (moment na zdjęciu.... kilka minut później sytuacja już się zmienia... :wink: Pozdrowienia, Rich P.S. patrz na moje zapytanie e-mail.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata