- pt sty 27, 2006 9:58 am
Cześć Chcę kupić projektor, ale wybór jest ogromny i niejasny. Mam zwykły, mały telewizor, żeby zobaczyć to, co jest potrzebne. Obecnie oglądam mecz Federer-Kiefer na monitorze komputera... i jednocześnie przeglądam oferty w Salamander :-) Chcę kupić projektor do oglądania dużych wydarzeń sportowych. Mistrzostwa Świata w Piłce Nożnej, sezon motocyklowy, tenis, itp. Projektor nie ma zastąpić telewizora. Ma być używany z umiarem, aby oszczędzać drogie lampy. Musi zostać podłączony do komputera (laptopa Apple), a w przyszłości być może nawet komunikować się bezprzewodowo za pomocą stacji odbiorczej (rozszerzenie karty WLAN?). Porty USB i kablowe. Dodatkowo cichy wentylator. Obraz projekcji ma być rzucany na ścianę nie frontowo (90°), ale z boku (około 70°). Czy ktoś się na tym zna? Na co powinienem zwrócić szczególną uwagę? Czy w zwykłym świetle dzienne w pokoju w ogóle będzie coś widać, czy zawsze trzeba będzie zasłaniać rolety?? A może powinienem to sobie gdzieś zaprezentować? Budżet +/- 2000 fr. Będę wdzięczny za wskazówki, pozdrowienia.