Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: Szwajcarska stal

Napisany przez 2cybercrash
Interesująca wartość stalowa Swiss Steel nie została jeszcze tutaj wspomniana. Jest trochę trudna do wyceny ze względu na przejęcie zakładów stalowych w krajach D. Trzymaj tę wartość na liście obserwowanych, być może będą szanse na wejście na kursy około CHF 35, jednak mimo pewnej słabości nie nastąpiło to. Dziś wartość wzrosła o 9% do 43,5, zbliżając się do szczytu. Często rośnie dzięki rekomendacjom biuletynów giełdowych, mimo niewielkich obrotów.

Napisany przez Mooie
Cześć cybercrash, czy mowa tu o akcji, która dzisiaj zamknęła się po cenie 1,10 CHF? Czy naprawdę kiedyś była wyceniana na 35,00 CHF półtora roku temu? Wydaje mi się, że jako kompletny nowicjusz powinienem kupić ich jak najwięcej.

Napisany przez 2cybercrash
Cześć Mooie, nie do końca, ta wpis jest już trochę stary. Od tamtego czasu dużo wody przepłynęło w rzece Emme. Byłe Swiss Steel (dawne VonMoos Stahlwerke w Emmen) poszły na zakupy do D-Landen i połączyły się ze specjalistycznymi stalami Schmolz&Bickenbach. Dokonały fuzji. Nowa struktura mimo nieco chwiejnego zarządzania dobrze sobie radziła na rynku pragnącym surowców. Bilanse i dane fundamentalne rozwinęły się solidnie. Firma nosi obecnie nazwę Schmolz+Bickenbach AG, notowana na SWX. Symbol STLN, Valor 579566, kurs około 111 CHF. Papier było już kilkakrotnie wymieniane, jest volatylne, co sprawia, że jest interesującą inwestycją. W obecnej fazie rynkowego zamieszania zdecydowanie mogłoby być rozważane jako potencjalny kandydat do zakupu.

Napisany przez aktienfreund
Po tym, jak Schmolz + Bickenbach przez pewien czas figurował na mojej liście obserwowanych, skorzystałem z wyraźnego spadku z ostatnich dni i dzisiaj rano zainwestowałem w CHF 106. Pozdrowienia, miłośnik akcji

Napisany przez Mooie
Co to za akcja, którą widziałem? Wczoraj była wśród zwycięzców z około 1,10 i nazywała się Swiss Steel Group I Nie może być prawdą, że obie noszą taką samą nazwę, prawda? Czy ta, o której mówisz, nazywa się więc Schmalz + Bickenbach i uważasz to za dobry tip?

Napisany przez Dany1
Mooie pisze:Co to za akcja, którą widziałem? Wczoraj była jedną z zwycięzców z około 1.10 i nazywała się Swiss Steel Group I Nie może być, że obie mają taką samą nazwę, prawda? Nie, nieważne, Twoja, jak sądzę, jest notowana tylko na Züri West. Tutaj znajdziesz więcej informacji https://www.swiss-fe.ch/

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata