Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Jednolity termin na cofnięcie obciążenia bezgotówkowego

Napisany przez ADMCI4
Wczoraj byłem w moim banku, ponieważ chciałem cofnąć obciążenie. Obciążenie zostało bowiem niesłusznie pobrane po raz drugi. Pracownica wyjaśniła mi, że może minąć nawet do tygodnia, zanim pieniądze znowu znajdą się na moim koncie.

Uważam, że ten okres jest bardzo długi. Czy istnieje jednolity termin dla cofania obciążeń w bankach i bankach oszczędnościowych?

Obie instytucje kredytowe znajdują się w obrębie jednego miasta, więc powinno to być szybsze, prawda?

Napisany przez 2Escorpio
Faktycznie, gdy obciążenie zostanie zwrócone, pieniądze zazwyczaj wracają natychmiast?

Napisany przez Doso
Mogę sobie wyobrazić, że z technicznych powodów może to trwać 1 dzień roboczy, ale normalnie nie powinno. W moim banku internetowym jest to natychmiastowe, nawet w banku ludowym/Raiffeisenbank, gdzie kiedyś widziałem, że było to natychmiast.

Napisany przez 2Escorpio

Mogę sobie wyobrazić, że zajmuje to jeden dzień roboczy z powodów technicznych, ale to nie jest norma. W moim banku internetowym dzieje się to natychmiast, nawet w przypadku banku ludowego/rolniczego, gdzie kiedyś widziałem takie sytuacje u krewnego.

Są nawet banki, takie jak wiele Sparkassen, gdzie można to natychmiast zwrócić przez wprowadzenie kodu TAN w bankowości internetowej, a pieniądze są od razu z powrotem na koncie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata