Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Jednorazowo 5000 euro szybko i bez opłat administracyjnych zabezpieczone przed zasiłkiem dla bezrobotnych.

Napisany przez harryhaller
Cześć, Chcę szybko i bezproblemowo zainwestować średnią kwotę czterocyfrową w sposób zabezpieczający przed Hartz4. Chcę pójść do oddziału Sparkasse i dowiedzieć się, jakie produkty spełniają te kryteria. Czy można założyć zwykłe konto oszczędnościowe z wyłączeniem możliwości wykorzystania środków? A może plan oszczędnościowy? Nie chcę składać zgłoszenia do produktów rządowych ani do systemu emerytalnego ani również nie chcę kupować ubezpieczenia na życie czy emerytalnego. Powtórzę - chodzi mi tylko o zabezpieczenie około 5000 zł na okres 20 lat z wyłączeniem możliwości wykorzystania środków w kontekście Hartz4. Jak szybko mogę to zrealizować? Dziękuję bardzo

Re: Jednorazowo 5000 euro szybko i bez opłat administracyjnych zabezpieczone przed zasiłkiem dla bezrobotnych.

Napisany przez MaklerHH
W ogóle nie, w tej konstelacji można skorzystać tylko z tak zwanej wolnej kwoty, która dotyczy całkowitego majątku i jest udzielana na każdy rok życia. Dodatkowo, na pewno chronione przed Hartz 4 są tylko fundusze emerytalne, podstawowe zabezpieczenie emerytalne (BAV) oraz program Riester, zgodnie z intencją ustawodawcy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata