Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Bez znajomości pracodawcy, nowe poszukiwanie pracy!

Napisany przez ADMCI4
Cześć, jestem bardzo niezadowolona z mojej obecnej pracy i zaczynam być zdesperowana, ponieważ nie wiem, jak postąpić. Niestety, nie ma możliwości szkolenia lub rozwoju zawodowego w moim miejscu pracy. Czy mogę poszukiwać innej pracy bez wcześniejszego zwolnienia, i jak poufnie potraktują moje zgłoszenie te inne firmy. Dodatkowo, w takim przypadku nie mógłbym przedstawić referencji od mojego obecnego pracodawcy - na mnie spojrzałby jak na głupią! Co więcej, martwi mnie, w jaki sposób w rozmowie kwalifikacyjnej z potencjalnym nowym pracodawcą mogę wyjaśnić moje niezadowolenie oraz czy konieczne jest wymienienie nazwy obecnego pracodawcy. Wszystko bardzo skomplikowane! Jeszcze jedno pytanie: Czy ryzykuję popełnienie przestępstwa? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie wskazówki! Pozdrowienia, Tanja

Napisany przez ADMCI4
Cześć, tyle pytań! Nie wiem, od czego zacząć. Oczywiście zawsze możesz ubiegać się o pracę gdzie indziej. Na pewno nie podpisałeś umowy o pracę, która obowiązuje do wieku emerytalnego! Na rozmowie kwalifikacyjnej szczególnie ceniona jest otwartość. Dlatego powinieneś wymienić bieżącego pracodawcę z imienia i nazwiska oraz poprosić o poufne traktowanie tych informacji. Jednocześnie wyjaśnij brak świadectwa pracy z bieżącego miejsca zatrudnienia. Zdecydowanie zalecam, abyś opowiedział o powodach zmiany pracy, unikając jednocześnie krytyki obecnego pracodawcy. Możesz wspomnieć o braku perspektyw na rozwój zawodowy jako jednym z powodów takiej decyzji. W kwestiach związanych z prawem pracy najlepiej zasięgnąć informacji u adwokata. W takich przypadkach ważna jest specjalistyczna wiedza. Pozdrowienia, Nikolas

Napisany przez Doso
Najpierw: głowa do góry i bez paniki. Nowi potencjalni pracodawcy są pierwotnie zobowiązani do zachowania poufności ze względu na ochronę danych. Ponadto masz prawo do otrzymania świadectwa pracy, pracodawca NAWET MUSI zwolnić cię (ewentualnie bez wynagrodzenia) na rozmowy kwalifikacyjne po zwolnieniu. Po prostu powiedz, że nie jesteś zadowolony z obecnego stanowiska, podaj powody, a następnie szczerze powiedz, że szukasz czegoś lepszego. Następnie zauważ, że jesteś przekonany, że w TEJ firmie będzie lepiej... bo... itd. Nie będziesz w stanie uniknąć podania obecnego pracodawcy, firmy chcą przecież poznać twoje doświadczenie zawodowe i w końcu otrzymać świadectwo, jeśli to możliwe. Wyrzuć z głowy pomysł dotyczący karalności. Wręcz przeciwnie: masz prawa jako pracownik. Świadectwo pracy? Wikipedia. Wskazówka: Umieść swoje okres wypowiedzenia w aplikacji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata