Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy karta Visa jest również powiązana z rachunkiem bieżącym?

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Moja dziewczyna otrzymała kartę MasterCard podczas otwarcia swojego konta osobistego. Jest ona wliczona w cenę konta osobistego. Ja jednak wolałbym kartę Visa, ponieważ uważam, że jest ona lepiej akceptowana i mogę ją używać w bardziej zróżnicowany sposób. Czy jest możliwe otrzymanie karty Visa poprzez moje konto osobiste w Sparkasse, czy muszę złożyć wniosek w innych banku? Nie chcę od razu zmieniać numeru konta z tego powodu. Dziękuję, pozdrowienia.

Re: Czy karta Visa jest również powiązana z rachunkiem bieżącym?

Napisany przez ProperSoul
Cześć, oczywiście możesz otrzymać kartę Visa od swojego Sparkasse. Ale w zależności od Sparkasse - nie ma JEDNEJ Sparkasse, ale tylko członków Związku Sparkassen - może wystąpić opłata roczna do 20 euro. Dokładną ofertę może podać tylko twoja Sparkasse. Alternatywnie, teoretycznie możesz założyć drugie konto osobiste na przykład w DKB. Tam dostaniesz darmową kartę Visa, dzięki której możesz bezpłatnie wypłacać gotówkę na wszystkich bankomatach na świecie. (Jednak jeśli chcesz płacić bezgotówkowo kartą kredytową w kraju spoza strefy euro, naliczana jest opłata w wysokości 1,65%, więc lepiej wziąć gotówkę przed wizytą w restauracji). Mam to konto od około roku i jestem zadowolony. Używam go jako drugie konto, ponieważ moje konto w Sparkasse jest dla mnie jako studenta nadal bezpłatne, ale karta kredytowa w mojej Sparkasse kosztuje 20 euro rocznie. Więc zapytaj w swojej Sparkasse lub sprawdź na ich stronie internetowej, a potem podejmij decyzję. Mam nadzieję, że mogłem pomóc. Jeśli masz więcej pytań, zadawaj je tutaj, postaram się odpowiedzieć. Pozdrawiam PS

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata