Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Bank domowa przy pożyczce KfW

Napisany przez breggal
Cześć wszystkim, moim obecnym problemem jest to, że mam oszczędności budowlane w BHW, które dojrzeją dopiero w 2013 roku, dlatego muszę skorzystać z finansowania pośredniego, a mianowicie przez PSB Bank (która współpracuje z BHW), ponieważ oferuje ona najniższą efektywną stopę procentową w wysokości 2,98%. Ponadto chciałbym skorzystać z programu KfW 153. Musi być on wnioskowany przez bank domowy, a właściwie BHW jest moim bankiem domowym i również współpracuje z bankiem KfW, dzięki czemu KfW udziela bonifikaty w wysokości 0,15 punktu procentowego, jeśli pożyczka jest wnioskowana przez BHW. Teraz problem!!! Mój doradca BHW twierdzi, że pożyczka KfW musi być wnioskowana przez PSB Bank, jeśli dokonuję tam finansowania pośredniego, ponieważ w ten sposób staje się on moim bankiem domowym, jednak tracę tam bonifikatę w wysokości 0,15 punktu procentowego! Czy to prawda??? Kto zna odpowiedź???

Napisany przez NaTwoim13
Cześć bregall, Nie rozumiem problemu? Jeśli BHW współpracuje z PSB Bank (czy masz na myśli Bank Pocztowy?), to pośrednie finansowanie i kredyt KfW są połączone między BHW i PSB Bank. Wygląda na to, że subsydia KfW obowiązują tylko wtedy, gdy zostanie podpisany produkt BHW i to bank jest instytucją przekazującą! Chodzi tutaj nie o definicję banku domowego, ale o instytucję przekazującą kredyt! Jeśli moje podejrzenia są prawdziwe, że musi zostać podpisany produkt BHW, aby uzyskać subsydia, to możesz tylko skorzystać z pośredniego finansowania przez BHW, które następnie składa wniosek o KfW, lub zrezygnować z subsydiów i skorzystać z korzystnego oprocentowania PSB. Jednakże nie rozumiem tego, ponieważ są to partnerzy sieci i moim zdaniem subsydia powinny obowiązywać, gdy PSB udziela kredytu. Jakie są kwoty i co planujecie zrobić?????

Napisany przez breggal
Chodzi o budowę domu suma finansowania pośredniego wynosi 100 000 euro kwota kredytu KfW wynosi 50 000 euro zadzwoniłem do KfW i KfW jest obojętne, u jakiego banku BHW jednakże uparcie odmawia, nawet po wielu pytaniach udzielenia zniżki na finansowanie pośrednie przez PSB, oznacza to Post-Scheck-Bank. Mimo to, z PSB wychodzi taniej, ponieważ BHW miałaby o 0,8 punktu procentowego wyższą stopę dla finansowania pośredniego.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata