Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Usługi zarządzania związkami

Napisany przez ADMCI4
Firma w ostatnich dwóch latach lekko się (finansowo) odbiła. Część z tego z pewnością zawiera się w ostatnim wzroście kursu. Jednak firma obecnie boryka się ze strajkami ze względu na zapowiedziane zamknięcie zakładu w Reconvilier. Jednak budowa nowej fabryki powinna w przyszłości przynieść większą efektywność. Ponadto, popyt jest obecnie bardzo duży. Biorę tę firmę pod uwagę. Czy ktoś z was ma analizę otoczenia rynkowego w tej branży?

Napisany przez Simona
Nie mogę zaoferować Ci analizy na ten temat. Ale ostrzegam Cię o ostrożności. Dokładnie przyjrzyj się sprawie. Zwróć uwagę także na połączenia! A jeśli mimo wszystko chcesz zaryzykować, nie spuszczaj kursu z oczu. Firma jest bardzo łatwa do manipulacji w stosunku do kursu. (Nie przez ciebie ani mnie). Kiedyś poparzyłam się tym i musiałam ciężko pracować, aby nadrobić straty. Jeśli chodzi o metale (popyt ma być znowu rosnący), na pewno są tam inne firmy. (Oczywiście nie chcę psuć Ci zabawy, to tylko moja opinia). Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
Zürich (AWP) - Strajk w Reconvillier stawia pod znakiem zapytania strategię Swissmetal (UMS Schweizerische Metallwerke Holding AG) z dwoma lokalizacjami. Dyrektor zarządzający Martin Hellweg wyjaśnił w piątek na konferencji prasowej w Zurychu, że zarząd i rada nadzorcza wielokrotnie przyznawali się do tej strategii, ale teraz są zmuszeni z zewnątrz do jej ponownego przemyślenia. Jak szybko zarząd rozstrzygnie tę kwestię, Hellweg nie ujawnił. Przewodniczący Friedrich Sauerländer dodał, że jeśli pojawią się alternatywy, to zostaną one wykorzystane. Zarząd jest w końcu zobowiązany do Dornach, gdzie pracuje się. Jednak strajk już doprowadził do zmiany strategii. Hellweg dodał, że w Dornach zwiększane są moce produkcyjne, aby zaspokoić potrzeby klientów. Nie jest możliwe oszacowanie strat finansowych, jakie przyniesie strajk - nie zdołał ich określić Hellweg. Jednak jest przekonany, że mimo tych wydarzeń firma przedstawi piękny wynik roczny nawet w czerwcu. Strajk będzie wtedy tylko epizodem. Hellweg podkreślił, że strajk musi zostać przerwany, ponieważ narusza on zbiorową umowę o pracę. Dopiero po zakończeniu strajku zostaną wznowione rozmowy, przy czym strategia na lata 2006–2010 nie podlega negocjacjom.

Napisany przez 2cybercrash
UMS dzisiaj informuje o przejęciu zakładu w Niemczech i decyzji sądu, że strajkujący w Reconvillier nie mogą blokować dostępu. Nie mam inwestycji. Tak czy inaczej, wzrost kursu o 11%, miło dla tych, którzy spekulują na wartości. Nie podoba mi się ta kierownictwo firmy! Interesująca byłaby branża z miedzią i mosiądzem, a nawet nowym srebrem. Liczby zawsze sprawiają tremę. Było podniesienie kapitału, a jednak słaba sytuacja biznesowa? Zmienić zarząd? Zbyt mało znam tę firmę, całkowicie niesympatyczna. Kiedyś handlowałem od 12 do 14. Nie tykam tej wartości.

Napisany przez 2cybercrash
UMS zaginęło z pola widzenia akcjonariuszy po niechlubnych skutkach strajków w Reconvillier. W żadnym wypadku nie powierzyłbym moich oszczędności tak bezwzględnemu zarządowi, jeśli chodzi o szacunek dla pracowników. W każdym razie kurs teraz przekracza 20, podczas gdy wcześniej utknął na poziomie 13/14 po szybkich rekomendacjach z giełdowych biuletynów. Nie śledziłem dalej danych fundamentalnych, nie było też już zainteresowania mediów, ani rekomendacji.

Napisany przez ADMCI4
Dokładnie przy 25 wzrost został na razie zatrzymany. Już pod koniec 2003 roku na początku 2004 roku 25 była silną strefą oporu. Na razie zysk mi wystarcza, realizuję.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata