Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Opłaty za transakcje kartą kredytową za granicą.

Napisany przez ADMCI4
Jeśli płacę tutaj w Niemczech moją kartą kredytową, Visa Card, w sklepach, to nie muszę płacić żadnych opłat. Natomiast jeśli wypłacam gotówkę, zazwyczaj muszę za to zapłacić 5,50 euro. Ale jeśli zabieram swoją kartę kredytową za granicę, najprawdopodobniej będę musiał ponownie zapłacić opłaty za wypłatę gotówki. A jak sytuacja wygląda w sklepach? Czy dla mnie jest to tak samo darmowe jak w Niemczech, czy te sklepy mogą pobierać opłaty? Jeśli tak, to czy jest to jednolite, czy może być zróżnicowane?

Napisany przez Doso
Relevanten warunki możesz sprawdzić w swoim banku. Opłaty mogą się znacznie różnić.

Napisany przez 2Escorpio
Jeśli płacisz za granicą euro, jest to zazwyczaj BEZPŁATNE przy użyciu dowolnej niemieckiej karty kredytowej (niezależnie od tego, czy jest to Visa, MasterCard, Diners Club, Amex itp.). W krajach z inną walutą niż euro, opłaty zazwyczaj zależą od wartości transakcji i mogą się różnić.

Napisany przez yamahama
Euroland=Niemcy, poza nimi zazwyczaj obowiązują opłaty za transakcje (za wyjątkiem kilku kart kredytowych, takich jak Advanzia MasterCard).

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata